Huisregels inzake trainingen en wedstrijden

Alleen in te zien na inloggen!

Huisregels inzake de trainingen en wedstrijden

 

ALGEMEEN

·     Spelen en trainen gebeurt verplicht met scheenbeschermers en gebitsbeschermer.

·     Alle leden zijn verplicht tijdens competitiewedstrijden het HC Naarden club-tenue te dragen, te weten: wit shirt met donkerblauwe kraag, donkerblauwe bies en mouw en bordeauxrode bies en mouw, donkerblauwe rok/broek (zonder opdruk / zichtbaar merk), witte sokken met bordeauxrode bies. Uitzondering is een uitwedstrijd met gelijkend tenue aan die van de tegenstander: dan te spelen in donkerblauw shirt (blauwe variant club-shirt niet verplicht) en/of witte sokken met donkerblauwe bies.

·     Een keeperuitrusting bestaat uit helm, bodyprotector, legguards, klompen en handschoenen. Deze wordt aan het begin van het seizoen aan de keeper of coach ter beschikking gesteld door de club en blijft eigendom van de club. De vaste keeper is samen met de coach verantwoordelijk voor de zorg van de uitrusting. Als er iets kapot gaat dient zo snel mogelijk contact op te worden genomen met de materiaalcommissie. De keeper is verplicht om een shirt te dragen met een kleur die afwijkend is van zowel het Naarden tenue als van het shirt van de tegenstanders.

 

TRAININGEN

·     Trainingsdiscipline: opkomst bij de training is verplicht. Het is een teamsport, ook trainen doe je samen.

·     Tijdens de training draag je sportkleding (geen spijkerbroek) en kunstgrasschoenen. Het is niet toegestaan om caps, petten of andere hoofddeksels te dragen, en ook geen sieraden als (grote) oorbellen of ringen.

·     De jeugd- en oudertrainers dragen bij het geven van training sportkleding en kunstgrasschoenen.

·     Wanneer je een keer echt niet kunt doordat je bijvoorbeeld ziek bent, meld je dan tijdig (!) af.    

-          Jongste jeugd: stuur een mail naar [email protected].

-          Junioren: afzeggen bij jouw eigen trainer(s) en in de teamapp.

(Zie op de website onder hockey > jeugd > trainingen).

·     Er wordt verwacht dat je naar alle trainingen komt, het is belangrijk dat je met je eigen team traint. Uitzonderingen zijn ziekte, school en heel bijzondere familieaangelegenheden. Huiswerk is geen reden om af te zeggen. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk school- en sportactiviteiten te leren plannen en combineren. Het afzeggen van een training met een 'niet geldige reden' (reden moet je opgeven bij de trainer/ coach) of het niet verschijnen bij een training zonder af te zeggen, resulteert voor spelers van lijnteams bij de start van de eerstvolgende wedstrijd automatisch in een plaats op de reservebank. Wanneer dit vaker gebeurt, kan het zijn dat je één wedstrijd niet mag meespelen of dat je wordt teruggezet naar een lager team.

·     Heb je een vraag over je training of willen je ouders wat meer weten? Wil je iets bespreken met je trainer? Kortom, voor alle vragen die te maken hebben met de trainingen en trainers, stuur je een mail naar [email protected].

 

WEDSTRIJDEN

·     Een team is altijd verplicht een competitiewedstrijd te spelen. Niet op komen dagen of voortijdig het veld verlaten betekent een door de bond opgelegde boete (door het team zelf te betalen), een verloren wedstrijd en 3 wedstrijdpunten in mindering. Zie hiervoor Bondsreglement B.11 (KNHB).

·     Hockey is een teamsport; je meldt je alleen af als het echt niet anders kan. Afzeggen voor een wedstrijd doe je vroegtijdig bij je coach, uiterlijk donderdag voor de wedstrijd. De coach geeft dit door aan het categoriehoofd die indien nodig invallers regelt.

·     Coach, manager of aanvoerder zijn verantwoordelijk voor een nette ontvangst van de tegenstander. Bij thuiswedstrijden ontvangen de coaches/managers de tegenpartij.

·     Ruim voor aanvang van de wedstrijd verzamelt het team voor een teambespreking en het doornemen van de opstelling (zie verzameltijd). Tijdens de teambespreking staat de mobiele telefoon uit.

·     Voor de wedstrijd dient het volledige team, inclusief de keeper, warm te lopen. Na het warmlopen gaat het team inspelen.

·     Het officiële clubtenue is verplicht bij alle wedstrijden.

·     Als de tegenstander een gelijkend tenue draagt, moet men bij uitwedstrijden in een donkerblauw shirt spelen.

·     Na de wedstrijd geeft de aanvoerder de scheidsrechters een hand om te bedanken.

·     De coach van Naarden bedankt de scheidsrechters en de coach van de tegenpartij.

·     De dug-out en het veld worden netjes achtergelaten.

·     De coaches van de thuisspelende 6-tallen dragen er zorg voor dat de goaltjes voor aanvang van de wedstrijd worden uitgezet en dat deze worden teruggezet in de daarvoor bestemde ruimte.

·     Na de wedstrijd nodigt de coach en/of aanvoerder de tegenpartij uit om iets te drinken in het clubhuis.

·     Het digitale wedstrijdformulier (DWF) moet na de wedstrijd door de aanvoerders van beide partijen en de scheidrechters worden goedgekeurd. (Handleiding daarvoor te vinden op de website > De club > Wedstrijdtafel

·     Niet volledig of niet correct ingevulde formulieren leveren de club een door de bond opgelegde boete op die door het team zelf betaald dient te worden. De gegevens van de wedstrijd, zoals wedstrijdnummer., zijn te vinden in het wedstrijdschema op de website.


AFGELASTINGEN
Indien de weersverwachtingen of weersomstandigheden slecht zijn zal HC Naarden de hockeyvelden beoordelen op bespeelbaarheid. Hiervoor volgen wij de aanbevelingen van de KNHB. Bij zware regen, vorst, sneeuw en/of mist zullen we in de regel 1,5 uur voor aanvang van de eerste wedstrijd de velden beoordelen. Mochten de veldkeuringsfunctionarissen een of meerdere velden afkeuren dan zullen zij zo snel mogelijk alle betrokkenen, o.a. de gast teams en de thuis teams, op de hoogte brengen. De veldkeuringsprocedure is voor leden in te zien na inloggen op de website in de linker kolom bij: Documenten > Diensten > Procedure veldkeuring.

SCHEIDSRECHTERS

·     Scheidsrechters zijn essentieel voor een wedstrijd. Trek de beslissing van de scheidsrechter niet in twijfel. Bij vragen over een bepaalde beslissing kun je de scheidsrechter hierover na de wedstrijd benaderen.

·     A- en B-jeugd is verplicht om te fluiten en hun scheidsrechterskaart te halen. Vanaf de B wordt men opgeroepen voor de scheidsrechterscursus. Je bent verplicht hieraan deel te nemen.

·     A en B spelers worden ingedeeld door de scheidsrechterscommissaris, en ontvangen enkele dagen voor de wedstrijd een e-mail met wedstrijdtijden.

·     Je moet je uiterlijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdtafel melden. Neem zelf een fluit en een stopwatch mee! Afzeggen kan niet! Je kunt wel onderling ruilen. Geef wijzigingen altijd door aan de scheidsrechterscommissie.


BOETES & KAARTEN

Alle door de bond of andere instanties opgelegde boetes aan teams en/of personen zullen door HC Naarden bij het betrokken individu of team verhaald worden. Zie voor specifieke informatie KNHB Bondsreglement (KNHB website).


Voorbeelden boetes:

-       Niet speelgerechtigde spelers opstellen/laten invallen. Personen die geen spelend lid zijn van HC Naarden mogen nooit meedoen. Controleer bij je categoriemanager of een speler uit een hoger team mag invallen, dat mag namelijk niet zomaar!

-       Niet op komen dagen of voortijdig als team het veld verlaten.

-       Niet ordelijk verlopen wedstrijd.

-       Niet tijdig inzenden/afronden of onjuist ingevulde Digitale Wedstrijdformulieren.

-       Ben je in overtreding dan kunnen boetes hiervoor oplopen tot € 250,-, 3 punten  in mindering en/of strafdoelpunten tegen. Bij zaalhockey kan de bond ook de zaalhuur in rekening brengen.

-    Een gele of rode kaart.

 

 
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]