Nieuws

 
Nieuws afbeelding
20 mei 2022

15-19 augustus Hockeykamp

Deze zomervakantie kan jij weer deelnemen aan de leukste hockeykampen van Nederland op HC Naarden. Plezier en ontwikkeling staan centraal. Jij gaat waanzinnige dagen hebben vol met plezieren uitdaging. Je zal merken dat je tijdens het kamp snel een betere hockeyer wordt. Een masterclass van een topspeler zal hier een bijdrage aan leveren. Met het super uitdagende programma en enthousiaste trainers zal jij optimaal worden uitgedaagd. Ben jij erbij?
Gratis stick bij hockeykamp van drie dagen of langer Op hockeykamp en een nieuwe hockeystick? Dat klinkt toch waanzinnig! Bij elk hockeykamp krijg jij een The Indian Maharadja hockeystick cadeau. Je kan zelf je maat doorgeven op het aanmeldformulier en wij zorgen dat de stick wordt uitgedeeld tijdens het kamp. Bekijk de voorwaarden hier. Wil jij geen gebruik maken van de stick actie? Dan krijg jij na aanmelding €20,00 cashback.   Data en informatie - 15 t/m 19 augustus 2022 in de zomervakantie
De kampen starten dagelijks om 9:30 uur en zijn afgelopen om 16:30 uur. Eerder brengen of later ophalen is geen enkel probleem. Je slaapt dus lekker thuis.  Inclusief: - Heerlijke en gezonde lunch, limonade, fruit en tussendoortjes  - The Indian Maharadja hockeystick - Meet & Greet en masterclass van (Jong)Oranje Spelers  - Gegarandeerd beter worden!  - Lekker fanatiek trainen onder begeleiding van onze speciaal opgeleide hockeytrainers - Je persoonlijke hockeycertificaat
Hockey- of Tophockeykamp?  Het Original Hockeykamp is voor kinderen van 6-14 jaar en het Tophockeykamp voor kinderen van 8-16 jaar. Tijdens het Original Hockeykamp ga je 75% van de tijd hockeyen en doe je de resterende tijd andere sporten en spellen en zal je gebruik maken van het luchtkussen of knotshockeyboarding. Tijdens het kamp krijg je één masterclass van een topspeler. Tijdens het Tophockeykamp ga je de gehele dag hockeyen en krijg je iedere dan een masterclass, clinic of analyse. Wij maken de groepsindeling op basis van leeftijd en niveau. Ook kan je op het aanmeldformulier aangeven bij wie je in de groep wilt. Bij het maken van de groepsindeling zullen wij jullie samen indelen.
Vanaf 5 jaar kan je meedoen aan het Sport & Spelkamp en voor keepers is er het Topkeeperskamp.
Inschrijven of meer info: www.nationalesportkampen.nl

Doneer voor Right To Play Nationale Sportkampen is in samenwerking met Indian Maharadja een samenwerking aan gegaanmet Right To Play. Right To Play is een internationale organisatie die de kracht van sport en speleninzet om het leven te verbeteren van kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn of die temaken hebben met uitbuiting en geweld. Bij aanmelding voor een kamp kan jij €10,00 doneren. Als dank krijg jij een super mooie The Indian Maharadja gymbag. Kijk hier voor meer informatie.

 
Nieuws afbeelding
19 mei 2022

Lustrum Hockey Club Naarden

Hockey Club Naarden bestaat 35 jaar en dat gaan we op een feestelijke manier vieren met activiteiten voor jong en oud. Lees er alles over op onze speciale lustrumpagina! 

 
Nieuws afbeelding
19 mei 2022

Help, mijn kind wil gaan keepen!

Bij HC Naarden hebben we fantastische keepers onder de lat staan, die voor ieder team super belangrijk zijn. Vanaf de E6 maken kinderen kennis met keepen en begint een aantal ook enthousiast te worden voor het keepen. Mocht het nou gebeuren dat je denkt "Help, mijn kind wil keepen!”, maar je hebt eigenlijk geen idee wat je dan te wachten staat, lees dan vooral verder.

We laten deze periode ouders van keepers aan het woord. Die vragen beantwoorden, die bij jou als ouder of gewoon als geïnteresseerde van een mogelijke keeper, vast ook door je hoofd gaan. In dit interview laten we Monique aan het woord, de moeder van Bram (JC1).
 
Wie ben je en in welk team keept je zoon/dochter? Ik ben Monique, de moeder van Bram de Boer, keeper van de C1.
Sinds wanneer keept je zoon/dochter? Bram had in de E8-tallen al geroken aan het keepen, denk dat hij toen 10 jaar was. En in het 1e jaar in de D ( D5) is hij begonnen met fulltime keepen. Hij wilde eerst een duofunctie (om de week keepen en veldspeler). Helaas was die ruimte er op dat moment niet, omdat er net niet genoeg keepers waren en dus koos hij voor fulltime keepen. En daar heeft hij gelukkig geen spijt van gekregen. Een jaar later mocht hij naar D1, dat was wel een ‘cultuurshock’, zowel voor hem als voor ons. Dat hockey ging opeens wel heel snel en heel hard, dus dat was wel even wennen. Ook moesten wij even wennen om in het team aansluiting te vinden. Wij hebben namelijk altijd op zondag gehockeyd dus kenden ook bijna geen zaterdagspelers en we waren niet bekend met de lijnteams. Maar we werden snel opgevangen en toen het eindelijk begon te wennen kwam Corona, dus dat was een erg vreemd jaar om te spelen. Maar sinds hij in de C speelt voelt hij zich helemaal thuis.
Wat ging er door je heen toen hij/zij vertelde te willen gaan keepen? Wij vonden het alleen maar heel erg leuk, omdat we zagen dat hij er veel plezier in had. Het heeft hem uiteindelijk ook meer zelfvertrouwen gegeven, want hij doet iets wat hij leuk vindt. Hij vond veldspeler zijn overigens ook heel leuk, maar hij vond keepen gewoon net iets leuker.
Ben je sindsdien anders naar wedstrijden gaan kijken? Jazeker! Ik zie de wedstrijd vanuit een volledig ander perspectief, een hele andere ervaring! Ik beleef de wedstrijd meer vanuit het keepersperspectief merk ik. Je hoopt stiekem toch dat hij weer een wereldredding heeft en als hij er eentje doorlaat voel je je rot voor hem, terwijl je weet dat er zoveel meespeelt op het moment van scoren. Dus als hij een bal een tegenhoudt, zien wij dat als een score en zijn we ook opgelucht. Ik heb inmiddels geleerd als er een tegendoelpunt is, dat dit niet de schuld is van de keeper. Het is echt een samenspel van het team, dit wordt door de spanning van het spel soms wel vergeten, je bent het laatste redmiddel en dan doe je je stinkende best om hem tegen te houden. De druk is denk ik wel groter voor een keeper, want als je hier ‘een foutje’ maakt, heeft het gelijk effect op de stand. Maar als het team goed gecoacht is, begrijpt iedereen dat het een samenspel is en niet direct een fout van de keeper. Maar dat is soms nog wel eens moeilijk. De andere kant is als hij ze WEL tegenhoudt, dan voel het succes ook in het team!
Is er een verschil in veld -en zaalhockey? Enorm verschil! Veldhockey is een groter veld en vergt meer concentratie, omdat het soms langer kan duren dat het spel bij jouw als keeper is. In de zaal daarentegen is het veel kleiner en gaat alles sneller. Je ziet dan ook dat ook dat na zo’n zaalcompetitie je kind zich enorm heeft ontwikkeld. Hij wordt sneller en behendiger. Binnen 5 seconden kan er in theorie weer gescoord worden, dat zie je natuurlijk niet zo snel in het veld. Daarom vinden veel keepers de zaal onwijs leuk.
Stinken die keeper-spullen nu echt zo erg en staan ze niet in de weg? Die keeper-spullen stinken wel degelijk! De tas staat bij ons in een locker, dus we hebben geen overlast van de tas. Wel is het noodzakelijk na elke training/ wedstrijd de tas open te laten en lekker te laten luchten. Deze moeder wast ook regelmatig even ‘het zachte materiaal’ anders trek je het als ouder niet meer hoor! De legguards van tijd tot tijd met een doekje afnemen of in de tuin laten luchten helpt ook. Wacht maar tot ze in de puberteit komen dan komen er nog meer luchtjes bij …! Dus de gouden tip, gewoon met enige regelmaat wassen, scheelt al heel veel, want soms ruik ik keepers van tegenstanders, heb daar toch een neus voor ontwikkeld.
Welk advies/tip/opmerking zou je aan ouders willen geven van kinderen die willen gaan keepen? Als je kind wilt keepen, laat je kind vooral keepen. Ga niet als ouder denken dat je kind moet rennen, omdat jij dat misschien wilt. Bram geniet zo van het keepen, hij is onderdeel van het team en de keeperstrainingen zijn fantastisch! 45 Minuten samen met medekeepers hard trainen maar ook lol hebben. Je hebt dus wel een extra keeperstraining in de week, maar Bram kijkt hier wel iedere week naar uit, deze zijn echt ongelooflijk leuk!
Wat is een leuke bijkomstigheid? Als keeper maak je ook kans om in een lijnteam te komen (als je die ambitie hebt natuurlijk). Je kan sneller hogerop klimmen, maar onthoud ook dat dit geldt omgekeerd geldt. En dat is ook prima, maar belangrijk is dat je dat je kinderen ook moet meegeven, zodat ze niet te teleurgesteld zijn als ze opeens lager spelen. Want lager spelen dat zegt niets over de kwaliteiten van je kind, maar dat zegt gewoon iets over het vele talent wat er aanwezig is op de club. Een kind kan alleen maar teleurgesteld worden als ouders alleen maar leren dat er een 1e team is. Een keeper is tenslotte in elk team nodig, dus waar je ook speelt iedereen zal blij zijn er iemand in het doel staat. Bram is op dit moment zelfs aan het meetrainen met District Midden, hoe gaaf is dat! Zolang hij mag meetrainen genieten wij als ouders en hij als keeper! Maar wij realiseren ons ook dat er zoveel goede keepers zijn dat er zo weer eentje voorbij kan komen die beter is en dan is het keihard, dan lig je eruit. Maar dan heeft hij wel een van de coolste ervaringen gehad als keeper en wie weet… mag hij zijn droom blijven dromen!
Heb je als ouder een tip voor kinderen/ouders die twijfelen? Tip 1: Eind van het jaar geeft Ron Bollen, de keeperstrainer, samen met andere keepers van de club een KEEPERSCLINIC. Bram is hier volledig overstag gegaan, hij vond het zo ongelooflijk leuk. Het enthousiasme waarmee Ron training geeft, werkt inspirerend. En het is echt leuk om te zien, je moet het doen om te voelen en je moet het zien. Dit geeft je ook de kans om andere keepers te vragen naar hun ervaringen. Keepen is echt niet alleen staan in een doel, het is een hele wedstrijd gefocust blijven en keihard werken. En tot op de dag van vandaag heeft Bram geen spijt van zijn keuze! Tip 2: Luister vooral naar wat je kind graag wilt, dat is denk ik wel het allerbelangrijkste. Keepen is echt heel leuk! Tip 3: Als je als ouder of kind toch nog twijfels hebt, stel gerust vragen aan de ouders van keepers of aan keepers zelf. Of kom een keer kijken op de trainingen die op woensdag gegeven worden. Het is echt een hele leuke tak van sport!
Wist je dat…Het bij HC Naarden in de D-jeugd ook mogelijk is om speler en keeper te zijn! Om erachter te komen of keepen echt wat voor je is, kun je ook aangeven als je een seizoen om de week wilt keepen. Is dat wat voor jou?
Laat het weten via [email protected] je andere vragen hebt of een keertje mee wilt trainen met de keeperclub, mail ons dan ook!

 
Nieuws afbeelding
17 mei 2022

De hele zomervakantie niet hockeyen? Echt niet!

Zijn bij jou de zomerkriebels al begonnen? De zomervakantie betekent ook een hele poos geen hockey. Maar daar steekt SportWays een stokje voor! Tijdens het hockeykamp bij ons op de club kun jij in de zomervakantie toch nog het veld op. 
Geef jouw hockeyskills in de vakantie een boost. Tijdens het hockeykamp kun jij naar hartenlust hockeyen. Samen met de enthousiaste trainers van SportWays ga jij aan de slag om te werken aan jouw hockeyskills. Perfectioneer jouw basistechnieken, leer de hoge backhand en glijd over de buikschuifbaan om jouw tip-in te oefenen. Tijdens de afwisselende en fanatieke trainingen komen allerlei hockeytechnieken aan bod. Je gaat heel veel nieuwe dingen leren!
Ben jij er deze zomervakantie bij? Schrijf je dan hier in. Hockeykamp in de zomervakantie van 20 t/m 22 juli 2022  Kids, 5 t/m 7 jaar  YoungStars, 7 t/m 9 jaar  Top, 8 t/m 14 jaar  Goalies, 8 t/m 14 jaar
15% groepskorting! Zoek jij het perfecte uitje om het seizoen af te sluiten met jouw team? Of heb jij een hele club vrienden en vriendinnen verzameld waarmee je op kamp gaat? Mail voordat iedereen zich aanmeldt alle namen van jouw groep naar SportWays, en ontvang 15% korting per persoon!

 
Nieuws afbeelding
8 mei 2022

Dames 1 zoekt versterking!

Ben jij, of ken jij iemand die op zoek is naar een nieuw hockeyteam? Laat je dan horen!
Naarden Dames 1 is op zoek naar ambitieuze speelsters, in omgeving Utrecht, Gooi, Amsterdam, die graag op niveau e klasse willen spelen! Ze zijn een ambitieus en fanatiek, maar vooral gezellig team met de ambitie om naar de overgangsklasse te promoveren!De komende weken is er een mogelijkheid om op dinsdag en/of donderdag mee te trainen! 
Ben je geïnteresseerd, bel of email dan gerust de coach, David! Je kan hem bereiken via 0641487671 of [email protected]

 
Nieuws afbeelding
7 mei 2022

Winner actie Volvo Buitenweg bekend

Afgelopen 12 maart heeft onze trouwe sponsor Volvo Buitenweg via een Pop-Up Showroom op het parkeerterrein van HC Naarden ons allen de kans geboden om kennis te maken met een Volvo C40 Full electric, een plug-in hybrid Volvo V60 of met een van de 2 CAKE elektrische tweewielers. 
Super leuk dat sommigen van ons op deze dag van een gratis testrit hebben kunnen genieten. Mocht je deze kans gemist hebben, ga dan eens langs bij Volvo Buitenweg op het industrieterrein op Naarden en grijp je kans voor een proefrit aldaar. 
Op deze 12 maart hebben we ook een prijsvraag uitgeschreven en deze kent natuurlijk ook een winnaar... De gelukkige winnaar die een weekend lang in een elektrische Volvo van Volvo Buitenweg mag rijden is geworden: Frederike Regenboog!
Frederike, namens Volvo Buitenweg nogmaals gefeliciteerd met je prijs en we wensen je veel weekend-rijplezier toe.

 
Nieuws afbeelding
4 mei 2022

Sponsorloop jongste jeugdJongste jeugd voor Jongste jeugd!
 
11 mei | Sponsorloop| 13.00 – 13.30

Trek je loopschoenen aan, bel je opa’s en oma’s, tantes, buren en vrienden om je te sponsoren! Het doel is zoveel mogelijk rondjes te rennen voor leuke activiteiten voor jou en je team! Wat denk je van een filmavond en een speeltoestel op de club? Jij helptons mee!

Minimaal 10rondjes en maximaal 20.
We zien je graag op veld 1 en 2.
 
Hard gerend en nu moeten de sponsorenbetalen? Graag via deze betaallink https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=VGAmAEtDRHasr6_AjKT8KA&qsl_reqcnt=1

 
Nieuws afbeelding
1 mei 2022

Meet&Greet met Eva de Goede tijdens meikamp Nationale Sportkampen

Tijdens de Nationale Sportkampen in de meivakantie zal niemand minder dan Eva de Goede (Oranje, 2x beste speelster van de wereld en Olympisch kampioen) langskomen voor een Meet&Greet.  Tijdens deze Meet & Greet krijg jij alle kans om vragen te stellen, een handtekening te vragen en om op de foto te gaan. Hoe cool is dat?
Meld je vandaag nog aan voor het meikamp op HC Naarden via www.nationalesportkampen.nl. Bij deelname aan een driedaags hockeykamp krijg jij een The Indian Maharadja hockeystick cadeau! Bekijk de voorwaarden hier.
Data en informatie - 4 t/m 6 mei in de meivakantie Het kamp start dagelijks om 9:30 uur en is afgelopen om 16:30 uur. Eerder brengen of later ophalen is geen enkel probleem. Je slaapt dus lekker thuis.
Inclusief: o Heerlijke en gezonde lunch, limonade, fruit en tussendoortjes o The Indian Maharadja hockeystick o Meet & Greet met Eva de Goede o Clinics en masterclass van (Jong)Oranje Speler(s) o Gegarandeerd beter worden! Lekker fanatiek trainen onder begeleiding van onze speciaal opgeleide hockeytrainers o Je persoonlijke hockeycertificaat
Hockey- of Tophockeykamp? Het Original Hockeykamp is voor kinderen van 6-14 jaar en het Tophockeykamp voor kinderen van 8-16 jaar. Tijdens het Original Hockeykamp ga je 75% van de tijd hockeyen en doe je de resterende tijd andere sporten en spellen en zal je gebruik maken van het luchtkussen of knotshockeyboarding. Tijdens het kamp krijg je één masterclass van een topspeler. Tijdens het Tophockeykamp ga je de gehele dag hockeyen en krijg je iedere dan een masterclass, clinic of analyse. Wij maken de groepsindeling op basis van leeftijd en niveau. Ook kan je op het aanmeldformulier aangeven bij wie je in de groep wilt. Bij het maken van de groepsindeling zullen wij jullie samen indelen. Voor keepers is er het Topkeeperskamp waarbij zij de gehele dag 1 op 1 keeperstraining krijgen.
Inschrijven of meer info: www.nationalesportkampen.nl
Doneer voor Right To Play Nationale Sportkampen is in samenwerking met Indian Maharadja een samenwerking aan gegaan met Right To Play. Right To Play is een internationale organisatie die de kracht van sport en spelen inzet om het leven te verbeteren van kinderen die opgroeien in armoede, die gevlucht zijn of die te maken hebben met uitbuiting en geweld. Bij aanmelding voor een kamp kan jij €10,00 doneren. Als dank krijg jij een super mooie The Indian Maharadja gymbag. Kijk hier voor meer informatie.

 
Nieuws afbeelding
23 apr 2022

Help jij mee de blaashal te realiseren?

De ALV heeft op 20 april het plan voor een eigen HC Naarden Blaashal voor de zaalhockey goedgekeurd! 
We hebben ieders hulp nodig om de blaashal komend zaalhockeyseizoen te realiseren. 
Met onze eigen blaashal krijgen we veel meer mogelijkheden in het zaalhockeyseizoen: meer zaaltrainingsuren, óók voor de breedte teams, keeperstraining in de zaal, en niet onbelangrijk, thuiswedstrijden ook echt ‘thuis’ spelen.
Maar we zijn er nog niet. Het is een flinke investering en daar hebben we jullie voor nodig! Dus doe mee als financier en help HC Naarden aan een blaashal voor komend winterseizoen (2022/23).
Kijk opwww.obligatieplan.nl/ hcnaarden voor meer informatie en om je aan te melden. Kies voor de ‘3% rendement obligatie’, of voor de ‘0% rendement obligatie’ om je club nog een klein extra steuntje in de rug te geven.
Heb je vragen? Neem contact op met de penningmeester. 

 
Nieuws afbeelding
22 apr 2022

Sociale voorkeuren en vriendenteams

De competitie is weer gestart en we kijken alweer naar het komende seizoen. Zoals ieder jaar, kunnen spelers sociale voorkeuren opgeven voor het aankomende seizoen 2022/2023. 

Een van de waarden van HC Naarden is namelijk onderling plezier: met, door en voor leden samen genieten van de hockeysport, de club en de mensen binnen de club. Plezier geeft energie, vermaak en relativeert. Plezier is ook de basis voor bereidwillige inzet van leden. Voor jong en oud.
 
Sociale voorkeuren:
Het duurt nog even, maar dan zullen de teams weer opnieuw ingedeeld worden voor het seizoen 2022/2023. Ook het moment voor jou om als speler binnen de categorieën A t/m D om aan te geven met welke vriend of vriendin je graag (of juist niet) in een team zou willen spelen. Dit kan ook als je nu in de E8 speelt en volgend jaar naar de D gaat. Uiteraard geldt dat er geen garanties worden gegeven en dat er meerdere factoren zijn (zoals bv aantallen, verdeling 1e/2e jaars, etc) die de teamindeling bepalen. Alle verzoeken worden met zorg in overweging genomen in overleg met de betrokken categoriemanagers. Wellicht overbodig om te vermelden maar voorkeuren die vorig jaar zijn opgegeven, worden niet automatisch meegenomen voor het nieuwe seizoen. 

Je kunt je voorkeuren voor 30 april 2022 doorgeven per mail aan [email protected]

Vriendenteams:
HC Naarden staat ook bekend om de mogelijkheid om een vriendenteam te vormen binnen A & B-categorie. Weten jullie nu al dat jullie graag volgend jaar met elkaar als een team willen gaan spelen, dan ontvangen we graag de namen van de spelers per mail via [email protected] Voor een vriendenteam geldt dat het ook mogelijk is dat het team wordt aangevuld met bevriende spelers van buitenaf. De spelers van buitenaf dienen zich dan wel in te schrijven tussen 1 april en 30 april 2022 via de site. Ook hierin geldt dat we jullie mail met namen en of ideeën graag ontvangen voor 30 april 2022. 

Jong senioren:
Voor de tweedejaars A hebben we ook de mogelijkheid van het vormen van jong seniorenteams. Wil je lekker blijven hockeyen maar kan het niet meer bij de A laat het ons weten via de mail naar [email protected] of bij Charles Manis, [email protected] 


 
Nieuws afbeelding
19 apr 2022

Heb het lef #fluitmee

Heb het lef #fluitmee

‘Heb lef to be a ref’. De scheidsrechters van SCHC hebben een wervingscampagne uitgerold onder deze pakkende slogan. Deze nemen we (nog) niet over. Maar nu we toch je aandacht hebben … ook wij zoeken versterking voor -
de Arbitrage Commissie
Voor de arbitrage commissie zoeken we enthousiaste leden die zich graag willen inzetten om de kwaliteit en sportiviteit in het hockey te waarborgen. Denk jij graag mee over loopbaanontwikkeling (als scheidsrechter natuurlijk), het enthousiasmeren, begeleiden, en inzetten van mensen dan is dit een uitgelezen kans dit ook bij de club te doen. We willen werk maken van een even aanstekelijke wervingscampagne en het neerzetten van een heuse arbitrage community. Heb je interesse? Laat het ons weten. Mail ons.
de pool Clubscheidsrechters
Heb je nog geen scheidsrechters kaart gehaald? Laat dat weten. Goede spelbegeleiding bij de jongste jeugd draagt bij aan de ontwikkeling van hockeytalent. Of een hockeywedstrijd lekker en ontspannen verloopt, wordt mede bepaald door de scheidsrechter. De scheidsrechter – zeker ook bij breedte teams – kan een hele positieve impact hebben op zowel lol in als kwaliteit van het spel. Om ouders – en ook jonge spelers - te helpen hun scheidsrechters kaart halen regelt de arbitrage commissie samen met de KNHB e-learnings, workshops en examens. Vind je fluiten leuk? Of weet je het nog niet en wil je het best wel proberen? Heb het lef en laat het ons weten! Wij helpen je graag. Mailons.
de HCN Masterclass


Ons speciale Masterclass programma stoomt scheidrechters klaar voor clubscheidsrechter-plus (CS+). Je krijgt persoonlijke begeleiding en volgt workshops over je houding in de wedstrijd, je positionering in het veld en natuurlijk de spelregels. En je krijgt tips van ervaren scheidsrechters. Dat zorgt dat je genoeg bagage hebt om moeilijkere wedstrijden te fluiten. Is dit echt iets voor jou? Heb het lef en laat het ons weten! Mail ons.
Handige links voor geïnteresseerden
· HC Naarden Arbitrage
· KNHB Kenniscentrum Scheidrechters
KNHB Scheidrechters video’s op YouTube

 
Nieuws afbeelding
19 apr 2022

Vertrek Chris van NusChris stopt als trainer van meisjes A1 en de jongste jeugd coördinator. Hij is gevraagd om aan de slag te gaan bij de landelijke politie. Deze stap is voor Chris ook beter te combineren met nog een andere uitdaging; hij zal samen met zijn partner Myrthe Kvik Amsterdam Westpoort overnemen van zijn schoonouders. Chris heeft 10 seizoenen bij HC Naarden meegedraaid en als onderdeel van de Technische Staf een grote bijdrage geleverd aan de jeugd traint jeugd visie die er nu ligt. Daarnaast is hij landskampioen geworden met jongens A1 en promoveerde meisjes A1 naar Super A. Mede onder de vleugels van Chris zijn meerdere jonge talenten uit meisjes A1 en jongens A1 doorgestroomd naar Dames 1 en Heren 1. 
We wensen Chris heel veel succes met zijn volgende uitdaging!

 
Nieuws afbeelding
19 apr 2022

Designer gezocht voor de Communicatie Commissie

De communicatiecommissie is op zoek naar een vormgever die kan helpen met het maken van mooie visuals voor diverse activiteiten en uitingen van de club.
Zoals voor op de website, op de social kanalen en de nieuwsbrief. Dus kun je overweg met Indesign en/of Photoshop en vind je het leuk om mooie dingen te maken voor onze club? Stuur dan een mailtje naar [email protected] Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Lot Aler via 06 42150969.
 

 
Nieuws afbeelding
19 apr 2022

Beleid omtrent tophockey HC Naarden

Bij ons op de club willen we elke speler de ruimte geven te spelen op zijn of haar eigen niveau. Want we zijn ervan overtuigd dat dit zorgt voor veel meer spelplezier, een goede teamspirit en het beste resultaat. Naast de breedtesport, een belangrijke pijler van HC Naarden, hebben we als club ook de ambitie om  hockey te spelen op het hoogst haalbare niveau. Om dit in goede banen te leiden, hebben we een tophockey beleid. 
We hopen met het tophockey beleid te zorgen voor nog meer transparantie en duidelijkheid in de manier waarop we selecteren, jeugdspelers laten doorstromen en spelers van buitenaf toelaten. In het beleid kun je onder meer te lezen:  •de doelstelling van ons beleid •wat het selectiebeleid inhoudt en hoe de selectieprocedure verloopt •welke criteria er gelden voor het meetrainen en meespelen met hogere teams •welke voorwaarden we stellen aan spelers van buitenaf 
Ontwikkeling en plezier gaan hand in hand Ontwikkeling en plezier gaan hand in hand en dit geldt met name voor onze jeugdspelers. Want als je de ruimte krijgt om je ergens in te ontwikkelen, dan levert dit doorgaans ook meer spelplezier op. En als je plezier in iets hebt, dan wil je meestal ook beter worden. Bij de E6 en E8 categorieën ligt de focus vooral op het enthousiasmeren voor het spel en het samen spelen. Er wordt dan ook minder verschil gemaakt tussen breedte en tophockey. Vanaf de D jeugd selecteren we vooral op inzet van de spelers en voor C, B en A jeugd komt daar de fysieke, sociale en technische ontwikkeling bij kijken.
We selecteren met zorg We volgen vanaf het moment dat een jeugdspeler bij HC Naarden komt spelen (Benjamins), zijn of haar ontwikkeling in het veld. Vanuit onze visie op jeugdhockey beoordelen de trainers & Technische Staf al onze spelers op verschillende momenten gedurende het hele seizoen. Daarnaast krijgen tweedejaars de mogelijkheid om mee te trainen met de volgende categorie. En we kijken naar de aansluiting met Heren 1, Dames 1 en de jong-senioren. 
Adviescommissie "Visie & Ontwikkeling” Omdat we ons als club, als bestuur en als Technische Commissie en Staf zelf ook continu willen blijven verbeteren en onze jeugdvisie blijvend ontwikkelen, stellen we een adviescommissie "Visie & Ontwikkeling” in. Deze commissie monitort het beschreven beleid in de praktijk.  Volgen we alle stappen die we met elkaar hebben afgesproken, zijn zaken haalbaar in de praktijk en wat kan anders of beter. Op basis van deze bevindingen adviseert de commissie het Bestuur, de Technische Commissie en de Technische Staf indien nodig om dit beleid aan te scherpen of juist af te zwakken.
Lees hier het beleid tophockey HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
18 apr 2022

Jongste jeugdtrainers gezocht!

Lijkt het je leuk om de jongste jeugd training te geven? Wij zijn op zoek naar enthousiaste trainers voor volgend seizoen (2022-2023). Ben je volgend seizoen:  ⁃tweedejaars D, dan train je de Benjamins (zondag 9-10u) ⁃eerstejaars C, dan train je de F-jes (woensdag 16-17u) ⁃tweedejaars C, dan train je de E6 (maandag of vrijdag 16-17u) ⁃eerstejaars B, dan train je de E8 (maandag of vrijdag 16-17u)
Je kunt je alleen aanmelden of met een vriendin of vriendin (max 3 in 1 trainingsgroepje). Train je een E6 of E8 team, dan krijg je een vergoeding van de club. 
Mocht er meer animo zijn dan benodigde trainingsplekken, dan houden we qua plaatsing rekening met het volgende:  jongensteams worden zoveel mogelijk door jongens getraind, meisjesteams worden zoveel mogelijk door meisjes getraind volgorde van binnenkomst van aanmelding (als je je met een vriend/vriendin aanmeldt, geldt de aanmelding van de eerste die zich aanmeldt) Aanmelden kan tot met 30 april 2022. Schrijf je in via deze link! In het formulier kan je ook aangeven met wie je training wil geven. Let op, jullie moeten wel beide het formulier invullen!

 
Nieuws afbeelding
18 apr 2022

Planning jeugd met betrekking tot volgend seizoen

Beste spelers & ouders,
Het tweede deel van de het buitenseizoen is inmiddels weer in volle gang. Gelukkig hebben we nog een aantal maanden hockey voor de boeg, waarin we nog veel en lekker kunnen spelen. Wel richten we als club al langzaam onze blik op volgend seizoen. Dit houdt in dat vanaf begin april nieuwe leden zich kunnen inschrijven, dat spelers die volgend jaar in de D en hoger spelen de sociale voorkeuren kunnen opgeven en dat vanaf de B-leeftijd ook vriendenteams zich weer kunnen inschrijven. Ook kunnen de tweedejaars A jeugd leden opgeven  als ze willen doorstromen naar jongsenioren. 
Het betekent ook dat wij als club weer gaan kijken naar de nieuwe teamindelingen voor volgend seizoen. Vanuit onze visie op jeugdhockey beoordelen de trainers & Technische Staf al onze spelers op verschillende momenten gedurende het hele seizoen. Binnen de trainingen worden/zijn spelers ook gevraagd mee te trainen en bij de Jongste Jeugd worden er in verschillende opzetten partijtjes gespeeld onder leiding van de Technische Staf. Daarnaast wordt er ook input gevraagd aan de manager coaches. Vanwege het beperkte zaalhockeyseizoen nemen we de evaluaties uit de zaal, voor zover deze er zijn, niet mee in de beoordeling. 
Al deze evaluaties bespreekt de Technische Staf samen met de Technische Commissie om zo te komen tot de nieuwe teamindelingen. Ze nemen de sociale voorkeuren (let op geen garantie op voorhand) en alle verzoeken tot vriendenteams ook zoveel mogelijk hierin mee.
Voor de keepers geldt dat de beoordeling en de indeling wordt verzorgd door de TC keeperscommissie met de keeperstrainer en een aantal speciaal hiervoor aangewezen personen uit de Technische Staf, Technische Commissie en de Keeperscommissie. De TC keeperscommissie bekijkt de trainingen, de wedstrijden en de teamtrainingen. Alle evaluaties worden besproken en daaruit wordt de keepers indeling bepaalt.  
Medio juni communiceren we de voorlopige nieuwe teamindelingen per e-mail.
Voor nu wensen we iedereen nog veel plezier de komende periode, waarbij we zoveel mogelijk spelers en ouders op de club hopen te zien!
Met vriendelijke groet, Bestuur HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
18 apr 2022

20/4 19.30; Bijzondere ALV in het Clubhuis m.b.t. de nieuwe blaashal

HC Naarden is druk bezig om voor komend zaalhockeyseizoen een nieuwe blaashal met 2 zaalvelden te realiseren. Als club zitten we nu eigenlijk te krap in ons jasje qua trainingsuren en wedstrijdcapaciteit. 
Dat gaat met de nieuwe blaashal tot de verleden tijd behoren. Eindelijk ontstaat ruimte voor keeperstraining in de zaal! Geen ‘thuiswedstrijden’ meer in Barneveld of Eemnes, maar gewoon op de club! Met de blaashal ontstaan ook nieuwe mogelijkheden. Denk aan kleinere breedteteams (zodat spelers niet uitgeroosterd hoeven te worden) of zaalhockeymogelijkheden voor de E6-tallen. 
Er staat een solide business case. Daarin zijn alle mogelijke risico’s en de draagkracht van de club goed doordacht. Belangrijk voor ons is dat zaalhockey met de blaashal zijn eigen broek op kan houden. We willen de blaashal realiseren zonder een verhoging van contributie.
Het is wel echt een flinke investering, waarvoor wij de hulp van jullie, de leden, nodig hebben. Om het blaashalproject te kunnen financiering is circa EUR 350.000 nodig. Dit bedrag willen we gaan lenen van jullie in de vorm van ledenobligaties. De financieringsconstructie is opzet door Sponsorvisie. De obligatielening biedt alle leden de mogelijkheid een mooi rendement te halen.
De vergadering begint om 19:30 uur. Alle leden zijn van harte welkom! De vergadering is in het clubhuis (en niet online). We streven ernaar om deze maximaal een uur te laten duren. Zodoende kunnen de seniorleden direct door naar hun training. 
Zonder jullie hulp en steun gaat het niet lukken. Dus kom naar de buitengewone ALV op woensdag 20 april om 19.30 in het Clubhuis van HC Naarden.  Doe mee en meld je aan via www.obligatieplan.nl/hcnaarden. 

 
Nieuws afbeelding
18 apr 2022

Woord van de Voorzitter

Nu we een paasweekend achter de rug hebben met prachtig weer en volop zon, denk je niet automatisch aan zaalhockey. Terwijl deze week hét moment is, om hier even bij stil te staan. We willen als club een eigen zaalhockey-blaashal aanschaffen. Waarom? Met een eigen hal hebben we 40% méér zaalhockeycapaciteit. En dus méér zaalhockeymogelijkheden voor de leden. Een aantal knelpunten wordt hiermee opgelost. Eindelijk ontstaat ruimte voor keeperstraining in de zaal! Geen ‘thuiswedstrijden’ meer in Barneveld of Eemnes, maar gewoon op onze eigen club! Met de blaashal ontstaan ook nieuwe mogelijkheden. Denk aan kleinere breedteteams (zodat spelers niet uitgeroosterd hoeven te worden) of zaalhockey voor de E6-tallen. 
De Halcommissie is al een paar jaar bezig met dit plan. Bob, Jasper, Vanessa, Lisette en een aantal andere enthousiaste leden hebben hier veel werk in gestopt. De tekeningen zijn gereed, het technisch onderzoek is gedaan, de business case is gereed en de vergunning is binnen. Kortom, we staan in de startblokken om de hal aan te kopen.  
Maar: dit plan kunnen we alleen realiseren met jullie hulp! We willen de hal kopen zonder de contributie te verhogen. Tegelijkertijd kost deze blaashal ons €350.000.  De hal wordt daarom gefinancierd via obligaties die je als lid kan kopen. Als lid leen je een bijdrage aan de club. Die bijdrage krijg je binnen tien jaar weer terug. Wij zijn heel blij dat een aantal leden al heeft ingetekend. Inmiddels hebben we €140.000 binnen. Kortom: we hebben nog een flink bedrag te gaan! Doen jullie allemaal mee? 
Meer weten? Kijk op www.obligatieplan.nl/hcnaarden. Of kom morgen naar de buitengewone ledenvergadering, om 19:30 uur in het clubhuis. Daar hoor je alle ins en outs over de nieuwe blaashal. 
En tot slot: we bestaan dit jaar 35 jaar! Dit vieren we met een zomerseizoen vol evenementen. Hebben jullie de data al in je agenda staan? 
Namens het bestuur van HC Naarden,  Bea Berndsen 

 
Nieuws afbeelding
12 apr 2022

Geen training tijdens Pasen

Vanwege Goede Vrijdag en Pasen zijn er aanstaande vrijdag en maandag geen trainingen. We wensen iedereen alvast een heel fijne Pasen! 

 
Nieuws afbeelding
10 apr 2022

Programma lustrum bekend

Dit jaar bestaat HC Naarden 35 jaar en dat moet natuurlijk goed gevierd worden. De lustrumcommissie heeft een mooi programma in elkaar gezet, met super leuke activiteiten voor jong en oud. Noteer alvast de volgende data in de agenda:
15 mei - Feestelijke opening lustrum tijdens Super Sunday 11 juni - Jeugd Festival (A t/m F) 19 juni - Lustrumwedstrijd, oud-leden borrel en 7x7 toernooi 26 juni - Familietoernooi 2 september - Lustrum Festival (18+) 10 september - Jongste Jeugd Filmavond 16 september - Golftoernooi
Meer informatie over de activiteiten volgt nog.

 
Nieuws afbeelding
9 apr 2022

Paasclinic jeugd t/m 12 jaar

Lieve Jeugd! 💛
Hebben jullie nog een vrije zaterdag in het Paasweekend 🐣, dan hebben wij de leukste invulling! Zaterdag 16 april organiseren wij als Dames 1, 2️⃣ leuke PAASCLINICS en een middag Girl Time 💅🏻. 
Kom jij met je teamgenootjes met ons hockeyen?! 🏑 Leer net zo goed dollen als onze @eliza, slepen als @myrt, de backhand van @dees en scoren als @yv! 🔥
Voor maar liefst €25,- per clinic/girltime of €45 voor zowel een clinic als GirlTime!
Aanmelden kan via >> [email protected]

 
Nieuws afbeelding
7 apr 2022

Heren 1 HC Naarden zoekt een ambitieuze coach met visie

HC Naarden bestaat sinds 1987 en is een familieclub met 2.000 leden. Ons motto is dat hockeyen pas écht leuk wordt, als je er sportief uithaalt wat erin zit. Daarom geven we ieder lid de kans om zijn talent zoveel mogelijk te ontwikkelen. In de afgelopen tien jaar is de club enorm gegroeid: zowel qua ledenaantal als sportieve prestaties. Inmiddels speelt een aantal van onze jeugdteams op landelijk niveau. HC Naarden beschikt over goede faciliteiten (vijf velden, waaronder twee watervelden). 
Over Heren 1 
HC Naarden Heren 1 is dé trots van de club. Het is een energiek team dat sinds een paar jaar in de overgangsklasse speelt. Het team won in 2018 de Silver Cup. Heren 1 bestaat uit een groot aantal spelers die uit onze eigen jeugd afkomstig zijn. Inmiddels is het team toe aan een volgende stap. Wil jij die vervolgstap van Heren 1 begeleiden? 
Wie ben jij? 
● Je hebt ervaring op minimaal het niveau van de overgangsklasse 
● Je hebt een duidelijke en moderne visie op hockey 
● Je hebt overtuigingskracht en je bent sociaal-/communicatief sterk 
Wat wij bieden: 
● Een leuke, ambitieuze familieclub, centraal gelegen in Midden-Nederland 
● Een mooi, jong en energiek team, met goede doorstroming van talenten uit de jeugd 
● Marktconforme vergoeding (afhankelijk van je ervaring) 


Ben jij die ambitieuze coach met visie? Neem dan vóór 20 april contact met ons op (of stuur je CV en contactgegevens) via [email protected] of bel/whatsapp met Charles Marres (06-349 438 03)

 
Nieuws afbeelding
7 apr 2022

Bijzondere ALV inzake blaashal op woensdag 20 april a.s.

We hebben als vereniging al langere tijd plannen voor een eigen - dubbele - blaashal. In januari 2020 is de ALV al akkoord gegaan maar vanwege COVID is de uitvoering van de plannen toen uitgesteld.
 We denken dat de tijd er rijp voor is om een en ander nu alsnog te gaan realiseren. Een eigen hal  biedt veel (financiële en functionele) voordelen ten opzichte van het huren van de tent, zoals aanzienlijk meer capaciteit dus méér zaalhockeyplezier en een verlaging van de lasten per jaar.

Graag informeren we jullie over de plannen.

Tevens laten we graag weten hoe je desgewenst kunt deelnemen in de financiering tegen een aantrekkelijk rendement: 3%.
We nodigen alle leden uit voor een bijzondere algemene ledenvergadering over de blaashal. De vergadering begint om 19:30 uur. Alle leden zijn van harte welkom! De vergadering is in het clubhuis (en niet online). We streven ernaar om deze maximaal een uur te laten duren. Zodoende kunnen de seniorenleden direct door naar hun training.
Hopelijk tot morgen!

 
Nieuws afbeelding
4 apr 2022

Inschrijving voor jeugd geopend!

Wil je kind lid worden van Hockeyclub Naarden? Hartstikke leuk! 
Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Junioren (met uitzondering van A-jeugd) kunnen alleen worden aangemeld van 1 april tot en met 30 april 2022. Junioren kunnen worden opgegeven voor het seizoen waarin zij op 1 oktober minimaal 6 jaar oud zijn. Dit betekent voor de Benjamins voor het seizoen 2022-2023 dat zij op 1 oktober 2022 zes jaar of ouder moeten zijn (de peildatum is strikt 1 oktober).


In de Benjamin categorie kunnen wij ieder seizoen een grote groep kinderen plaatsen. Plaatsing van nieuwe kinderen in de leeftijdsgroep 7 t/m 15 jaar (speelcategorie F t/m B-jeugd) is afhankelijk van opzeggingen van leden uit bestaande teams. Het gaat bij deze speelcategorieën daarom maar om een zéér beperkt aantal plaatsen waar nieuwe jeugdleden voor aangenomen kunnen worden.


Meer informatie over de inschrijfronde kun je hier vinden. 

 
Nieuws afbeelding
1 apr 2022

Wegafsluitingen richting HC Naarden

Kom je als uitteam op bezoek bij onze club? Houd dan rekening met extra reistijd. De tijd zijn er grote werkzaamheden rond de A1 en A27 bij het knooppunt Eemnes. Deze werkzaamheden zorgen ervoor dat komende weekenden er delen of soms de gehele rijrichting zijn afgesloten, wat kan zorgen voor een vertraging van 15 tot 30 minuten.

 
Nieuws afbeelding
31 maa 2022

Vertrek Vincent van de Peppel en Jaap Overgaauw als H1 coach en assistent aan eind seizoen

Na tien zeer succesvolle jaren op HC Naarden gaan H1-hoofdcoach Vincent van de Peppel en assistent-coach Jaap Overgaauw ons aan het einde van dit seizoen verlaten. Vincent wordt volgend jaar hoofdcoach bij Huizen Heren 1. We feliciteren Vincent met deze stap en zijn hem ongelooflijk dankbaar voor zijn enorme inzet, vakbekwaamheid en enthousiasme. We zullen hem missen, niet in de laatste plaats ook door zijn enorme betrokkenheid bij onze club. Vincent en Jaap hebben een groot aandeel gehad in de prestaties die Heren 1 in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd, waarvan de hoogtepunten waren de promotie naar de Overgangsklasse en het winnen van de Silver Cup in 2018. Jaap was de afgelopen zes jaar assistent-coach bij Heren 1. Wij zagen in Jaap een goede opvolger voor Vincent, maar Jaap maakt – nadat hij zich vele jaren voor de sport heeft ingezet - de bewuste keus voor een andere balans werk/privé.  
Vincent en Jaap zullen uiteraard tot het einde van het seizoen aanblijven om ook een goede overdracht te garanderen. De werving en selectie van een nieuwe coach en assistent is gestart. Zodra opvolging bekend is, delen we dit met jullie!

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]