Nieuws

 
Nieuws afbeelding
15 sep 2019

Help nieuwe HC Naarden leden aan een shirt maat 128!

Helaas kan Hockey Republic op dit moment met name de kleine HC Naarden shirts (maat 128) niet leveren. Aan een oplossing wordt hard gewerkt, maar gezien relatief lange levertijden kan dit nog even duren.

Om toch zoveel mogelijk HC Naarden leden te helpen is eerder al een kledingmarkt georganiseerd bij Hockey Republic. De vraag was die dag helaas groter dan het ingeleverde aanbod dus hierbij opnieuw een oproep:

Heb je nog een shirt maat 128 over en wil je deze verkopen? Laat dit dan weten aan de kledingcommissie via [email protected]   Wij matchen het aanbod met de bij ons bekende zoekers.

 
Nieuws afbeelding
13 sep 2019

ONFIRE hockeykamp in de herfstvakantie

Hoe leuk is het om intensief te werken aan je hockeytechniek! Om andere dingen te leren en steeds weer opnieuw uitgedaagd te worden! Als de basis in orde is kun je snel volgende stappen maken op het gebied van hockeytechniek! In samenwerking met HC Naarden organiseert ONFIRE Hockey Support het bekende ONFIRE hockeykamp waarbij je ontzettend veel bijleert en uiteraard ook plezier maakt.
 
Het kamp wordt georganiseerd van 21-23 oktober. Drie dagen lang intensief trainen van 9.30-15.30 uur onder begeleiding van zeer goede trainers. De groepen zijn klein waardoor de trainer veel individuele aandacht kan geven aan het individu zodat je ook daadwerkelijk vooruitgang boekt en beter wordt, zelfs na 3 dagen! We zien het zelfvertrouwen van de kinderen iedere dag toenemen omdat ze gaan ervaren dat ze bepaalde technieken wel kunnen! De trainingen zijn intensief, de kinderen staan niet stil, de oefeningen zijn uitdagend en iedereen wordt op zijn/haar niveau uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Het ONFIRE hockeykamp is voor iedereen toegankelijk vanaf 6 jaar en bij het indelen van de groepen houden we rekening met leeftijd en niveau.
 
Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel onze promotiefilm op https://www.youtube.com/watch?v=BcU5ZmnazLU en bezoek onze website www.hockeysupport.nl . Schrijf je snel in want vol is vol!

 
Nieuws afbeelding
3 sep 2019

Aan- en afmelden voor zaalhockey voor 15 sept

De KNHB is alweer begonnen met de voorbereidingen voor het zaalhockey seizoen 2019-2020. Omdat het voor de bond altijd weer een hele puzzel is om de wedstrijd- en zaalschema's rond te krijgen, hebben ze de deadline om zaalhockeyteams aan te melden, weer als vanouds lekker vroeg in het seizoen. Dat betekent dat we half september moeten laten weten hoeveel teams er vanuit HC Naarden meedoen in de zaal. Vandaar dat we gaan starten met de inventarisaties. Aan- en afmelden voor zaalhockey moet voor zondag 15 september en kan via:   [email protected]
Want... Net zoals vorige jaren doet de E8 t/m B-jeugd automatisch mee met zaalhockey. Wil je niet meedoen, meld je dan nu AF voor  zondag 15 september  via [email protected] met een cc naar je manager.
En omdat er in de A-jeugd altijd heel veel spelers zitten met minder tijd (die eindexamen doen of stage lopen) bleek het niet altijd even makkelijk om teams samen te stellen. Daarom moeten ook dit jaar de spelers van de  A-breedteteams zich AANMELDEN  voor zaalhockey. Bespreek dan ook met je team tijdens de GJK of jullie willen gaan zaalhockeyen of niet. Het is namelijk niet mogelijk om losse spelers te plaatsen in een gelegenheidsteam. Dus... wil je hockeyen in de A, meld je dan AAN voor  zondag 15 september  via [email protected] met een cc naar je manager. Lijnteams spelen automatisch mee, dus voor hen is aanmelden is dan ook niet nodig.
Met sportieve groeten,
Zaalhockey Commissie HC Naarden
Jurryt van Arend, Lisette Bakker, Marjon Haijtink, Martine Mittertreiner, Gabrielle van Waes, Lonneke van Wijk

 
Nieuws afbeelding
31 aug 2019

Let op: wijziging wedstrijdtijden!

Alle wedstrijden gaan van 2 x 35 minuten naar 4 x 17,5 minuut.
Wat betekent dat in de praktijk?
Met ingang van het nieuwe seizoen zullen de wedstrijden worden aangepast in zowel starttijden als rusttijden die door de KNHB geïnitieerd zijn. Op HC Naarden is de wedstrijdplanning een enorme puzzel en ondanks met de komst van veld 5 zal deze puzzel blijven bestaan mede ook omdat we vooral zoveel mogelijk teams ook op zaterdag & zondag willen kunnen laten spelen.
1.De starttijden van de wedstrijden zal voortaan om 08.30 zijn en de laatste wedstrijd zal uiterlijk om 18.00 moeten gaan starten. 2.Iedere wedstrijd krijgt 3 pauzemomenten, de 1e en de 3e van 2 minuten en de 2e (als we ook wisselen van kant) van 5 minuten. 3.Door de extra pauze krijgt ieder team in plaats van 90 minuten, 95 minuten de beschikking over een veld. Gevolg daarvan is dat veel wedstrijden niet meer op een half of een heel uur starten, maar bijvoorbeeld om 11.05 uur of om 14.55 uur. In de app zal dus ook exact zijn wat de start tijd is! 4.2 minuten pauze is precies voldoende tijd om als speler naar de dug out te lopen, een slok water te drinken en weer terug te lopen. Meer tijd is er niet in de 1e en de 3e pauze. 5.Mochten wedstrijdtijden toch uitlopen op zaterdag, dan heeft dat consequenties voor het aantal wedstrijden dat op zondag gespeeld moeten worden. Waarom? De KNHB legt de verantwoordelijkheid voor uitlopen van wedstrijdtijden bij ons als club neer. Lukt het niet om op tijd te starten en ons aan de planning te houden, dan moeten wij als club van de KNHB minder wedstrijden inplannen op zaterdag en dan moeten er weer meer teams op zondag spelen.

Kortom : Start op tijd aan je wedstrijd en houd je strak aan de planning van 2 minuten pauze. De scheidsrechter zal je hierbij helpen. Samen zorgen we er dan voor dat er – met ons nieuwe veld 5 – zo veel mogelijk jeugdteams ook op zaterdag kunnen spelen.

 
Nieuws afbeelding
31 aug 2019

Update trainingsschema

We gaan weer beginnen! Vanaf maandag 26 augustus zijn de trainingen voor de lijnteams gestart en vanaf maandag 2 september starten de trainingen voor de jongste jeugd (F, E6 en E8) en breedte teams A t/m D (vanaf de 3e teams) en keepers.
Het trainingsschema is vanaf nu zichtbaar in de app. Dat schema gaat uit van 5 velden. We gaan er nu vanuit dat we vanaf 3 september getraind kan worden op veld 5. Er is een aparte mail gestuurd over de trainingen op maandag 2 september.
Op dit moment wordt er ook nog hard gewerkt aan de invulling van de trainers cq jeugd trainer coaches. Wisselingen kunnen hier nog in plaatsvinden als gevolg van bijvoorbeeld schoolroosters. Zoals ook aangegeven in de communicatie teamindeling afgelopen juli zullen we vooral bij de A & B categorieën beroep moeten doen op ouders om het team te begeleiden bij wedstrijden omdat er (nog) niet voldoende coaches gevonden zijn.
Ofwel hou de app goed in de gaten voor het schema en begeleiding!
Als er vragen zijn over het trainingsschema graag mailen naar Clementine  [email protected]  en over coaches mailen naar Gabrielle  [email protected]  en over jeugdtrainers bij de jongste jeugd (F - E6 - E8) mailen naar Miranda  [email protected]
Met sportieve groet namens het bestuur,
Suzanne Stuurman Bestuurslid TC junioren / Jongste Jeugd

 
Nieuws afbeelding
31 aug 2019

Wijziging TC commissies

Binnen HC Naarden zijn er 2 technische commissies; Jongste Jeugd en Junioren. De TC’s bestaan uit een enthousiaste en betrokken groep van categorie managers die samen met de Technische Staf (TS) verantwoordelijk zijn voor het technische beleid & begeleiding voor onze jeugd teams. Bovendien zijn ze samen met de TS aan het einde van het jaar verantwoordelijk voor de indeling van de teams voor het nieuwe seizoen.
De ervaring leert dat de overgang als ook de teamindeling van de E8 naar de D altijd een hele lastige is om meerdere redenen. We hebben dan ook besloten met ingang vanaf heden dat de E8 categorie zal worden toegevoegd aan de TC Junioren. 
De TC jongste jeugd zal blijven bestaan uit de Benjamins - F & E6 categorieën die geleid worden door Babette Hoefnagels als voorzitter en met ondersteuning van Cindy van Liempdt als jongste jeugd secretaris. 
De TC Junioren zal geleid worden door Theo Korver (A-B en C) en Leon Arendsen (E8 & D) als voorzitters. Gabrielle Slieker, onze verenigings- en wedstrijdsecretaris zal de TC Junioren hierbij ondersteunen als spil in het web en onderhoudt zij ook bijvoorbeeld de contacten met de KNHB.
Voor ouders geldt, als er vragen zijn, stel dan deze dan eerst aan de manager en zal de manager contact onderhouden met de desbetreffende categorie manager.
Op de site van HC Naarden, via deze link , kun je ook terugvinden wie wat ook doet.
Een heel mooi en gezellig seizoen toegewenst!


Met sportieve groet,
Suzanne Stuurman
Bestuurslid TC junioren / Jongste Jeugd HC NaardenTC Junioren

 
Nieuws afbeelding
31 aug 2019

Een nieuwe tool voor onze trainers en alle spelers

Met veel plezier starten we met ingang van het nieuwe seizoen met Hockeypraktijk, waarmee elke training voorzien is van oefenstof die op een gemakkelijke manier toegankelijk is in lijn met de leerlijnen. Hockeypraktijk is een enthousiast bedrijf met mensen in dienst die alles over hockey weten en inmiddels nauw samenwerken met meer dan 110 hockeyverenigingen, de KNHB en LISA.

- Leerlijnen van benjamins t.m. senioren en zowel voor veld- als het zaalhockey
- Elke leerlijn bestaat uit 20 vaardigheden per jaar. Jaarlijks komen deze vaardigheden meerdere malen aan bod. Hoe belangrijker de vaardigheid, hoe vaker hij terugkomt. In de Jongste Jeugd is er bijvoorbeeld extra aandacht voor techniek (pushen, aannemen etc.). Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer tactische vaardigheden er getraind gaan worden. Denk hierbij aan overtallen uitspelen, positiekeuzes etc.
- Per week staan er in elke leeftijdscategorie 3 trainingen klaar. Deze trainingen worden aangeboden op 3 verschillende niveaus. Basisniveau (aanleren), Gevorderd niveau (verbeteren) en X-pert niveau (toepassen);
- Oefenstof is ontwikkeld a.d.h.v. spelgerichte- en motorische leermethodiek;
- Oefenstof wordt aangeboden d.m.v. animatie, 2/3D beelden en (drone)video’s;
- HockeyPraktijk wordt zowel via telefoon (LISA ClubApp onder de button meer c.q. als trainer zie je direct welke training hoort bij jouw team) als desktop aangeboden;

Komende dagen zal onze club app gevuld worden c.q. worden trainers ook gekoppeld aan de oefenstof en zal er meer informatie volgen.


Voor vragen graag mailen naar Gabrielle via [email protected]


Namens het bestuur,
Daan Goote, Joost Ruempol & Suzanne Stuurman
TC Senioren & Junioren

 
Nieuws afbeelding
30 aug 2019

Scheidsrechtersavond dinsdag 3 september

Nieuwe spelregels - Scheidsrechtersavond - dinsdag 3 september om 20.00 uur!
Aanstaande dinsdagavond organiseert de Masterclass & CS+ Commissie van 20.00 tot 21.00 een informatie avond voor alle scheidsrechters om alle nieuwe regels die dit seizoen van kracht zijn te bespreken. Iedereen is welkom in het Clubhuis, ook ouders en leden die wellicht zelf niet (zo vaak) fluiten. Aanmelden is niet verplicht! Mocht je niet in de gelegenheid zijn om aan te sluiten, maar je hebt wel een vraag over de (nieuwe) spelregels, mail gerust naar [email protected] . Tot volgende week!

 
Nieuws afbeelding
30 aug 2019

Belangrijk bericht over de bitjes

De afgelopen jaren heeft EndoGooi belangeloos bitjes verzorgd HCN. Helaas is dat nu niet meer mogelijk, gezien de ingewikkelde samenwerking met externe partijen. Omdat een goed en passend bitje erg belangrijk is en bovendien verplicht door de KNHB, wil EndoGooi de leden attenderen op de mogelijkheid bij de eigen tandarts een bitje op maat te laten maken. Overigens zijn er binnenkort nieuwe ‘noodbitjes’ achter de bar te verkrijgen. Let op: Deze zijn geen structurele vervanging voor bitjes op maat, maar passen beter en zitten comfortabeler dan de huidige noodbitjes. Een ander groot voordeel is, is dat ze al bijtend passend kunnen worden gemaakt en er niet meer met kokend water gewerkt hoeft te worden.
Wij wensen jullie een leuk, sportief en blessurevrij seizoen toe! 
Hartelijke groet, het team van EndoGooi

 
Nieuws afbeelding
29 aug 2019

Contributie incasso komt er aan

Op dit moment zijn we druk bezig met het verwerken van alle lidmaatschappen voor het komend seizoen, het aanmaken van het contributie bestand, factureren en voorbereiden van de incasso’s. Dit alles is veel werk!
Heb je ons gemachtigd, dan wordt de contributie in drie gelijke termijnen geïncasseerd. Dit gebeurt op 20 september, 21 oktober en 22 november. 
We steken veel tijd in het innen van de contributie bij de leden. Over het algemeen betalen de meeste leden de contributie op tijd. Toch komt het regelmatig voor dat de contributie niet (volledig) wordt betaald. Mocht je de eerste en de tweede termijn niet hebben voldaan dan zal na een herinnering de volledig uitstaande contributie medio november worden overgedragen aan een incassobureau!
Leden zijn zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat gegevens goed in het LISA systeem staan; eg. adresgegevens, team indeling, type lidmaatschap. Mocht dit niet het geval zijn laat dit dan zo snel mogelijk weten aan onze ledenadministratie en penningmeester. Op LISA kan je inloggen met de inlogcode die je aan het begin van het seizoen van de ledenadministratie ontvangt.
Zie voor meer info ook onze website .

 
Nieuws afbeelding
28 aug 2019

Reminder Fietsenstalling en scooters parkeren!

Even een opfris bericht over het parkeren van je fiets of scooter in de nieuwe situatie. Niet iedereen heeft door dat er per ‘nietje’ 2 fietsen kunnen staan en dat er tussendoor een pad loopt vanaf het clubhuis naar het achterste gedeelte waar de bakfietsen en scooters geparkeerd kunnen worden. Helaas staan er zo aan het begin van het nieuwe seizoen erg veel scooters fout geparkeerd. Let op en spreek elkaar aan zodat het geen rommeltje wordt.

 
Nieuws afbeelding
28 aug 2019

Daan Goote stopt als bestuurslid

Aan het eind van dit jaar zal Daan Goote vanwege drukke (werk-)omstandigheden zijn functie als bestuurslid Lijnhockey/Heren1/Dames1 neerleggen. Daan is bestuurslid sinds november 2017. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en enthousiasme om het hockey op HC Naarden naar een hoger niveau te tillen. 
Daan maakt de komende periode zijn bestuurstaken af tot de ALV in november. Over de invulling van de rol van bestuurslid Lijnhockey/Heren1/Dames1 zal op een later moment meer duidelijkheid worden gegeven.
 

 
Nieuws afbeelding
28 aug 2019

Nieuw Heren 3 zoekt leden!

Op zoek naar een gezellig Heren team ? Dan zijn wij op zoek naar jou! Een team van 16 gasten tussen de 27 en 35 jaar starten komend seizoen een nieuw team op HC Naarden (Heren 3). We willen de groep iets vergroten zodat we allemaal een keer een weekendje weg kunnen zonder problemen. We zullen 1 keer per week fanatiek trainen op woensdag om 20.30 uur, spelen op zondag en natuurlijk een klein biertje na afloop drinken. Wat wil je nog meer? Neem contact op met Onno (06-28573877) of Edward (0627220223) voor alle info en train binnenkort een keer mee!

 
Nieuws afbeelding
28 aug 2019

Stand van zaken veld 5 en nieuwe nummering

Het zal jullie allen niet ontgaan zijn; Veld 5 is klaar!  Goed nieuws dus! De komst van het nieuwe veld heeft directe consequenties voor de logica van veldindeling. Zowel voor onze eigen leden als bezoekende teams hebben we de veldnummering deels veranderd:
Veld 1 blijft veld 1
Veld 2 blijft veld 2
Veld 3 wordt veld 4
Veld 4 wordt veld 3
Veld 5 = veld 5
Deze omnummering is reeds doorgevoerd in het trainingsschema en wedstrijdschema.
Dus bijvoorbeeld als je nu leest in de App dat je training/wedstrijd plaatsvindt op veld 3, loop je naar het oude veld 4!


 
Nieuws afbeelding
28 aug 2019

1 september: seniorentoernooi en H1 & D1 spelen thuis

Zondag 1 september seniorentoernooi en Dames 1 en Heren 1 spelen thuis.
Het belooft een mooie start van het seizoen te worden a.s. zondag met onze Dames en Heren 1 die op hun vertrouwde tijden thuis spelen. Daarnaast spelen veel seniorenteams onderlinge wedstrijden.
Bier en rosé staan koud op het terras; kortom genoeg reden om gezellig naar de club te komen zondag! 


 
Nieuws afbeelding
28 aug 2019

Eenmalig aanbod HC Naarden rokjes en broekjes met logo

Eenmalige actie voor goed scorende wedstrijd rokjes en wedstrijd broeken
HC Naarden streeft naar een eenduidige uitstraling in het clubtenue en draagt zorg voor eenheid in de clubkleding. Voor aankomend seizoen worden unieke wedstrijd broeken en rokjes voorzien van HC Naarden logo aangeboden, in samenwerking met Hockey Republic en The Indian Maharadja. Kom zelf passen op de club of fiets rechtstreeks naar Hockey Republic voor een ziek mooie wedstrijdbroek of rok.
 

 
Nieuws afbeelding
28 aug 2019

Pilot veldroulatie trainingen senioren

Met de komst van veld 5 beschikt HC Naarden over voldoende capaciteit om alle teams, junioren en senioren, ruimte te bieden voor wedstrijden. De groei van het aantal seniorenteams heeft ook een keerzijde omdat het trainingsschema op dinsdag, woensdag en donderdag propvol zit. Om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van alle teams start dit seizoen een pilot veldroulatie. Alle teams, uitgezonderd Heren 1 en 2 en Dames 1 en 2, rouleren op de beschikbare velden. Reden voor de roulatie is dat geen enkel team graag op veld 2 speelt.
Om iedereen de mogelijkheid te bieden van de beschikbare velden gebruik te maken, zal elk seniorenteam een aantal weken per jaar op veld 2 training hebben. Zo verdelen we het zo eerlijk mogelijk.
We begrijpen heel goed dat dit niet voor ieder team de gewenste situatie is. De groei van het aantal teams en de beperkingen die voortkomen uit de wensen maken dat het schema zo is geworden.
Ruilen
Onderling ruilen van veld per maand is mogelijk. Maak hierover goede afspraken met elkaar. Geef dit door aan [email protected] .
Aan het eind van het seizoen zal met de aanvoerders van alle seniorenteams de pilot geëvalueerd worden.
Het schema gaat in per volgende week maandag 2 september en onder voorbehoud van de oplevering van veld 5!
Concreet betekent dit het volgende voor het trainingschema:
Let op veld 3 is vanaf dit seizoen veld 4 en veld 3 wordt veld 4. In het schema gaan we uit van de nieuwe situatie!
Maandag
Geen roulatie. Voldoende velden beschikbaar.
Dinsdag 20:30-22:00
Beschikbare velden: veld 2 en 3. (Heren 1 speelt op veld 5, Dames 1 op veld 1, Heren 2 en Dames 2 samen op veld 4)
Teams: Dames B, Dames C, Jong H1 en Jong D1.

Woensdag 20:30-22:00
Beschikbare velden: veld 1, 2, 3, 4 en 5
Teams: Dames A, Dames E, Dames F, Heren 3, Heren A, Heren B, Heren D, Heren E, trim Gemengd, trim Heren


Donderdag 20:30-22:00
Beschikbare velden: veld 2 en 3
Teams: Dames D, Jong Dames 1, Heren C, VL1 (Heren 1 speelt op veld 5, Dames 1 op veld 1, Heren 2 en Dames 2 samen op veld 4)


Vrijdag
Geen roulatie. Voldoende velden beschikbaar.

 

 
Nieuws afbeelding
28 aug 2019

Ruilmarkt Clubshirts maat 128 bij Hockey Republic za 31 aug

Zaterdag 31 augustus ; ruil je te kleine shirt (maat 128) in en help een ander HC Naarden lid! Helaas kan Hockey Republic op dit moment met name de kleine HC Naarden shirt (maat 128) niet leveren. Aan een oplossing wordt hard gewerkt, maar gezien relatief lange levertijden kan dit nog even duren.   Om toch zoveel mogelijk HC Naarden leden te helpen wordt aanstaande zaterdag een tweedehandskledingmarkt georganiseerd.
Het gaat hierbij specifiek om de shirts met maat 128. Deze markt zal plaatsvinden tussen 14.00 en  16.00 uur  bij Hockey Republic in Bussum.
Iedereen die nog een (te klein) shirt maat 128 heeft wordt gevraagd deze te ‘verkopen aan HCN’ voor een bedrag van €10,- 
Deze shirts worden vervolgens verkocht aan de leden die een shirt zoeken voor hetzelfde bedrag van €10,-. 
Ruil dus je oude shirt (maat 128) in en help daarmee een ander HC Naarden lid!
Zaterdag wordt sowieso een gezellige dag bij Hockey Republic! Er is  muziek van DJ 2Mgeweld en je kunt een looptest doen via start2sprint. 
Nieuws afbeelding
27 aug 2019

oa. alle 11-tal wedstrijden in 4 kwarten, de vliegende keeper verdwijnt

De FIH heeft per 1 januari 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het veldhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Regelwijzigingen worden nooit gedurende het lopende seizoen doorgevoerd en daarom neemt de KNHB de spelregelwijzigingen per 1 augustus 2019 op in haar spelreglement veldhockey. De belangrijkste wijzigingen zijn dat alle elftalwedstrijden in vier kwarten worden gespeeld én dat het niet meer mogelijk is met een vliegende keeper te spelen.
Vier kwarten in plaats van twee helften
Sinds een aantal jaren worden bij internationale competities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. Het betrof hier nog een testperiode. Met ingang van 1 januari 2019 zijn deze vier kwarten definitief in de internationale regels vastgelegd waardoor dit voor iedereen geldt.
In Nederland worden daarom alle elftalwedstrijden (dit geldt voor zowel junioren als senioren) vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut. Met deze regelwijziging wordt de eerdere test dus ook opgenomen in het Nederlandse spelreglement. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij het noodzakelijk is te sproeien omdat het betreffende speelveld zonder te sproeien niet meer veilig bespeelbaar is (kan het geval zijn bij watervelden).
Internationaal 15 minuten, nationaal 17,5 minuten
De FIH laat haar wedstrijden spelen in vier kwarten van 15 minuten. Internationaal wordt tevens gewerkt met tijdstops voorafgaand aan het spelen van de strafcorner. Om de zuivere speeltijd gelijk te houden, kiest de KNHB voor de variant van vier kwarten van 17 ½ minuut. Ook het tijdsblok waarbinnen een wedstrijd wordt gespeeld blijft zo voor elke wedstrijd gelijk, waardoor de wedstrijden beter te plannen zijn voor de verenigingen. Door deze regelwijzigingen worden de tijden waarbinnen wedstrijden mogen worden gepland verruimd. Vanaf komend seizoen mogen de eerste wedstrijden aanvangen om 08:30 uur en de laatste moeten uiterlijk aanvangen om 18:00 uur (dit was 08:45 en 17:45 uur). De vaste aanvangstijden voor de landelijke competities op zaterdag worden gewijzigd naar 14:00 uur (A-jeugd) en 12:10 uur (B-jeugd).
Vliegende keeper
Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.
Overige spelregelwijzigingen
Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:
De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd. Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op. In Nederland was deze regel overigens voor aanvang van dit seizoen al voorlopig ingevoerd. Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen. Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel. Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2019

Attentie! Verkeershinder Rijksweg-Godelindeweg-Amersfoortsestraatweg

Verkeershinder op hoofdroute in Naarden in september en oktober
In september en oktober 2019 vindt in opdracht van de gemeente Gooise Meren onderhoud plaats aan het asfalt op de belangrijkste verbindingsweg in Naarden: Rijksweg – Godelindeweg – Amersfoortsestraatweg. Ook wordt op de Rijksweg een nieuwe rotonde aangelegd bij de Churchillstraat en komt er een veilige oversteek voor fietsers en wandelaars bij de Meerstraat.
De werkzaamheden worden in vijf fases uitgevoerd. De eerste vier fases vinden plaats in de periode 2 t/m 27 september, de vijfde fase in de periode 18 oktober t/m 3 november. Per fase wordt een ander deel van de route aangepakt. Het verkeer heeft tijdens de werkzaamheden te maken met wegafsluitingen. De omleidingsroute wordt steeds ter plekke met borden aangegeven. Werkzaamheden in de periode 2 t/m 27 september 2019 (fase 1 t/m 4) In de weekenden (van vrijdagavond 20.00 tot maandagochtend 6.00 uur) zijn er geen wegafsluitingen dus ook geen omleidingen. Fase 1: 2 t/m 6 sep Rijksweg Naarden: tussen de Wilhelminakruising (bij de torenflat) en de kruising met de Lambertus Hortensiuslaan Kon. Wilhelminalaan, Alexanderlaan, Thierensweg, in beide richtingen  Fase 2: 9 t/m 13 sep Godelindeweg: tussen de Lambertus Hortensiuslaan en de rotonde bij de Amersfoortsestraatweg Brediusweg, Lambertus Hortensiuslaan, in beide richtingen  Fase 3: 16 t/m 20 sep rotonde Godelindeweg/Amersfoortsestraatweg Brediusweg, Lambertus Hortensiuslaan, en Componistenkwartier in beide richtingen Fase 4: 23 t/m 27 sep Amersfoortsestraatweg: tussen de rotonde en de kruising met de Brediusweg. Brediusweg, Lambertus Hortesiuslaan, in beide richtingen
Werkzaamheden vanaf 18 oktober 2019 (fase 5) Van 18 oktober t/m 3 november zijn er werkzaamheden op het andere deel van de Rijksweg Naarden: het stuk tussen de Wilhelminakruising (bij de torenflat) en op- en afrit 5 van de A1 (Naarden-West). Dat is de weg langs de wijk Tuindorp Keverdijk. Het hoofdaccent ligt op twee ruimtelijke ingrepen: de aanleg van een rotonde en een oversteek voor fietsers en voetgangers. De rotonde en de oversteek zijn nodig voor de verbetering van de verkeersveiligheid en zijn mogelijk dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland. Het wegdeel tussen de Karnemelksloot en de Wilhelminakruising krijgt nieuw asfalt. Er wordt dagelijks gewerkt tussen 7.00 en 22.00 uur. De weg tussen de torenflat en op- en afrit 5 is gedurende de hele periode (ook in de weekenden) dicht voor het verkeer, inclusief de op- en afrit zelf. Met borden wordt ter plekke een omleidingsroute aangegeven. Ook bussen worden omgeleid.

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2019

JC2 maakt sponsorborden schoon

JC2 van HC Naarden is het seizoen sportief gestart. Op vrijdag 23 augustus hebben zij alle sponsorborden van HC Naarden gesopt. Sandra Pouw, van de sponsor commissie, gaf voorafgaand uitleg waarom de sponsoren zo belangrijk zijn voor HCN. Extra gemotiveerd door de sponsoreuro’s gingen de jongens vervolgens aan de slag. Dit tot grote tevredenheid van Sandra: "Normaal is dit voor ons een hele klus. Wij vinden het fantastisch dat de jongens ons hiermee ontlasten”. Na het soppen van de borden kon, met temperaturen van boven de 30 graden, een watergevecht natuurlijk niet uitblijven. Ook dat bleek nuttig, want als tweetal met 1 emmer móet je wel samenwerken. Speel jij binnenkort op Naarden? Bekijk dan zelf het resultaat. Wij zijn er trots op!  JC2 HC Naarden.

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2019

Kom jij naar de HC Naarden Umpire Academy?

HC Naarden Umpire Academy, kom jij ons als scheidsrechter versterken?
Op veler verzoek, maar ook volledig in lijn met de wens om de arbitrage op een hoger plan te krijgen. Naast het reeds beproefde concept van Jeugd-Fluit-Jeugd willen we dit jaar starten met de Umpire Academy. Waarschijnlijk zijn jullie al bekend met de Masterclass en de CS+ opleiding. Ieder jaar worden er meerdere nieuwe scheidsrechters uitgebreid opgeleid tot een goed niveau scheidsrechter. 
Vanaf dit jaar willen we er nog een schepje bovenop doen. De nieuwe B-jeugd die een scheidsrechterskaart heeft gehaald gaan we actief en extra begeleiden. Van deze nieuwe scheidsrechters zullen we de jeugd met talent en ambitie benaderen met het doel een extra laag goede scheidsrechters op te leiden in de HC Naarden Umpire Academy. De doelstelling is extra scheidsrechters voor het niveau van de 3e/4e teams, maar ook ter beschikking aan de andere teams mocht het niet lukken om scheidsrechters te vinden. 
Doen jullie mee? Heb je interesse en een kaart, meld je dan aan via [email protected] . Dan zullen we je een aantal wedstrijden begeleiden en bij voldoende talen toelaten bij de Umpire Academy!
De Arbitrage Commissie

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2019

FysioHolland is komend seizoen weer bij HC Naarden aanwezig

FysioHolland is weer op de club aanwezig komend seizoen!
Dit jaar worden de inloopspreekuren van NVC en HC Naarden gecombineerd waardoor er meer mogelijkheden zijn voor fysiotherapie! Heb je een blessure, terugkerende klachten of een vraag om blessures te voorkomen dan kan je bij ons terecht! Je kunt vrijblijvend langskomen voor een screening, adviezen en informatie. Er is 4 keer per week een inloop moment waar alle leden van HC Naarden ÉN NVC gebruik van kunnen maken;
dinsdag van 19.00 - 20.30 op NVC
woensdag van 16.30 - 18.00 op HCN
donderdag van 19.00 - 20.30 op NVC
zaterdag van 11.00 - 12.30 op HCN

Twijfel je of we er zijn? Kijk naar de grote zwart met gele FysioHolland beach flag!

Aanspreekpunt hockey; Geraldine Majoor (0631246513)
Aanspreekpunt voetbal; Eline Smit (0657660575)
Sportieve groet & tot op de club!

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2019

Hulp gevraagd voor de Ledenwijzer!

Hulp gezocht met Ledenwijzer 2019/2020! 
Het je affiniteit met fotografie, schrijven van teksten, doen van korte interviews en/of wil je helpen met algemene taken?
We hebben je hard nodig dus mail z.s.m. naar Sasja via [email protected] .

 
Nieuws afbeelding
20 aug 2019

Tweemaal Goud voor HC Naarden op EK hockey veteranen

Marry en Floris Berkhout zijn Europees Kampioen Veteranen geworden. Van 8 tot 17 augustus werd in het Duitse Krefeld het EK hockey voor veteranen gehouden. Oranje wist tweemaal de finale te bereiken en deze ook winnend af te sluiten.
Het Oranjefeest had een mooi HC Naardenrandje: zowel Marry Berkhout (veterinnen A) als Floris Berkhout (HVL1) behaalden een gouden plak. De Dames wonnen 2-0 van de grote favoriet Engeland en de Heren rekende na een zinderende shoot out serie af met de traditionele rivaal uit het gastland.
Volgend jaar september word het WK gehouden in Kaapstad. Info via mastershockey.nl

 
Nieuws afbeelding
19 aug 2019

HC Naarden trainingspakken of hoodies met korting!

Wil jij met je nieuwe team ook het enige echte HC Naarden trainingspak of alleen een hoody voor een appel en een ei ?
 
Ga gauw met je team de goede maten passen in het clubhuis en bestel dan nu je team jas of teampak met het officiële HC Naarden logo (minimaal 8 pakken) met 30 % korting bij Hockey Republic. De prijzen vind je in de bijlage.
Sponsoring van deze pakken door een ouder of anderzijds is goed mogelijk. Dit kan de ‘deal’ per kind zeer aantrekkelijk maken (sponsor betaalt bijvoorbeeld de helft of de aanschaf van alle pakken).
Jouw team blij en voor de sponsor een fantastische exposure voor maar € 300 aan HC Naarden.

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]