Nieuws

 
Nieuws afbeelding
9 jan 2020

zaalscheidsrechters

We hebben nog 5 speelweekenden voor de boeg in de zaal.Ook voor de zaal geldt dat de inlogcode’s voor de scheidsrechters niet naar de managers worden gestuurd maar ALLEEN naar de scheidsrechters. Helaas zien we dat er bij een hoop wedstrijden nog geen scheidsrechters staan ingedeeld. Bij zaalhockey doen de scheidsrechters dit zelf. Dus, hoe doe je dit ook al weer::
 
ga naar de  website  HCNaarden.nl en log in via mijn HC Naarden rechtsboven vul je lidnummer en wachtwoord in bij het tabblad club/arbitrage kan de scheidsrechter zichzelf indelen. selecteer de wedstrijddatum, de wedrijd en klik op het groene fluitje. . . Kom je er niet uit, laat het ons weten via  [email protected] .   Veel plezier in de zaal!
Met sportieve groeten, Zaalhockeycommissie HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
4 jan 2020

Kaartverkoop D-feest van start

Zoals elk jaar is het spetterende D-feest er weer. Dit jaar vindt het plaats op 8 februari 2020 van 20:00 uur tot 22:00 uur.
Kom met je hele team en laat een kaartje kopen door je manager via de e-mail ([email protected]). Een teamkaart kost €50,-.
Natuurlijk worden er ook kaartjes verkocht aan de deur, deze zijn €5,- per stuk. 
Kom in je leukste outfit want het thema is jungle en misschien win jij wel een leuke prijs!!
Op de poster staat foutief dat ook introducees welkom zijn. Dit is niet het geval.
Wij hebben er al heel veel zin in en hopelijk jullie ook! 
Tot dan, groetjes het jeugdbestuur

 
Nieuws afbeelding
30 dec 2019

Bestuur stelt Charles Marres voor als nieuw bestuurslid Senioren

Tijdens de komende ALV op donderdag 9 januari zal het bestuur Charles Marres voorstellen als nieuw bestuurslid Senioren. Charles zal na instemming van de vergadering samen met Leon Arendsen toetreden tot het bestuur.
Daan Goote zal na twee jaar aftreden als bestuurslid TC Lijn, Heren 1 en Dames 1. Joost Ruempol, die nu de portefeuille van bestuurslid Senioren en communicatie heeft, zal de rol van bestuurslid Algemene zaken (inclusief communicatie) op zich nemen. De portefeuille Heren 1 en Dames 1 zal onderdeel worden van de portefeuille van het bestuurslid Senioren. Ter ondersteuning zal een Advies Commissie Tophockey worden samengesteld.
Tijdens de komende ALV zal voorzitter Marc van Wijk een nadere toelichting geven op deze voorgenomen wijzigingen in het bestuur.
Even voorstellen Charles Marres
"Ik kom uit een echte hockeyfamilie. Mijn vader was hockey-international en hockeyde tot zijn 65e bij Laren. Ook ik heb van de mini’s tot en met de veteranen bij Laren gespeeld. Tijdens mijn studententijd in Amsterdam hockeyde ik twee jaar in Heren 1 bij VVV in de 1e klasse.
 
In 2014 ben ik lid geworden van HC Naarden, waar mijn beide kinderen toen al speelden. Inmiddels hockeyt mijn hele gezin op Naarden; mijn dochters Djoeke (A3) en Pien (B3) op zaterdag, mijn vrouw Ellen keept in dames E en zelf speel ik alweer vijf jaar met veel plezier in veteranen A.
 
In het dagelijks leven werk ik bij een digital agency als webanalyse consultant en adviseer ik bedrijven over het verzamelen en gebruiken van (online) data in hun organisatie. Eerder deed ik ervaring op in diverse marketingfuncties.
 
Op Naarden ben ik al een aantal jaar actief als vrijwilliger. Ik ben vier jaar lang manager/coach van het team van Djoeke geweest. Nu ben ik al bijna 2 seizoenen als categoriemanager meisjes A lid van de TC jeugd.
 
Begin december werd ik door Marc en Suzanne gevraagd voor deze rol in het bestuur, een eer en verrassing tegelijk. HC Naarden is een club die continu in ontwikkeling is en waar mooie ideeën werkelijkheid worden. Voorbeelden zijn Zojeco (zonder Zojeco hadden onze kinderen niet gehockeyed denk ik), de zaaltent, het nieuwe veld 5 en ook de Naarden Hockey Academy. Dit gaat allemaal niet vanzelf en wordt door veel vrijwilligers gedaan, mensen die zich naast hun werk ook nog inzetten voor deze mooie club. Ik heb ‘JA’ gezegd tegen deze rol, omdat ook ik graag mijn bijdrage hieraan wil leveren en samen met het huidige bestuur wil meedenken over de toekomst van deze vereniging.
 
In deze nieuwe uitdagende rol ga ik me zowel met dames 1 en heren 1 bezighouden, maar ook met alle overige senioren- en veteranenteams, een categorie die de laatste jaren steeds meer groeit. Een mooie ontwikkeling, waar ik me voor 100% wil inzetten de komende jaren.”
 
Nieuwe opzet HC Naarden bestuur
Samengevat gaan we naar de volgende situatie:
-              Voorzitter (Marc van Wijk)
-              Penningmeester (Oscar Rijcken-Voigt)
-              Secretaris (Renske Meij)
-              Bestuurslid Accommodatie (Carolien Schaafsma)
-              Bestuurslid Junioren en Jongste jeugd (Suzanne Stuurman)
-              Bestuurslid Lijnteams (Leon Arendsen)
-              Bestuurslid Senioren (Charles Marres)
-              Bestuurslid Algemene zaken (Joost Ruempol)
 
We danken Daan Goote enorm voor zijn inzet en verwelkomen Charles en Leon van harte.
Hopelijk tot donderdag 9 januari tijdens de ALV.
 
Het Bestuur
 
 

 
Nieuws afbeelding
23 dec 2019

Sportways zomerkamp op Naarden van 8-10 juli

SportWays hockeykampen: nergens leer je zoveel tijdens één kamp!
Ben je READY voor de SportWays dagkampen? Pak je agenda er alvast bij, want de data van de leukste en leerzaamste hockeykampen voor 2020 zijn bekend! Ga in de zomervakantie aan de slag met de backhand of perfectioneer jouw basishouding... Alle kampen zijn zorgvuldig afgestemd op jouw leeftijd en wensen ( lees hier meer ). Jij komt gegarandeerd als betere hockeyer thuis. Tot snel bij één van onze hockeykampen!

Hockeykampen in de zomervakantie (8 t/m 10 juli 2020)
• Kids|5 t/m 7 jaar|2 / 3 dagen
• YoungStars|7 t/m 9 jaar|2 / 3 dagen
• Top|8 t/m 14 jaar|3 dagen
• Goalies|8 t/m 14 jaar|3 dagen

Wil je je direct inschrijven? Bekijk de volledige kalender van hockeykampen op onze club:
https://nl.sportways.com/nl/locations/naarden?utm_source=club&utm_medium=Naarden&utm_campaign=Q1_20

 
Nieuws afbeelding
11 dec 2019

HC Naarden LIVE was weer een groot succes

Wat kunnen we weer terug kijken op een waanzinnig seniorenfeest in onze eigen Vestingdôme dat vrijdag 15 november jl. plaatsvond. Een ouderwetse discofeest met de band The Sensations die zorgde voor menig schorre keel en pijnlijke voeten van het dansen. Omdat de Gemeente ons tot middernacht een geluidsvergunning verleende had de feestcommissie een ludieke oplossing; HC Naarden LIVE ging verder met een ware Silent Disco.  Dit bleek de bom. We hebben genoten van jullie enthousiasme, gedans en gefeest. Dank dat jullie er waren en nogmaals grote dank voor alle vrijwilligers die achter de bar, garderobe en bonnenverkoop en achter de schermen hun steentje hebben bijgedragen. Graag tot het volgende seniorenfeest. 

 
Nieuws afbeelding
11 dec 2019

Nieuws van ons Gezonde Clubhuis

Van de gezonde bar commissie: Zo fijn te merken dat onze meergranen wraps met gerookte kip goed in de smaak vallen. De yoghurtjes met vers fruit als ontbijt of juist als lekkernij na de wedstrijd vindt ook gretig aftrek.  Vanaf januari gaan we een pilot draaien met Happy Oranges; de vending machine waar je blij van wordt. Een duurzaam en goed alternatief voor frisdrank uit een automaat; Happy Oranges vers geperst uit een automaat. Je kunt hem vanaf januari vinden in onze zaalhockey hal. 

 
Nieuws afbeelding
11 dec 2019

Een paar woorden van de Voorzitter

Het eerste deel van de competitie zit erop en we zijn alweer een paar weken volop bezig in de zaal. Wat is het toch fijn dat we dat weer kunnen doen in onze eigen zaalhockeytent. Geweldig om te zien wat een geoliede machine onze halcommissie is. Samen met onze leverancier Veldeman zorgen ze er jaarlijks weer voor dat onze gehuurde zaalhal in enkele dagen staat. 
Wisten jullie trouwens dat wij bij één van de eerste clubs in Nederland horen met een eigen zaalhal? Grappig om te zien hoeveel navolging dit heeft gekregen. Zeker toen de blaashallen opkwamen ging het heel hard. Het lijkt er wel op dat bijna alle clubs tegenwoordig een eigen blaashal hebben. Sommigen zelfs met twee, drie of vier velden erin. 
Ik ben heel trots om te melden dat wij ook van plan zijn om een eigen dubbele blaashal aan te schaffen. De halcommissie heeft dit helemaal uitgewerkt en samen met de financiële adviescommissie is een plan gemaakt om de financiering via crowdfunding rond te krijgen. Binnenkort meer hierover. Wat zou het geweldig zijn als we volgend jaar onze eigen dubbele blaashal met twee zaalhockeyvelden op een van de velden hebben staan. 
Maar de komende weken gaat het voor de verandering ook eens over andere dingen dan (zaal)hockey. Het gaat over kerst en nieuwjaar. Altijd mooie momenten om samen met je gezin, de familie of gewoon met goede vrienden te genieten en hopelijk tevreden terug te kijken op het afgelopen jaar. 
Begin 2020 pakken we de draad dan weer op met leuke zaalhockeyclinics van onze Dames 1 op 2 en 3 januari voor de E,F en D jeugd. En op donderdag 9 januari hebben we de Algemene Ledenvergadering (ALV) gecombineerd met een nieuwjaarsborrel. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. Wil je ook weten wat er allemaal speelt? Je krijgt een update over de financiën, de laatste stand van zaken over lijn- en breedtehockey wordt toegelicht, er is een wisseling in het bestuur en we lichten de plannen voor de dubbele blaashal verder toe. Na afloop heffen we het glas op het nieuwe sportieve jaar!    Namens het bestuur wil ik iedereen ontzettend bedanken voor zijn of haar inzet het afgelopen jaar. Heel fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!      Marc van Wijk Voorzitter   

 
Nieuws afbeelding
11 dec 2019

Alle categorie B teams en vooral managers opgelet; SAVE THE DATE!

Pinksterweekend 2020, 31 mei en 1 juni vindt ons jaarlijks druk bezochte B toernooi weer plaats. Deelname aan dit gezelligste B toernooi van het land is voor al onze B jongens teams verplicht gesteld en voor de meisjesteams is meestal een loting daar we daar meer aanbod van krijgen. 

 
Nieuws afbeelding
11 dec 2019

Quiztime tijdens het Dankjewel Commissies Diner op 17/1

Op vrijdag 17 januari is het weer de hoogste tijd voor het DANKJEWEL COMMISSIES DINER met natuurlijk de inmiddels alom beruchte PUBQUIZ. Het bestuur zal jullie trakteren op een heerlijk maal dat zij uitserveren.  Trommel al je commissie leden op en kom vrijdagavond 17 januari 2020 gezellig met elkaar eten op de club en strijdt mee naar de grote beker en eeuwige roem in de altijd hilarische pubquiz.  Want jouw commissie verdiend een dikke dankjewel voor alle inzet en moeite in het afgelopen jaar.  Meld je ajb wel even aan met hoeveel jullie aanwezig zijn vóór 10 januari a.s.: [email protected]

 
Nieuws afbeelding
11 dec 2019

Vestingh Dome beschikbaar in Kerstvakantie

Wil je met je team extra oefenen in de zaal of een wedstrijd spelen: onze tent staat tot jullie beschikking. Een aantal teams is jullie al voorgegaan maar er is nog ruimte.
Vanaf 6 januari starten de reguliere zaaltrainingen weer. Tot die tijd kun je er niet van uitgaan dat 'jouw' trainingstijd automatisch voor jou beschikbaar is.
Voor vragen: neem contact op met Clementine Niermans ([email protected])

 
Nieuws afbeelding
11 dec 2019

De NHA: trainersopleiding vanuit Naarden-visie

Ontdekken, ontwikkelen, praktiseren; woorden die sinds kort thuishoren bij de Naarden Hockey Academy. Er is veel gebeurd sinds David ten Hove medio november is aangetrokken bij de Technische Staf om onze visie op competentie-ontwikkeling binnen de Naarden Hockey Academy (NHA) te gaan implementeren.
Waar staan we nu: - We hebben ons basisthema ‘leren om keuzes te maken op basis van eigen waarneming’ concreet gemaakt middels vier leidende begrippen (DIRK: Doen- Inzet- Regels- Kijken), die we per leeftijdscategorie steeds verder uitdiepen. De modules van NHA spelen hier direct op in en zijn nu klaar voor implementatie. - De NHA bestaat uit 3 trainer/coach-modules met binnen elke module 4 workshops.  - De F t/m C trainers starten met module 1 en zullen deze gaan afsluiten in april met een praktijkexamen. Module 1 staat voor Houding & Gedrag plus inzicht in hoe je de basistechnieken kan trainen vanuit ons basisthema.  - De senior trainers, zoals een aantal (assistent-)lijnteamtrainers starten begin 2020 met module 2 met als rode draad verdieping op de aspecten die in module 1 langsgekomen zijn. - De jaarkalender is klaar voor alle F t/m C trainers; eenieder zal spoedig horen wanneer welke sessie gaat plaatsvinden - Naast scholing van onze trainers gaat de NHA ook een rol spelen in het inzichtelijk maken van de (samen)werkwijze, keuzes en dilemma’s van een commissielid binnen een grote vereniging zoals de onze. Begin januari zal er een speciale NHA sessie worden gehouden voor de technische commissie met hulp van Anton Pieter van Logtestijn
Binnen HC Naarden werken we al met een speler-volgsysteem en gaan we nu ook een pilot draaien met een trainer-volgsysteem in combinatie met de mogelijkheden van de eerder aangekondigde begeleidings-app App4Talent. Op deze manier is veel gemakkelijker inzichtelijk te maken waar een trainer zit in zijn of haar ontwikkeltraject. Relevante informatie komt via dit systeem op één centrale plek terecht, waardoor begeleiding persoonlijker kan worden aangeboden. Ook dit zal bijdragen aan de kwaliteit van onze training en coaching, maar in het verlengde daarvan vooral ook aan het spelplezier van onze jeugdspelers en -speelsters. Chris van Nus gaat een belangrijke rol spelen in de implementatie van dit systeem in de NHA-modules van David ten Hove. Volgende week maandag ‘trappen' we af met de E8 trainers en woensdag start de eerste bijeenkomst voor de D trainers. 
Naast de NHA hebben we de afgelopen periode o.l.v. Bas Bruin (met bijvoorbeeld hulp van JB1-coach Bart Eenkhoorn) ook al vele zaalcoachavonden voor alle trainers en managers gehouden. Daarbij stond de vraag hoe te coachen in de zaal (wel of geen dobbelsteen 😉…) centraal. Laten we zeggen, de vergaderzaal beneden wordt volop benut. 
Kortom, de sneltrein die Naarden Hockey Academy heet, gaat nu echt in volle vaart vooruit (en we gaan ervan uit dat we aan het einde van het seizoen vele mooie diploma’s mogen gaan uitreiken 😊)! 
In 2020 volgt er meer nieuws. Dan volgen ook leuke filmpjes en nog meer nieuwe ideeën die uitgevoerd gaan worden, maar voor nu eerst mooie laatste dagen voor 2019 toegewenst! 
Met vriendelijke groet namens de Technische Staf en het bestuur,  Bas Bruin & Suzanne Stuurman

 
Nieuws afbeelding
9 dec 2019

Zondag zaalderby: Naarden H1-Gooische H1

A.s. zondag 15 december speelt Heren-1 de eerste zaalwedstrijd van het seizoen. Het is meteen De Klassieker in de Topklasse: de derby tegen Gooische H1. Kom dus kijken en aanmoedigen! 
Aanvang wedstrijd: 13.05u Locatie: Olympos Hal Uppsalalaan 3, 3584 CT Utrecht (20 min rijden vanaf Naarden)

 
Nieuws afbeelding
7 dec 2019

Nieuwjaarsclinic zaalhockey door Dames 1

Dames 1 verzorgt in de kerstvakantie (op 2 en 3 januari) weer een spetterende nieuwjaarszaalhockeyclinic voor de E, F en D jeugd. Dus .... wil je in de vakantie lekker zaalhockeyen, mooie trucjes leren en een dag vol plezier beleven? Meld je dan snel aan voor de zaalhockeyclinic van onze eigen Dames 1.  Op donderdag 2 januari van 13.00u - 15.00u voor E & F jeugd  Op vrijdag 3 januari van 9.30u - 12.30u voor voor E & F jeugd 
Op vrijdag 3 januari van 13.00u - 15.30u voor D jeugd  Kosten zijn €20. Meld je snel aan via dit mailadres .

 
Nieuws afbeelding
4 dec 2019

(Deels) fysio tijdens winterstop

De eerste helft van het veldseizoen zit er weer op en veel van jullie gaan de zaal in.  Wij kijken terug op een fijne eerste helft van het seizoen waarin jullie ons goed wisten te vinden! 
 
Tijdens de winterstop periode zal de inloop op woensdag en zaterdag komen te vervallen. Deze start weer eind feb/begin maart. 
De inloop op dinsdag en donderdag op NVC zal nog tot 19 december blijven. Daarna weer vanaf half januari. 
 
Mochten er blessures zijn of je hebt een vraag, kan je ons op dinsdag en donderdag nog vinden bij NVC of stuur ons een appje!  
 
Eline (0657660575) 
& Geraldine (0631246513) 
FysioHolland Bussum 
Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

 
Nieuws afbeelding
2 dec 2019

Naarden Hockey Academy Update

Naarden Hockey Academy Update

Op 9 november kondigden wij al met veel trots aan dat David ten Hove de Technische staf is komen versterken om op basis van de door Bas Bruin geïntroduceerde visie de Naarden Hockey Academy verder te gaan uitwerken en vooral om te gaan zetten in concrete begeleiding voor al onze trainers. En we maken goede stappen, er wordt veel gebrainstormd, gekeken op de velden en gesproken met trainers. Naast begeleiding op het veld zullen er ook avonden worden georganiseerd welke gaan starten in december. 

De Naarden Hockey Academie (NHA) bestaat uit 3 modules met daarbinnen verschillende workshops waarbij we de trainers helpen met bijvoorbeeld een training draaiende te krijgen, kijken, herkennen, houding en gedrag, mening vormen, feedback geven aan spelers, stijl van coachen, analyseren van wedstrijden etc. 

In december starten we de NHA met de E8 trainers en D trainers, module 1 met de 1e workshop waarbij deze wordt afgesloten met een praktijkexamen in april. Ook voor ouders die graag meer willen leren over hoe te coachen, waar op te letten zullen er vanaf januari 3 sessies gehouden gaan worden. Ondertussen gaat de NHA 2 module ook starten voor een groep lijnteamtrainers, welke ook wordt afgesloten met een praktijkexamen. Op een later moment volgen er nog workshops gaan starten voor de trainers binnen de F t/m B categorie. De opgeleide trainers zullen vervolgens ook op het veld begeleiding krijgen op basis van de cursusinhoud, waardoor de Naarden-opvatting meer en meer zichtbaar zal worden.

Kortom, alle aandacht voor opleiden nu en in de toekomst en gaan we ervan uit dat we aan het einde van het seizoen vele mooie diploma’s mogen gaan uitreiken! 

Met vriendelijke groet namens de Technische staf en het bestuur, 
Bas Bruin & Suzanne Stuurman

 
Nieuws afbeelding
2 dec 2019

In ZAALperiode clubhuis beperkt open

In de zaalperiode zijn de kleedkamers en de toiletten beneden bereikbaar tijdens trainingen en in het weekend tijdens de wedstrijden.
De openingstijden voor het clubhuis BOVEN zijn: - maandag vanaf 20.30 uur - dinsdag gesloten - woensdag van 9.30-16 uur en vanaf 20.30 uur
- donderdag gesloten - vrijdag gesloten
- zaterdag van 8.00-21.00 uur - zondag van 8.00-21.00 uur
Check bij Clementine voor eventuele mogelijkheden buiten deze tijden. ([email protected])

 
Nieuws afbeelding
2 dec 2019

Gaan we trainen op 5 december?

Mijn verjaardag is jaarlijks de vraag
Want alle kinderen spelen hockey graag
Vorig jaar werd iedereen nog verteld dat we geen Adidas met een wedstrijd meer wilden zien
in het bijzonder nog steeds van toepassing bij de jeugd t.m. zestien
Sint heeft wel een tip voor dit jaar
want in de zaal is er altijd sprake van extra gevaar
Zorg voor goede handschoenen in de zaal
want zonder dit worden blessures jou fataal
Voor de trainingen geldt even overleggen of je gaat komen
Of dat je cadeautjes zoekt in de bomen
Geef zsm door aan je trainer of je erbij bent
Of dat je Sinterklaas vieren had geplandAls er minder dan 5 spelers zijn
dan is de groep echt wel te klein
En zal de trainer de training mogen annuleren
Maar komen er gelukkig nog vele nieuwe keren

 
Nieuws afbeelding
30 nov 2019

Leon Arendsen kandidaat HC Naarden bestuurslid

Leon Arendsen zal na instemming van de ALV per 9 januari 2020 de opvolger zijn van Daan Goote, bestuurslid van HC Naarden.
De huidige rol van Daan, bestuurslid Lijn/D1-H1, zal worden opgesplitst. Dat betekent dat Leon zich alleen zal richten op de Junioren Lijnteams ofwel de 1e en 2e teams van HC Naarden binnen de A tot en met D-categorieën. Over de verdere invulling met betrekking tot D1 en H1 zal later meer informatie volgen.
Samen met Bas Bruin, Algemeen Technische Manager, en Suzanne Stuurman, bestuurslid TC Junioren/Jongste Jeugd, zal hij samen gaan werken aan de verdere ontwikkeling en begeleiding van al onze jeugdspelers, de Naarden Hockey Academy en de aansturing van al onze trainers.
Over Leon
Leon is 46 jaar en samen met Pauline (Dames D) heeft hij drie zonen; Olivier (D5), Julius is keeper in de D2 en Pepijn schiet nog vogels uit de lucht in de E6. "Hockey is mijn hele leven mijn grote passie geweest. Nadat ik op mijn 5 de  ben begonnen in Doetinchem heb ik mijn jeugd bij Bully (Oldenzaal) gehockeyd. Tijden mijn studie waren de velden en thee dansant van Rood Wit in de weekenden mijn domein. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier gespeeld in VL1, maar door meerdere voetbreuken en blessures heb ik mijn hockeystick na 40 jaar aan de wilgen gehangen. We zijn altijd met veel plezier als gezin in de weekenden op de velden te vinden.
In het leven naast hockey ben ik in verschillende rollen commercieel verantwoordelijke geweest, maar nu ben ik Algemeen Directeur bij een onderneming die toeleverancier is voor de visuele communicatie branche.
De afgelopen 6 jaar heb ik verschillende rollen vervuld in de TC Jongste Jeugd en TC Junioren. Ik zie en beleef HC Naarden altijd als een echte familie club waar eenieder vooral met plezier naar toekomt om te hockeyen. Fun in het hockeyen heeft bij mijn huidige rol ook altijd centraal gestaan.
Op een maandagavond in oktober vroeg Suzanne mij out of-the-blue, namens het bestuur, of ik interesse had om de rol van Daan in het bestuur over te nemen. Ik heb ‘ja’ gezegd omdat ik zie dat mede door de visie die Bas de Bruin aan het ontwikkelen is, deze fantastische club weer in een nieuwe groeifase terechtgekomen is, waar ik graag mijn commitment aan wil afgeven en mijn steentje aan bij wil dragen.”
Nynke Quant zal de opvolger worden van Leon en zal zij samen met Theo Korver de voorzittersrol op zich nemen van de TC Junioren waarbij de verdeling blijft A tot en met C categorieën door Theo en de E8/D door Nynke.  Nynke is een zeer ervaren categorie manager binnen de TC Jongste Jeugd, moeder van Otto (JD1) & Eva (M6E3) en speelster van de Trim Ma groep.  Binnen de TC zullen meer rollen gaan schuiven. Hierover zal later meer bekend worden gemaakt.

 
Nieuws afbeelding
29 nov 2019

De zaalriempjes voor de keepers zijn binnen

Beste keepers en managers,
Vanaf vandaag zijn er weer nieuwe riempjes voor de klompen van zaalhockeykeepers binnen. Mocht je bij de start van het seizoen geen zaalhockeyriempjes voor je legguards hebben gekregen dan kun je ze op de volgende momenten ophalen: as zaterdag 30 november 12.00-15.30 uur in de zaalhockeytent bij Patrick Lemmens as zondag 1 december 12.00-15.00 uur achter de bar in onze mooie clubhuis op 11 december 20:00 - 22:00 uur tijdens de informatie avond managers (waar op te letten en hoe te coachen in de zaal) LET OP: E8-tallen hebben speciale klompen die geen riempjes nodig hebben.
En... mocht je nog hulp nodig hebben hoe de riempjes moeten worden bevestigd...
Mocht je HR / HR+ (HR = High Rebound) klompen hebben dan is er nog een andere handige manier:  Maak een gaatje in einde zaalbandje, steek/duw daar touwtje doorheen, zelfde touwtje door laatste gaatje veldriem steken/duwen, knoopje maken, veldriempje uit klomp trekken, touwtje trekt zaalriempje mee, eerst door klomp heen naar beneden en dan aan andere kant weer naar boven... touwtje losknippen, zaalriempje op goede maat zetten en voilá!
Extra tip, als je eerste zaalbandje door klomp heb getrokken, even klipje weer terug aan brengen op uiteinde zaalbandje, dan kan die niet zomaar losgaan bij aanbrengen 2e zaalbandje...
Tip 2: op zelfde manier kun je trouwens zaalbandje ook weer gebruiken om veldriempje weer terug in klomp te krijgen na afsluiting zaalseizoen!

Veel plezier in de zaal
zaalhockeycommissie en keeperscommissie  HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
28 nov 2019

Fluiten in de zaal update nieuwe regels

Scheidsrechters Update voor de zaal gemist?
Op dinsdagavond 19 november hebben we een update gegeven voor alle clubscheidsrechters over de (nieuwe) zaalregels. Voor die scheidsrechters die dat gemist hebben zetten we hier nog even op een rijtje hoe je je het beste kunt voorbereiden op het zaalseizoen. Alle informatie die je nodig hebt wordt door de KNHB gepubliceerd. Vanaf de pagina "Alles over spelregels" kan je al die informatie bereiken.
Hier vind je: Het zaalhockey reglement De verschillen tussen veld- en zaalhockey (een mooi startpunt als je al vaker op het veld hebt gefloten).  De zaalbriefing voor clubscheidsrechters waarin de belangrijkste regels iets verder worden uitgediept. Video’s over spelregels en spelsituaties in het zaalhockey Heb je na het lezen van deze informatie nog regeltechnische of andere arbitragevragen, stuur dan een mailtje naar Masterclass .

Veel succes en plezier met fluiten!!

 
Nieuws afbeelding
26 nov 2019

Verkeerde zaalstick meegenomen na clinic

Wie o wie heeft per ongeluk een verkeerde sttick meegenomen na de stakingsclinic van 6 november. 
Een van de deelnemers aan de clinic heeft een Grays GX 2000 Ultrabow (zwart/oranje/roze) mee naar huis genomen maar een maatje te groot. Mocht je nu de verkeerde stick hebben stuur even een mailtje naar [email protected] en dan zorgen we ervoor dat de sticks geruild worden.

 
Nieuws afbeelding
26 nov 2019

Hans Otten benoemd tot Erelid van HC Naarden

Tijdens het Vrienden van Naarden Live feest is Hans Otten verrast met de benoeming tot erelid van HC Naarden. De voorzitter opende hiervoor een korte buitengewone ledenvergadering en de benoeming van Hans werd met luid applaus van alle 450 aanwezigen goedgekeurd. Graag lichten we hier puntsgewijs nog een keer kort toe waarom Hans Otten deze eervolle benoeming meer dan verdiend heeft.
 
Hans is als voetballer met hockeyende dochters en een hockeyende vrouw begonnen als wedstrijdsecretaris en bestuurslid van Keramikos (de aparte hockeyclub die later in HC Naarden is opgegaan).
Vanuit Keramikos is hij de drijvende kracht geweest achter het opzetten van de ZOJECO (de zondag jeugdhockey competitie). Iets waar de KNHB in eerste instantie niet zo heel blij mee was, maar wat niet meer tegen te houden was toen de ene na de andere club aanhaakte. Op het hoogtepunt bestond deze competitie uit acht categorieën van F tot en met C en deden er in midden Nederland (+IJburg) circa 13 clubs mee. Vervolgens ontstond een vergelijkbare competitie in de regio Den Haag, waar zes verenigingen meededen. Vanuit het credo:” kan niet, bestaat niet” heeft Hans ervoor gezorgd dat vele duizenden kinderen in Nederland toch konden hockeyen, terwijl er eigenlijk geen plaats was. Uiteindelijk heeft de KNHB ook ingezien hoe bijzonder dit was. Hans is door de KNHB uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2016. Iets waar wij natuurlijk allemaal erg trots op waren. Keramikos is opgegaan in HC Naarden en Hans is in het bestuur van HC Naarden gekomen. Daar heeft Hans zich altijd heel hard ingezet voor de flexibele wedstrijdplanning en was hij een belangrijke aanjager van aangepaste start- en eindtijden. Hij was verantwoordelijk voor breedte jeugdhockey en zag hoe moeilijk het was om een zaterdag- en een zondag jeugdafdeling gelijkwaardig te maken. Op een gegeven moment heeft Hans vanuit HC Naarden de lobby in gang gezet om te kijken naar de mogelijkheid om vanuit de zaterdagcompetitie af en toe op zondag te kunnen spelen. Dat sneed hout en na verloop van tijd lukte het om dit voor elkaar te krijgen. Voor veel clubs die meededen aan de ZOJECO competitie was dit een mooie oplossing. Hun probleem werd opgelost en de noodzaak om mee te doen met de ZOJECO verdween. Dus in zekere zin was dit nieuwe idee de doodsteek voor de ZOJECO. Maar uiteindelijk was deze oplossing ook beter! Bij HC Naarden was de krapte echter zo groot (met vier velden) dat we niet ons gehele probleem konden oplossen. Hiervoor was echt een vijfde veld noodzakelijk !
Toen Hans in 2018 uit het bestuur van HC Naarden ging was de cirkel nog niet helemaal rond. Nu echter wij sinds dit jaar een fantastisch 5e veld hebben en wij alle kinderen die deelnamen aan de ZOJECO hebben kunnen integreren in de club is dit wel het geval. De cirkel is rond.
 
Een mooi en passend moment dus om alle inspanningen van Hans Otten te waarderen en hem te eren met het mooie erelidmaatschap van HC Naarden. Van harte gefeliciteerd Hans! Je hebt het verdiend!
 

 
Nieuws afbeelding
25 nov 2019

KNHB heeft video's met uitleg spelregels online gezet

Video's KNHB met uitleg spelregels zaalhockey zijn gepubliceerd: Een opfriscursus zaalhockey voor spelers, coaches en natuurlijk scheidsrechters
https://www.youtube.com/playlist?list=PLF9C3Z36XP1svOMesEpGHJvfYc5K19J0B

 
Nieuws afbeelding
20 nov 2019

Nog even nagenieten vrienden

Wat was het een fantastisch feest! Niet te geloven dat de feesttent nu al weer is omgetoverd tot een zaalhockeytent.
Het jaarlijkse Vrienden van Naarden live feest was g e w e l d i g.  Met natuurlijk dank aan onze DJ Brambo, de spetterende live band the Sensations en iedereen die heeft meeholpen om dit mogelijk te maken. 


 
Nieuws afbeelding
20 nov 2019

wedstrijdschema voor de zaal is gepubliceerd door de KNHB

Inmiddels heeft de KNHB het wedstrijdprogramma gepubliceerd, en dat betekent dat het wedstrijdprogramma ook snel zichtbaar wordt in de HC Naardenapp.
Let op, we verwachten dat het wedstrijdschema nog wel wat kan wijzigen, zeker de eerste periode. Check daarom altijd, liefst op vrijdag van te voren, de standenmotor van de KNHB via knhb.nl/kenniscentrum/standenmotor/clubs-teams . (Let op dat aan de rechterkant je programma en niet uitslagen selecteert) De standenmotor is leidend en geeft de allerlaatste stand weer bij eventuele wijzigingen.
De HCNaarden app (en waarschijnlijk ook de hockey.nl app van de KNHB) wordt nl. 1x per 24 uur gesynchroniseerd met de standenmotor.
We hebben meer informatie tijdens de informatieavond as dinsdag 26 november om 20 uur
Succes met de voorbereiding van de zaalwedstrijden,
 
Met sportieve groeten,
Zaalhockeycommissie HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
18 nov 2019

zaalhockey

Nog 2 weken en dan start het zaalhockeyseizoen op zondag 1 december. 
En de KNHB houdt het spannend; er is nog geen concept wedstrijdschema bekend gemaakt. Dus ook wij als zaalhockeycommissie hebben nog geen informatie voor jullie. 
Maar er is gelukkig veel wat we wél weten. Zo staat onze tent en wordt die de komende dagen geschikt gemaakt zodat we kunnen starten met de zaalhockeytrainingen. 
We weten de definitieve wedstrijdpoule's en sinds vorige week zijn ook de spelregelwijzigingen bekend. Zie  link KNHB spelreglement zaalhockey
En net als bij het veld is ook nu weer een kort filmpje gemaakt waarin de belangrijkste wijzigingen worden uitgelegd;  youtubelink nieuwe spelregels in de zaal
Mochten jullie meer willen weten, kom dan allemaal morgen vanaf 20.00 naar de informatieavond scheidsrechters Zaalhockey om jullie te informeren over de gewijzigde spelregels. Hopelijk tot morgen
Met sportieve groeten, De zaalhockeycommissie

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]