Nieuws

 
Nieuws afbeelding
21 okt 2020

Aangepast fysio spreekuur

Vanwege de aangescherpte maatregelen zal er geen inloopspreekuur fysiotherapie zijn tot 3 november. WEL zijn wij voor vragen of bij blessures makkelijk en snel te bereiken via: 06 57660575 of 06 31246513
Indien nodig kunnen wij vrijblijvend een screening doen bij ons in de praktijk op de Eslaan 7 in Bussum.
Met sportieve groet,
Geraldine en Eline

 
Nieuws afbeelding
21 okt 2020

Geen brons, geen zilver, maar GOUD!

Vorig jaar hebben wij als Gezond(er) Clubhuis commissie een enquête gehouden onder onze leden met als doel in hoeverre men het belangrijk vond dat ons bar- en keuken assortiment gezondere keuzes zou krijgen. Hiervoor hebben wij advies gevraagd aan een coach van Team:Fit. Zij heeft ons anderhalf jaar gevolgd en geadviseerd. 
Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) zich inzet voor een gezondere sportomgeving.  Zij besteden bijvoorbeeld ook aandacht aan een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik binnen sportclubs.  De uitslag van de enquête was duidelijk; onze leden hadden behoefte aan gezondere alternatieven, maar met behoud van frietjes en bittergarnituur.
De ambitie die wij vervolgens gesteld hadden was dat we een sportieve omgeving wilden creëren voor onze leden en bezoekers in een clubhuis met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert. Daarbij het streven om structureel een ‘Gouden Sportkantine” te zijn.

Voorwaarde om dergelijk predicaat te krijgen: 
-Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 80%  uit betere keuzes; 
-We bieden minstens groente of fruit aan; 
-De aankleding van de bar verleidt tot een betere keuze.

Kortom; werk aan de winkel! Met plezier zijn we deze uitdaging aangegaan. We hebben het inmiddels oude assortiment onder de loep genomen en etiketten gecheckt op E-nrs, kilo calorieën, voedingswaarden enz. De meest slechte per categorie uit het assortiment gehaald en daarvoor in de plaats gezondere alternatieven ingekocht.  
Zoals jullie, sinds augustus tot de sluiting van het clubhuis vanwege corona maatregelen, konden bewonderen, hebben het clubhuis en de bar een frisse metamorfose ondergaan. In deze afgelopen maanden hebben jullie ook vast gezien (en geproefd) dat wij inmiddels legio gezondere, lekkere alternatieven aanbieden. Twee weken geleden kregen we opnieuw inspectie van onze Team:fit coach, dat was best spannend hoe zij onze nieuwe looks en gezonder assortiment zou beoordelen.  En wat blijkt: we voldoen aan alle gestelde voorwaarden en hebben meteen het gouden Team:fit certificaat behaald. 
Dat is een prestatie op zich, want daarmee zijn wij de eerste club in het Gooi e.o. met een gouden clubhuis status volgens richtlijnen van Team;fit in samenwerking met het Voedingscentrum. 
Van harte hopen we spoedig de deuren van het clubhuis mogen openen zodat iedereen weer kan genieten van alle gezonde, lekkere producten achter de bar!

Hartelijke groet, de gezonde barcommissie;  Clementine, Miek, Judith, Guido en Carolien

 
Nieuws afbeelding
20 okt 2020

Woord van de Voorzitter

Helaas! Na 6 competitieweekenden liggen alle wedstrijden en trainingen voor senioren, veteranen en trimmers weer stil. Maar wat ben ik ontzettend blij dat alle jeugdleden nog wel mogen blijven trainen. Laten we hopen dat dit zo blijft. We zagen het al een beetje aankomen. Het aantal besmettingen onder jongeren nam hard toe en alle maatregelen ten spijt hadden veel mensen moeite om zich aan de 1,5m regels te houden, ook bij ons op de club. Zeker tijdens spannende momenten. 
Die hebben we weer veel gehad. Wat een mooie wedstrijden hebben we gezien van onze JA1 en MA1 teams. Ontzettend jammer dat de jongens in de laatste minuut hun zeer verdiende ticket naar het landelijke niveau verspeelden. Wel heel fijn dat bij de meiden het kwartje wel hun kant op viel. Beide teams gaan nu Super A spelen. Voor alle andere teams loopt de competitie nog door. Het is de bedoeling van de KNHB om de wedstrijden die nu niet doorgaan nog wel in te halen. Laten we hopen dat dit in de winterperiode lukt.   
Een moeilijke keuze voor ons als bestuur was wat we gingen doen met zaalhockey. Vonden we het verantwoord om ruim €100.000,- te investeren in het neerzetten van onze zaalhal? Of liepen we een te groot risico daarmee? De ledenraadpleging gaf aan dat de meeste leden in ieder geval wilden blijven hockeyen. Het liefst in de zaal, maar anders op het veld. Daar waar veel andere clubs besloten om de zaal in te gaan, kozen wij ervoor om de laatste persconferentie af te wachten. Toen bleek dat we weer in een gedeeltelijke lockdown gingen was het voor ons duidelijk. Het is niet verstandig om de komende winter met z’n allen de zaal in te gaan. 
Inmiddels zijn ook veel clubs om ons heen deze mening toegedaan (Hilversum, Huizen, Spandersbosch, Baarn en Gooische voor iedereen ouder dan 13). De KNHB is aan het nadenken over een leuk midwinterprogramma met bijvoorbeeld ook een hockey7 mogelijkheid voor senioren en veteranen. En natuurlijk zijn wij ook aan het nadenken hoe we de komende periode een zo leuk mogelijk alternatief hockeyaanbod voor jullie in elkaar kunnen draaien. De komende periode vertellen we jullie hier meer over. 
Ondertussen is er ook weer enorm hard gewerkt aan een nieuwe editie van de Hartsticke Naarden gids (voorheen de Ledenwijzer). Geweldig om te zien hoeveel mensen hieraan samenwerken. Ik heb het afgelopen weekend de eerste versie mogen bekijken en ik kan niet anders zeggen dat hij er weer fantastisch uitziet. De commissie heeft een zeer actueel thema gekozen en de gids gevuld met veel mooie achtergrondverhalen over onze club en haar leden.  Super dat dit gewoon weer gelukt is. Het streven is om op zaterdag 7 november de gids gereed te hebben en vanaf dan uit te delen. 
Daarnaast kregen we afgelopen week nog een ander mooi compliment. We zijn als eerste club binnen de Gooise Meren beloond met het gouden certificaat gezond clubhuis van Team:Fit! Er is het afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt aan het gezonder maken van het aanbod in ons clubhuis en dat is dus goed gelukt! Een geweldige prestatie van iedereen die hierbij betrokken is. 
Nu maar hopen dat we hier weer snel van mogen genieten!
Veel leesplezier en blijf gezond, Marc van Wijk 

 
Nieuws afbeelding
20 okt 2020

Technische staf en technische commissie stellen zich voor

De technische staf van HC Naarden: Bas, Chris, Boudewijn en David vertellen in 43 seconden wat ze doen!

 
Nieuws afbeelding
20 okt 2020

Herfstkampioenen 2020!

Gelukkig hebben we niet veel inhaalwedstrijden gehad voor onze teams en is de tussenstand nu bekend, Herfst seizoen 20-21; 

MA1 o.l.v. Chris van Nus & Harry Kleuver hebben in een spannende voorcompetitie in de landelijke subtopklasse hun ticket voor Super A behaald!  MB4 o.l.v. Merel Koenders hebben met 17 punten voor een mooie positie in de 3e klasse behaald, op naar de 2e klasse! MB7 met Marjolein Bokhoven als vaste trainer en ouders die coachen, 1e plek gehaald met slechts 1 gelijkspel wedstrijd, op naar de 4e klasse! MC7 o.l.v. Quint Bormans & Floris Groot, 12 pt verdiend, op naar de 3e klasse! JB1 o.l.v. Onno Zweers & Floris Goes spelen landelijke topklasse en staan nog steeds strak op nummer 1! JC4 o.l.v. Thomas Hoorweg & Hugo ten Brink stromen nu zelfs de 1e klasse in vanaf periode 2! 

Vele teams hebben ook de 2e plek behaald in hun klasse; MA2, MA5, MB1, MB2, MB3, MC9, MD4, MD9, JD1, JC1, JC5, JB2 & JA2, ook een klasse prestatie! En een speciale benoeming voor JA1 die Super A gaan spelen na de vakantie, wat hebben deze mannen het goed gedaan de afgelopen periode ondanks alle omstandigheden, veel complimenten aan het team en hun begeleiding. 

De planning was vanuit de KNHB dat rond vrijdag 23 oktober de wedstrijden zichtbaar zouden zijn in de app voor periode 2 en zou de competitie vervolgen op 31 oktober met meteen mooie wedstrijden voor MB1, JB1 en JC1… MB1 mocht meteen uit tegen de nummer 1, de Terriërs… en JB1 thuis om 12.10uur tegen Nijmegen en JC1 ook uit ook tegen de koploper (Schaerweijde). 

Sinds een aantal jaren wordt er volledig horizontaal ingedeeld, ofwel dat betekent dat alle teams in een klasse gelijk zijn, en dat een kampioen van een bepaalde klasse altijd promoveert naar de klasse erboven. Zo promoveert een team dat kampioen wordt in de 2e klasse bijvoorbeeld altijd naar de 1e klasse (of het nou in de 2e klasse poule A of K speelde). De enige uitzondering hierop is de 1e klasse D-jeugd. 

Maar helaas... als gevolg van de nieuwe aangescherpte maatregelen zal de competitie tot nader order worden uitgesteld. Als er meer bekend is, ook over de indeling, zal dit worden gedeeld.  

Keeperscorner 
Ondertussen wordt er ook een keeperscorner bijgehouden, welke keeper heeft samen met zijn/haar team het minst aantal tegendoelpunten weten te behalen, zie hiervoor ook de link op de site. De top 3 bestaat uit alleen maar meiden 😊; Lieke van Waalwijk van Doorn (MB4) met slecht 3 doelpunten tegen, Floortje van Eijden (MB2) met slechts 5 doelpunten tegen en gedeelde 3e plek door Eva Bom (MA1) en Lotte van Schalkwijk (MB3) met slechts 6 punten tegen. Zowel Eva als Floortje zijn zelf ook nog eens keeperstrainers elke woensdag voor onze jeugdteams! Goed gedaan allen en welke keeper weet deze top 3 te veranderen… 

We vertrouwen erop dat we alsnog de veldcompetitie kunnen gaan vervolgen op een later moment. 

Met sportieve groeten namens de Technische Staf en het bestuur, Suzanne Stuurman Bestuurslid Jeugd

 
Nieuws afbeelding
19 okt 2020

Geen competitie wel oefenwedstrijden voor de jeugd

Zoals op 13 oktober gecommuniceerd via de website heeft de Technische Staf samen met de Technische Commissie voor de komende weekenden oefenwedstrijden ingepland omdat de competitie vooralsnog is komen te vervallen t/m 8.11.2020. 

Dit betekent dat de komende 3 weekenden (kan op zaterdag of zondag zijn) elk team van de F t/m A categorie diverse oefenwedstrijden zal spelen, echter het betreffen alleen onderlinge wedstrijden tegen HC Naarden teams omdat tegen andere clubs spelen niet is toegestaan. 

Hou de app goed in de gaten wanneer jouw team mag gaan spelen. Alle wedstrijden worden de komende dagen op de site en in de app gezet. De Benjamins hebben hun reguliere trainingsmoment op zondagochtend; 25.10, 1.11 en 8.11 en dat blijft dus ongewijzigd. 

Let op, 
Vanaf maandag 19 oktober starten de trainingen voor alle jongste jeugd en junioren teams weer en dan geldt het reguliere trainingsschema. Uiteraard geldt: houd de veiligheidsregels te allen tijde in acht. Ook kan het betekenen dat trainers in overleg met de technische staf de training annuleren als er te weinig spelers kunnen komen en/of er geen trainers beschikbaar zijn. Het kan zo zijn i.v.m. wegvallen van trainers bij Jongste Jeugd dat de trainingen ter plekke aangepast worden zodat we zoveel mogelijk kinderen kunnen laten trainen. 

Publiek (ouders, managers, overige familieleden) is NIET toegestaan bij de trainingen. 
Publiek in de vorm van managers (max 2 per team) en scheidsrechters/ spelbegeleiders (idem ook 2 per veld) en dus GEEN overige ouders is ALLEEN toegestaan bij oefenwedstrijden 

Het clubhuis blijft gesloten. Beneden blijven de lockers voor keepersspullen en toiletten toegankelijk. Ook blijft de vriezer met koelelementen en de verbandtrommel bereikbaar.

Als je een trainer bent en je hebt een vraag stel deze dan aan de technisch manager van jouw categorie. 

Ben je speler of ouder en heb je een vraag, stel deze aan de manager of trainer van het team. Hij of zij kan dit terugkoppelen aan de categorie manager of Technische staf i.g.v. trainer.  Met vriendelijke groeten,

Suzanne Stuurman
Bestuurslid Jeugd HC Naarden
[email protected]


 
Nieuws afbeelding
13 okt 2020

Aangescherpte coronamaatregelen en zaalhockey

Sinds dinsdagavond 13 oktober 19.00 uur hebben we allemaal de aangescherpte maatregelen van het kabinet vernomen via diverse media. Voor jou, maar ook voor onze club heeft dat grote impact; 
De competitie wordt tot nader order uitgesteld. Voor zowel jeugdleden als senioren. We gaan er nu vanuit dat de competitiewedstrijden die gepland stonden voor alle jeugd- en seniorenteams op een later moment ingehaald worden.
Onderlinge oefenwedstrijden binnen teamverband met jeugdteams van de eigen club zijn toegestaan. Dat betekent dat alle geplande oefenwedstrijden op 17 en 24 oktober tegen niet-HC Naarden teams komen te vervallen. De technische commissie zal onderzoeken hoe we onderlinge wedstrijden praktisch in kunnen vullen. 
Afgelopen weekend hebben we gecommuniceerd dat wij als bestuur de persconferentie wilden afwachten alvorens een beslissing te nemen over zaalhockey. Na het bericht van vanavond hebben wij besloten dat we als club niet zullen deelnemen aan zaalhockey. Hoe zeer wij dit ook betreuren, deze periode van corona is te onzeker en daarom is het onverantwoord de zaal in te gaan. Dit geldt voor alle leeftijden, dus zowel jeugd als senioren. 
Per direct vervallen ook alle trainingen voor de senioren, trimmers en veteranen. 
Vanaf maandag 19 oktober starten de trainingen voor alle jongste jeugd en junioren teams weer en geldt het reguliere trainingsschema. Uiteraard geldt: houd de veiligheidsregels te allen tijde in acht. Ook kan het betekenen dat trainers in overleg met de technische staf de training annuleren als er te weinig spelers kunnen komen en/of er geen trainers beschikbaar zijn. 
Publiek (ouders, managers, overige familieleden) is niet toegestaan bij de trainingen. 
Het clubhuis blijft gesloten. Beneden blijven de lockers voor keepersspullen en toiletten toegankelijk. Ook blijft de vriezer met koelelementen en de verbandtrommel bereikbaar. 
We zijn in afwachting van de KNHB voor verdere invulling van de winterperiode, maar zullen ook andere alternatieven onderzoeken. 
Ben je speler of ouder en heb je een vraag, stel deze aan de manager of trainer van het team. Hij of zij kan dit terugkoppelen aan de categoriemanager, die in nauw contact staat met de technische commissie. Ben je een trainer en heb je een vraag, stel deze dan aan de technische manager van jouw categorie.    Corona treft ons allemaal, zo blijkt ook nu weer. Van harte hopen we dat de jeugd mag blijven hockeyen en we onze senioren ook weer spoedig op het veld mogen zien. Zodra er meer informatie beschikbaar is over het hockey aanbod vanuit de KNHB, zullen wij er direct over communiceren.  Zie voor meer informatie ook op de sites van rivm.nl, overheid.nl, KNHB.nl en rijksoverheid.nl
Voor nu, blijf vooral gezond!
Het bestuur HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
10 okt 2020

Besluit zaal-midwintercompetitie afhankelijk van overheidsbeleid

Zaal of midwintercompetitie. Het houdt ons allemaal zeer bezig en we willen alle leden die de ledenraadpleging hebben ingevuld hiervoor bedanken. De KNHB heeft een reactie gevraagd van hockeyclubs op maandag 12 oktober.
Het bestuur heeft door de veranderende situatie besloten te wachten op de persconferentie van het kabinet dinsdag 13 oktober. Op basis daarvan maakt het bestuur een definitief besluit wat er komende winter aan hockey wordt aangeboden.
De enquête is uitgevoerd om de voorkeur van de leden te peilen. De uitkomst van de enquête is als volgt:
A Zaal 19%
B Midwinter 16%
C Geen 10%
D Zaal en als het bestuur alsnog anders besluit midwintercompetitie 55%
Duidelijk is dat de meerderheid de voorkeur heeft uitgesproken voor optie D. Helaas is er nog heel veel niet duidelijk over het hockeyaanbod en de invulling daarvan. We komen hier op terug.

 
Nieuws afbeelding
9 okt 2020

de poll is gesloten

Beste spelers en ouders,
We hebben een overweldigende hoeveelheid reacties ontvangen die dankzij Google (en Carolijn van Boetzelaer van de ICT commissie) in een recordtijd verwerkt kon worden. We hebben van 830 leden waaronder 85% van de jeugdleden de voorkeur voor zaal- of wintercompetitie doorgekregen waardoor we als club een weloverwogen en door de leden gedragen beslissing kunnen nemen.  Dank voor jullie snelle reacties en steun. 
Zaalhockeycommissie HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
7 okt 2020

Zaal- of midwintercompetitie? Graag jullie mening!


Beste spelers & ouders,
De KNHB heeft een beslissing genomen over de zaalcompetitie; en heeft besloten zowel een zaal- als een midwintercompetitie te organiseren voor het winterseizoen 2020/2021.
Door de zaalcompetitie te laten doorgaan en óók een midwintercompetitie op het veld te houden, wil de hockeybond iedereen de kans bieden om deze winter te kunnen hockeyen.
Dat betekent dat ook HC Naarden een keuze moet maken. We zullen dit weekend als bestuur kiezen om mee te doen met de zaalhockeycompetitie OF met de midwintercompetitie.
Een belangrijke vraag die we proberen te beantwoorden is wat de mogelijke financiële gevolgen en risico’s voor de club zijn ofwel bijvoorbeeld het huren van de Lunet, het plaatsen van onze eigen aluminiumhal, KNHB-bijdrage en doorlopende personeelskosten.
Afgelopen maand heeft eenieder aangegeven om wel of niet deel te gaan nemen aan zaalhockey.
Om een gedegen afweging te maken, vragen we nu aan alle leden die zich reeds hebben ingeschreven voor de zaal maar ook aan leden bij de junioren die zich hebben afgemeld, aan te geven wat de voorkeur heeft:
Optie A) Een competitie in de zaal, trainingen en wedstrijden in onze eigen aluminiumhal en Lunet inclusief de geldende zaalcontributie die ook op de site staat zoals het afgelopen jaar met de disclaimer dat deze als de competitie voortijdig gestopt wordt er geen teruggave van de contributie zal plaatsvinden. Voor de specificaties over de competitie, zie het bericht van de KNHB.
Optie B) Een midwintercompetitie op het veld in een aangepaste vorm. De hoogte van de contributie moet nog worden vastgesteld maar ligt lager dan voor de zaal. Voor de specificaties over de competitie, zie het bericht van de KNHB.
Beide competities kennen aangepaste regels ten aanzien van toeschouwers, wedstrijden binnen eigen regio etc. Het bericht van de KNHB is; www.knhb.nl/nieuws/hockeyen-in-de-komende-wintermaanden-zaalseizoen-2020-2021
Mocht de zaalcompetitie voortijdig gestaakt worden, dan maakt de club kosten voor personeel en huur van de aluminium hal, de Lunet & aan de KNHB. Dit betekent een extra financieel risico.
Om het voor jullie makkelijker te maken om je keus door te geven (en voor ons om snel alle reacties te verzamelen) willen we jullie vragen om je keus door te geven via https://bit.ly/3lqhsMq  
Wat moet je doen vóór vrijdag 9 oktober 21.00 uur? Geef  aan wat je voorkeur heeft optie A (zaalhockey) of B (wintercompetitie) via https://bit.ly/3lqhsMq .
Indien je niet reageert en je al bent aangemeld voor zaalhockey gaan wij ervan uit dat je akkoord bent met optie A.
Indien je alsnog besluit met de kennis van nu om je af te melden voor zaalhockey, dan vragen wij je om dit uiterlijk vóór vrijdag 9 oktober 21.00 uur door te geven via https://bit.ly/3lqhsMq
Stel dat jij jezelf (in geval van de categorie A / senioren) niet had aangemeld of je hebt je afgemeld in geval van E8 t/m B maar je wil wel alsnog meedoen met optie A of B, geef dit dan ook aan voor vrijdag 9 oktober 21.00 uur via https://bit.ly/3lqhsMq 
Indien je je had afgemeld en ook beide opties niet wil doen, hoef je geen reactie te geven.
Indien je de voorkeur hebt om deel te nemen aan de midwintercompetitie en je niet (meer) aan de zaalcompetitie wilt meedoen, vernemen we dit ook graag uiterlijk vrijdag 9 oktober voor 21.00 uur via https://bit.ly/3lqhsMq. 
Op deze manier kunnen we als bestuur een besluit nemen dat gedragen wordt door de teams op basis van inventarisatie bij onze leden. Het liefst zouden we natuurlijk alles bij het oude laten maar vanwege de onzekere covid tijden zijn we gedwongen het anders te moeten doen.
Alvast bedankt voor jullie medewerking!
Bestuur HC Naarden 


 
Nieuws afbeelding
5 okt 2020

Leon Arendsen stopt als bestuurslid

Per direct zal Leon Arendsen vanwege drukke persoonlijke omstandigheden zijn functie als bestuurslid Lijnhockey neerleggen. Leon is bestuurslid sinds januari 2020. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en enthousiasme om het hockey op HC Naarden naar een hoger niveau te tillen. 
Leon draagt in de komende periode zijn bestuurstaken over aan Suzanne Stuurman bestuurslid TC Junioren & Jongste Jeugd tot de ALV in november. Over de personele invulling van de rol van bestuurslid Lijnhockey zal op een later moment meer duidelijkheid worden gegeven.

 
Nieuws afbeelding
5 okt 2020

Trainingen oktober-aanpassing JJ

Jongste jeugd en jeugdteams A t/m D hebben in de herfstvakantie GEEN training. Mogelijk zullen sommige LIJNteams wel trainen maar dan alleen in overleg.
Maandag 19 oktober worden alle trainingen weer hervat van jongste Jeugd teams en A t/m D incl keeperstraining voor ALLE jeugdteams, zowel de Jongste Jeugd als A t/m D. 
Nieuws afbeelding
2 okt 2020

HC Naarden live op Youtube

Vanaf morgen zijn alle wedstrijden die HC Naarden-teams spelen op veld 1 via de HC Naarden livestream op Youtube (link) te volgen. Ook is er een button op hcnaarden.nl in de menubalk bovenaan die linkt naar het kanaal.
Nu het niet is toegestaan om als toeschouwer langs de lijn naar wedstrijden te kijken, biedt de camera bij veld 1 de mogelijkheid thuis voor de buis toch je favoriete team aan te moedigen.

 
Nieuws afbeelding
1 okt 2020

HC Naarden succesvol KNHB selectie teams

Afgelopen juni en september waren de selectie rondes voor de KNHB selectie teams en vanuit HC Naarden zijn er maar liefst 6 spelers die het behaald hebben en daar zijn we trots op! 
Carlijn van der Geugten & Alix Stille (MC1) > U14, was voorheen district C
Willem van Baardwijk & Juup Krop (JC1)> U14, was voor voorheen district C
Wouter Jongbloed & Tom van Erp (JB1) >U15, was voorheen district B
Gefeliciteerd en vooral heel veel succes & plezier ook toegewenst! 

 
Nieuws afbeelding
30 sep 2020

Corona update! Vragen en antwoorden

Corona update 29 september
 
We doen met z’n allen zo ons best, maar corona doet het helaas nog beter en daarom gelden er sinds dinsdagavond 29 september 18.00 uur verscherpte maatregelen.
 
De regels en het protocol volgen uit de regels van de overheid en richtlijnen van het RIVM en de KNHB. Wij vragen iedereen met klem zich hieraan te houden.
 
We begrijpen dat er wat betreft de praktische uitvoering graag zoveel mogelijk duidelijkheid komt. Daarom hieronder vast een aantal vragen en antwoorden op een rij.
 
De impact is (wederom) groot voor de club; voorlopig drie weken het clubhuis dicht, ofwel drie weken lang geen barinkomsten en niet gastvrij mogen en kunnen zijn voor alle spelers, ouders en het overige publiek.
 
Clubhuis
- Is het gehele clubhuis dicht?
Nee, de gang beneden waar de keepers lockers,toiletten en ijskast met koelelementen zijn blijft open. Boven is de bar niet open! Ook de kleedkamers zijn dicht, alleen Dames en Heren 1 mogen daar hun spullen uit de lockers halen.
 
-Is er nog op een andere manier koffie/ fris etc. te verkrijgen op de club?
Nee, en het is ook niet toegestaan om zelf te gaan ‘cateren’ op het parkeerterrein.
 
-Blijft het clubhuis wel open voor de Technische Staf/trainers?
Ja, maar de deur mag alleen geopend worden door de TS leden die een sleutel hebben en alleen de TS/trainers mogen naar binnen.
 
-Hoe gaan we om met de lunch voor tegenstanders (lijnteams)?
Omdat het clubhuis en daarmee de bar gesloten is, kunnen lunchpakketten niet meer gekoeld worden. Voor landelijk spelende teams, mag je zelf thuis een lunchpakketje/snack voorbereiden voor de tegenstanders, die je afgeeft aan de manager bij het naar huis gaan.
 
Trainingen
-Ik rijd of breng mijn kind naar een training. Mag ik blijven kijken?
Nee, als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie dan vallen chauffeurs niet onder begeleiding. Zij worden dan dus als toeschouwer gezien en mogen niet blijven kijken/het terrein bezoeken.
 
-Geldt er weer een maximale tijd van tevoren aanwezig zijn met trainingen?
Ja, maximaal 10 min van tevoren aanwezig zijn en spelers lopen direct door naar het veld waar de training is.
 
-Zijn ouders en / of managers toegestaan bij trainingen van de jeugd?
Nee, ouders en managers zijn niet toegestaan. Zij worden gezien als toeschouwer en mogen niet blijven kijken/het terrein bezoeken
 
-Wie houdt er toezicht op de club tijdens trainingen?
De technische staf is elke dag aanwezig.
 
-Hoe worden de Benjamins opgevangen op zondagochtend?
In de app groep zal hierover gecommuniceerd worden; de kinderen verzamelen op de parkeerplaats per landenteam en de oudercoaches nemen de kinderen mee het veld op waar de jeugdtrainers klaar staan. Kom zoveel mogelijk met de fiets op zondagochtend in verband met beperkte parkeerruimte.
 
-Tot wanneer duren de trainingen?
Vrijdag 9 oktober is de laatste training dag voor de herfstvakantie. Voor het verloop na de herfstvakantie zullen we later berichten.
 
Wedstrijden
-Ik rijd mijn kind/teamgenoten (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd, ben ik dan toeschouwer?
Nee, bij uitwedstrijden van jeugdleden tot en met 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. En nee, dat betekent niet een auto per kind. Er is een maximum aan ouders per team conform het rijschema van het team.
 
- Ik rijd of breng mijn kind naar een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee, als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie dan vallen chauffeurs niet onder begeleiding. Zij worden als toeschouwer gezien en mogen niet blijven kijken.
 
-Mogen we oefenwedstrijden plannen tot en met 20 oktober 2020?
Ja dat mag, maar nog steeds gelden de regels voor wat betreft publiek, rijouders en blijft het clubhuis dicht.
 
-Zijn managers toegestaan bij (jongste) jeugdteams wedstrijden.
Ja, managers worden gezien als begeleiding en hier geldt maximaal twee per team (Je mag dan niet plaatsnemen in de dug-out). Bij Jongste Jeugd F t/m E8 geldt ook twee volwassenen per team (manager en/of spelbegeleiders of scheidsrechters)
 
-Wie houdt er toezicht op de club tijdens competitie dagen?
Dat doen we samen, het bestuur, categoriemanagers, teammanagers, de Technische staf en overige vrijwilligers.
 
-Is het mogelijk om de Youtube livestream van HC Naarden ook aan te zetten op zaterdag en zondag voor teams die op veld 1 spelen?
Ja, verdere informatie volgt snel via de app via een speciale button.
 
-Is er wel een wedstrijd tafel?
De wedstrijdtafel is voorlopig niet aanwezig. Het spelschema hangt naast de ingang en op de deur van het clubhuis.
 
-Hoe werkt het verzamelen op een club voor wedstrijd?
Zorg dat je maximaal 40 minuten van tevoren op de club waar je speelt aanwezig bent (en check altijd de site van de andere club) Als je thuis speelt, geldt ook dat je maximaal 40 minuten van tevoren aanwezig mag zijn.
 
-Mogen geblesseerde/niet opgestelde spelers worden toegelaten?
Alleen spelende spelers worden toegelaten, geblesseerde/niet spelende spelers worden gezien als publiek en is niet toegestaan in geval van Senioren/veteranen teams.Geblesseerden in de jeugd mogen wel plaatsnemen op de bank.
 
 
Evenementen/overige
-Het GJK met alle Gooische clubs staat gepland 24 oktober, gaat deze nog door?
Nee, dit evenement gaat helaas niet door. Voor het GJK zijn vele voorbereidingen noodzakelijk, het leidt tot veel bewegingen van personen in het Gooi en het is onzeker of de situatie op 24 oktober een evenement als het GJK toelaat.
 
-Is er al meer duidelijkheid over wel of niet zaalcompetitie?
De KNHB neemt hier uiterlijk medio oktober een beslissing over.
 
-Als ik toch nog aanvullende vragen heb, bij wie kan ik dan terecht?
Ouders kunnen terecht bij de manager (coach) van het jeugdteam van hun kind. Deze manager (coach) kan contact opnemen met de Categorie manager uit de Technische Commissie. Indien nodig heeft deze persoon korte lijnen met de Technische Staf en/ of het Bestuur. In geval van senioren / veteranen teams zullen de vragen via de aanvoerders app terecht komen bij de juiste personen.
 
Zie voor meer informatie ook op de sites vanRivm.nl, overheid.nl en hockey.nl en KNHB.nl
 
Met vriendelijke groet,
Bestuur HC Naarden
 
 

 
Nieuws afbeelding
29 sep 2020

ONFIRE herfstkamp voor 5-7 jaar

NIEUW NIEUW NIEUW; BE ONFIRE BIJ HET ONFIRE HOCKEYKAMP VOOR 5-7 JARIGEN
In samenwerking met hockeyclub Naarden organiseert ONFIRE Hockey Support een super kamp in de herfstvakantie voor kinderen in de leeftijd van 5-7 jaar. Een hockeykamp waar we uitdagende nieuwe spellen voor ontwikkeld hebben, waarbij kinderen de basistechnieken spelenderwijs aangeleerd krijgen. Hierdoor wordt de hockeybeleving en uiteindelijk het zelfvertrouwen vergroot. Onze missie is kwaliteit voor elk kind zodat de potentie maximaal wordt bereikt! Uiteraard wordt hierbij gewerkt vanuit de visie van eigenaren Raoul Ehren en Sjoerd Marijne.
 
Wat bieden wij:
Aanleren of verbeteren van de basistechnieken Gevarieerde spelvormen waarbij diverse hockeytechnieken aan bod komen Verbeteren motorische vaardigheden
Je kunt kiezen voor 2 of 3 dagen of voor 3 ochtenden. ONFIRE Hockey Support werkt in kleine groepen waardoor er veel individuele begeleiding mogelijk is. We starten elke dag om 9.00 uur en zijn om 15.00 uur klaar. Natuurlijk trainen we volgens de dan geldende richtlijnen en protocollen die zijn opgesteld door de KNHB en het RIVM. Zin om lekker te hockeyen en veel te leren? Schrijf je dan nu snel in op www.hockeysupport.nl

 
Nieuws afbeelding
29 sep 2020

ONFIRE herfstkamp 7-16 jaar

BE ONFIRE BIJ HET ONFIRE HOCKEYKAMP IN DE HERFSTVAKANTIE! In samenwerking met hockeyclub Naarden organiseert ONFIRE Hockey Support een super kamp in de herfstvakantie. Een intensief kamp waarbij we volop bezig zijn met techniekverbetering, gericht op het individu en onder begeleiding van toptrainers. Onze missie is kwaliteit voor elk kind zodat de potentie maximaal wordt bereikt! Uiteraard wordt hierbij gewerkt vanuit de visie van eigenaren Raoul Ehren en Sjoerd Marijne.
 
Het ONFIRE kamp duurt 3 dagen en er zit geenovernachting bij. Alle dagen volop en intensief bezig zijn met techniek waarbij je wordt uitgedaagd op jouw niveau. Kleine groepen, veel individuele begeleiding. We starten elke dag om 9.30 uur en zijn om 15.30 uur klaar. Natuurlijk trainen we volgens de dan geldende richtlijnen en protocollen die zijn opgesteld door de KNHB en het RIVM. Zin om lekker door te hockeyen en nog veel te leren? Schrijf je dan nu snel in op www.hockeysupport.nl.

 
Nieuws afbeelding
28 sep 2020

KNHB: wel hockey, geen bezoekers op de club

De hockeytrainingen en hockeywedstrijden kunnen vanaf dinsdag in het hele land gewoon doorgang vinden. Wel adviseert de KNHB, in navolging van de maatregelen die het kabinet afkondigde, vanaf dinsdag geen bezoekers meer toe te laten bij de hockeyclubs. Ook moeten de clubhuizen dicht. 
De hockeybond laat verder weten dat de sportbonden en NOC*NSF hard werken aan handvatten voor de sportsector om verenigingen te helpen de maatregelen na te kunnen leven per dinsdag 29 september. De KNHB zegt op KNHB.nl toe daar dinsdagmiddag voor 18.00 uur meer informatie te geven.
Het kabinet kondigde maandagavond aan dat er een streep gaat door al het publiek bij sportwedstrijden. Zowel voor amateur- als voor de professionele sport. Ook verordonneert het kabinet dinsdagavond vanaf 18.00 uur dat alle sportkantines dicht moeten blijven. De maatregelen gelden vooralsnog voor de komende drie weken.

 
Nieuws afbeelding
23 sep 2020

Gezocht: Categorie manager

Als categorie manager maak je onderdeel uit van de Technische commissie en samen met de Technische Staf ben je verantwoordelijk voor jouw categorie en vooral aanspreekpunt voor de managers. Nu is er een vacature ontstaan bij de meisjes B (zowel lijn als breedte teams) ofwel welke ouder vindt het leuk om deze taak op zich te nemen. Bij voorkeur iemand wiens dochter net is gestart in de B, hockey ervaring is een pre en het vooral leuk vindt om samen te werken, oplossingen te bedenken, verantwoordelijk samen met de TC en TS over de indeling van de teams in deze categorie en de schakel te zijn tussen teams en de TC/TS en het bestuur. Voor vragen of interesse neem dan contact op met Theo Korver op [email protected]

 
Nieuws afbeelding
22 sep 2020

Het gezondere clubhuis beleid van HC Naarden

Het gezondere clubhuis beleid van HC Naarden
HC Naarden heeft een omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is. We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis gezonder is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers. 
Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze. 
Ons clubhuis heeft de volgende basis:
-Het clubhuis biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan  Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, snacks etc.) biedt het clubhuis minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de koeling. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum. 
-Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes Het clubhuis hanteert deze drie uitstralingspunten: 1.Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod staan vooral betere keuzes; 2.Als je eten of drinken aanbiedt bij de kassa, staan daar alleen betere keuzes.  
-Het clubhuis stimuleert water drinken In ons clubhuis is water altijd beschikbaar, op de bar bevindt zich een grote watertap met citroen en/of munt. We bieden dus een watertappunt, kannen met water en/of flesjes water uit de koeling.
Onze ambitie  Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert. 
HC Naarden heeft de ambitie om structureel een ‘Gouden Sportkantine” te zijn: -Het uitgestalde aanbod bestaat voor minimaal 80%  uit betere keuzes; -We bieden minstens groente of fruit aan; -De aankleding van de bar verleidt tot een betere keuze.
HC Naarden werkt structureel aan een Gezondere bar in ons clubhuis Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat  het clubhuis gezond blijft. 
Tevens is het één van de speerpunten in het contract van de horecamanager, dat deze actief hierop let en het personeel hierop aanstuurt. 
Met onze bar beheerders hebben wij afgesproken dat we ieder jaar in januari het aanbod achter de bar in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan het bestuur. 

 
Nieuws afbeelding
21 sep 2020

Corona Arbitrage instructie voor alle scheidsrechters!

De KNHB helpt clubs door het publiceren van protocollen en instructies hoe om te gaan met het Coronavirus tijdens het beoefenen van onze hockeysport. Ook scheidsrechters krijgen te maken met nieuwe omgangsvormen tijdens de wedstrijd en waarschijnlijk vragen veel scheidsrechters (maar ook coaches en spelers) zich af wat mag nou wel en wat niet? Lees daarom voordat je als scheidsrechter het veld op gaat onderstaande instructie uitgegeven door de hockeybond. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de Masterclass & CS+ Commissie via [email protected] Succes & veel plezier op het veld!
 
https://www.knhb.nl/app/uploads/2020/08/INSTRUCTIE-SCHEIDSRECHTERS-met-betrekking-tot-voorkoming-verspreiding-coronavirus.pdf
 
 

 
Nieuws afbeelding
20 sep 2020

HC Naarden op zoek naar spelers voor JC en JB

Ben je ouder dan 13 jaar en wil je dit seizoen nog lekker hockeyen? 
HC Naarden heeft nog plek in de B- en C-categorie voor jongens. Meld je nu aan bij [email protected]

 
Nieuws afbeelding
18 sep 2020

TEAM hoodies te koop

Wil je met je team te gekke hoodies bestellen met de namen op de rug? Vul het formulier in (getypt, niet handgeschreven!!!) en stuur het digitaal naar [email protected] Clementine stuurt je uit naam van de club een tikkie voor het verschuldigde bedrag. Zodra de betaling rond is, gaat het formulier naar de leverancier (Innopress). 
Hoodies zonder rits kosten bij een bestelling t/m 5 stuks € 30; met rits € 33,50. Bestel je 6 hoodies of meer: zonder rits kosten ze € 25 per stuk, met rits € 28,50.
Voor de juiste kleurcode en maten (jaartallen): zie onderstaande links

Hoodie zonder rits

Hoodie met rits

Op de club staat een rek met voorbeeldtruien zodat je de juiste maat kunt vinden.

 
Nieuws afbeelding
16 sep 2020

Verkoop gevonden kleding

Het komende weekend hangt er weer een hoop gevonden kleding bij de wedstijdtafel dat je tegen een kleine vergoeding mee kunt nemen: € 2! Aan de prijs kan het niet liggen .....
Dit maal is er extra veel uit te zoeken, ook nog van de periode vóór de lockdown. Ben je wat kwijt, kom dan snel langs vóór zaterdag.

 
Nieuws afbeelding
15 sep 2020

H1 tegen SCHC in de Gold Cup op donderdag 17 september

Komende donderdag speelt Heren 1 van HC Naarden in de eerste ronde van de KNHB Gold Cup tegen SCHC. 
Komt allen, op 1,5 meter afstand uiteraard, onze mannen aanmoedigen vanaf 20:30 uur op HC Naarden.

 
Nieuws afbeelding
11 sep 2020

Coronagevallen op HC Naarden

Waar we niet op gehoopt hadden maar wat onvermijdelijk blijkt, is helaas nu gebeurd: op HC Naarden zijn meerdere gevallen van corona vastgesteld.
 
Inmiddels zijn de teams die het betreffen op de hoogte gesteld en zijn volgens het advies van de GGD de betrokken personen in quarantaine gegaan. Alle andere betrokken spelers en personen zijn in quarantaine gegaan, waar dit volgens de GGD van toepassing is.
 
Trainingen en wedstrijden worden afgelast waar dit van toepassing is. Er wordt gezocht naar nieuwe speeldata op een later moment.
 
Wij vragen iedereen om het coronaprotocol zoveel mogelijk na te leven zodat we meer besmettingen kunnen voorkomen.
 
Mocht je vragen hebben, meld je dan bij de GGD. Mocht je vragen hebben over de wedstrijden of trainingen wend je dan naar de categoriemanager voor meer informatie.
 
Bestuur HC Naarden
 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]