Benjamins

Benjamins zijn onze jongste leden. Omdat op zaterdag de velden overvol zijn voor de competitie van de Zaterdag Jeugd, en de Benjamins geen competitie spelen, trainen zij dat eerste jaar op de zondagochtend.

Benjamins doorlopen wekelijks een oefeningenparcours, waar op een speelse manier de eerste stappen worden gezet naar juiste stickgreep, de bal spelen, stoppen en lopen met de bal. In deze categorie leren de kinderen basistechnieken om enerzijds uiteindelijk op een veilige manier een 1 tegen 1 situatie aan te kunnen, en anderzijds is het een voorbereiding op het 3 tegen 3-hockey (F-jes).
 
Aan het eind van de Benjamin periode worden de F-teams ingedeeld op basis van een mix van vriendjes, scholen en hockeytechniek, om uiteindelijk te grote sterkteverschillen in de F te vermijden.

Vanaf de F gaan de Benjamins door de weeks trainen en in het weekend competitie spelen.


Begeleiding
De categoriemanagers Benjamins begeleiden de zondagochtenden, de oudertrainers en de jeugdtrainers en andere zaken. De oudertrainers begeleiden ongeveer 10 jeugdtrainers (spelers uit de D-jeugd), die de oefeningen met de kinderen uitvoeren.

Afzeggen training
Graag vragen we jullie nog even aandacht voor het volgende: mocht jullie zoon/ dochter niet aanwezig kunnen zijn bij een van de trainingen vragen wij jullie dit op tijd aan ons door te geven. Onze jeugdtrainers en de oudertrainers staan namelijk iedere zondag (in weer en wind) klaar om de training te verzorgen.
 
Mocht de training, door wat voor omstandigheid dan ook, niet doorgaan dan worden jullie natuurlijk ook door ons geïnformeerd. Dit zullen wij altijd doen via mail voor 08.30 uur.

 
Algemeen [email protected]
Benjamins (zaterdag jeugd) [email protected]


3 Hoeraatjes voor Hockey! Is de titel van een informatief boekje. Dit boekje is bedoeld om kinderen en ouders te laten kennis maken met spelregels en gedrag op en rond het hockeyveld (te bestellen via de KNHB).
 
Tischa Neve, Kinderpsycholoog en opvoedcoach, legt het als volgt uit:
 
Uw kind gaat hockeyen! Kent u deze sport? Bent u bekend met de belangrijkste regels van het spelletje hockey? In dit boekje staan deze regels uitgelegd voor uw kind, zodat het goed voorbereid het veld op kan.
 
Maar dat geldt ook voor u! Mocht u niet bekend zijn met de regels, lees dit boekje dan samen met uw kind door zodat ook u op de hoogte bent. Dat is niet alleen voor uw kind van belang maar zo weet ook u waar uw kind en de coach het op het veld over hebben.
 
Als ouder vervullen we een belangrijke rol met betrekking tot sportiviteit en respect om en op het veld. Wij zijn langs de lijn allereerst een heel belangrijk voorbeeld voor onze kinderen. Hoe wij scheidsrechters, tegenstanders en medespelers benaderen, is van grote invloed op de kinderen in het veld. Dat wat we roepen van de kant kan een hele positieve invloed hebben op het spel maar zeker ook een negatieve. Daar moeten we dus goed bij stilstaan. We willen toch allemaal dat onze kinderen met veel plezier, maar zeker ook met respect voor elkaar hockeyen?
 
Denk dus na bij wat je roept. Verdiep je in het spelletje voor je wat zegt en beter nog: Laat de coach coachen en moedig als ouder alleen aan! Zo houden we het voor de kinderen op het veld leuk en vooral duidelijk. Geef het goede voorbeeld door geen andere kinderen af te vallen en je mond te houden tegen de scheidsrechter. Die doet tenslotte ook zijn uiterste best en kan nou eenmaal niet alles zien en goed doen. De spelers ook niet… als wij als ouders langs de lijn bewust bezig zijn met hoe we onze kinderen aanmoedigen en begeleiden dan leren ze leuk, goed en sportief hockey spelen. En dat is toch wat we willen?”
 
 
Inschrijven kan jaarlijks alleen in de maand april.
Alleen kinderen die vóór 1 oktober 6 jaar of ouder zijn kunnen opgegeven worden. Door de vele aanmeldingen zijn wij genoodzaakt de leeftijdscategorieën strikt te volgen. 
 
Alle informatie over inschrijven kunt u vinden onder De club > Lidmaatschap >Aannamebeleid.

 
 
Wordt uw kind geplaatst dan controleren wij de juistheid van de geboortedatum aan de start van het seizoen. U dient hiervoor een geldig legitimatiebewijs van het kind mee te nemen. Een onjuist opgegeven geboortedatum kan in het ergste geval leiden tot het ongeldig verklaren van de plaatsing (opzegging door het bestuur).


 
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]