Teamkleding

Sponsoren van teamkleding: wat mag wel (en wat niet)?

Je herkent het misschien wel: een aardige vader of moeder vindt het leuk om iets extra’s te doen voor het team van de eigen zoon of dochter en zorgt voor sponsoring van shirts, pakken of tassen. Vooropgesteld: er is veel mogelijk. Maar er zijn wel spelregels waar iedereen bij HC Naarden aan gebonden is.HC Naarden verwelkomt graag nieuwe kledingsponsors, bijvoorbeeld bedrijven die trainingspakken van een team willen leveren of een trui of jas willen sponsoren. 

Het is altijd leuk als een team buiten de wedstrijden om uniform en professioneel er bij loopt. En het is natuurlijk fijn dat er welwillende bedrijven (en ouders) zijn die daar financieel aan willen bijdragen! 

Wat zijn de spelregels:

  • Ieder team kan zelf een trui of trainingspak of ander kledingstuk (behalve de wedstrijdkleding) laten sponsoren. De sponsor (of groep van sponsoren) betaalt dan een jaarlijkse sponsorbijdrage aan de club, voor lijnteams is die  € 600 excl. BTW en voor alle andere teams € 300,- excl. BTW.
  • Als deze kleding wordt voorzien van het HC Naarden logo, dan moet dit eerst worden voorgelegd aan de [email protected]  
  • Let op: voor de officiële HC Naarden wedstrijdkleding (shirt-broekje/rokje-sokken) geldt de strikte regel dat er geen andere sponsoren toegestaan zijn anders dan de officiële clubsponsors.
  • Voor de lijnteams is ook geen eigen sponsoring op de trainingspakken mogelijk, dit wordt centraal door de club geregeld. Voor alle andere teams geldt deze beperking niet.
  • Het gebruik van het HC Naarden logo en/of de HC Naarden-naam en kleurstelling moet voldoen aan de clubregels. Bedrukking geschiedt door bedrijven die dit regelmatig voor HC Naarden doen en die deze regels kennen. Informatie hierover kun je bij de sponsorcommissie krijgen.
  • Exclusiviteit: te allen tijde moeten de afspraken met onze (hoofd)sponsors worden gerespecteerd! Onze sponsoren betalen onze club veel geld dat ten goede komt aan onder andere de accommodatie, materialen en bijvoorbeeld clinics en evenementen. Zij verwachten een zekere mate van exclusiviteit. Dus sponsoring en naam/logo’s van andere banken, automerken, makelaars, accountantskantoren of sportzaken dan respectievelijk. Rabobank, Volvo, MTH, Meijberg Makelaars en taxateurs of Hockey Republic zijn niet altijd zo maar toegestaan. Graag altijd vooraf even overleggen met de sponsorcommissie. 

Goedkeuring
Het bestuur en de sponsorcommissie willen graag weten wie onze HCN teams bereid zijn te sponsoren en wil voorkomen dat we potentiële sponsors en teams moeten teleurstellen. Vóórdat de toezegging aan de potentiële sponsor wordt gedaan, graag contact met de sponsorcommissie. Stuur een mail naar [email protected] of bel Manon van Baardwijk-van Der Linden 06 30 67 24 02.  
 
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]