Nieuws

 
Nieuws afbeelding
12 nov 2019

24 nov ONFIRE zaalclinic

Net als vorig jaar wordt er op zondag 24 november weer een zaalclinic georganiseerd op HC Naarden in samenwerking met ONFIRE Hockey Support. ONFIRE Hockey Support is het bedrijf van Raoul Ehren (al 10 jaar coach Den Bosch dames 1) en Sjoerd Marijne (oud-bondscoach Nederland, huidige bondscoach India dames). Tijdens deze 1,5 uur durende clinic bieden we zeer gevarieerde oefenstof, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de zaaltechniek. Een absolute aanrader voor het opfrissen van je zaaltechniek onder begeleiding van onze ONFIRE top trainers. Inschrijven kan via www.hockeysupport.nl


Inmiddels is de clinic van 11 uur helemaal vol en die van 13.30 uur bijna.
Voor de clinic van 9 en 15.15 uur zijn nog wel plekken beschikbaar.Mocht je ook nog drie volle dagen lekker de zaal in willen dan kan dat ook! Van 27-29 december wordt er een zaalkamp georganiseerd op HC Naarden, ook weer in samenwerking met ONFIRE Hockey Support. Ook hier is de inschrijving voor geopend op www.hockeysupport.nl
 
Zin om weer lekker de zaal in te gaan? Schrijf je dan nu in!

 
Nieuws afbeelding
12 nov 2019

ALV en Nieuwjaarsborrel op 9 januari

Op donderdag 9 januari houdt HC Naarden haar Algemene Ledenvergadering (ALV). Inloop vanaf 20.00 uur. Aansluitend aan de ALV heffen we het glas op het nieuwe sportieve jaar!

Wil jij ook weten wat er allemaal in jouw club speelt? Kom dan naar de ALV. Je krijgt een update over de financiën, de laatste stand van zaken over lijn- en breedtehockey, de plannen voor de dubbele blaashal en er is een wisseling van de wacht in het bestuur.

De volledige agenda kun je binnenkort vinden op de website, achter de inlog in 'Mijn HC Naarden' (club > documenten > ALV). Hier kun je tevens de notulen van de vorige vergadering bekijken
We kijken ernaar uit je donderdag 9 januari te verwelkomen.

 
Nieuws afbeelding
11 nov 2019

Zondag 17 november: D1-Qui Vive en H1-Reigers

A.s. zondag is het weer Super Sunday en spelen Heren-1 en Dames-1 allebei belangrijke competitiewedstrijden thuis op Naarden. Kom ze aanmoedigen!
12:45u D1-Qui Vive D1 14:45u H1-Reigers H1
De ballenkids bij Heren-1 worden vandaag verzorgd door JC1. Bedankt jongens!
Tot zondag!

 
Nieuws afbeelding
9 nov 2019

David ten Hove & Hockey Academie

Met veel plezier en trots kondigen wij aan dat dat met ingang vanaf heden David ten Hove de Technische staf van HC Naarden zal komen versterken.  David is al een goede bekende van de club gezien hij sinds de start van dit seizoen de hoofdcoach is van Dames 1. Daarnaast heeft David al veel ervaring met het opzetten van verschillende programma’s binnen de hockeywereld. 
David zal de HC Naarden Academie verder gaan ontwikkelen onder leiding van Bas en de vernieuwde visie op jeugdhockey die door Bas is uitgewerkt gaan integreren. Dit betekent dat de Naarden Hockey Academie (het opleidingstraject binnen onze club) verder zal worden doorontwikkeld c.q. herschreven wordt t.b.v. alle (jeugd)trainers inclusief Jongste Jeugd en zullen er ook nieuwe workshops gaan volgen voor de verschillende doelgroepen. 
We zijn ervan overtuigd dat we samen met de Technische Staf de Naarden Hockey Academie tot een hoger niveau zullen gaan brengen en zal gaan bijdragen aan de ontwikkeling van al onze trainers en spelers. 
Met sportieve groeten namens de Technische Staf en het bestuur van HC Naarden,  Bas Bruin & Suzanne Stuurman

 
Nieuws afbeelding
7 nov 2019

NK-schaal JH1 krijgt waardige plek in clubhuis

Afgelopen zomer was het raak: JH1 werd zeer overtuigend Nederlands kampioen. Nog nooit in de geschiedenis van HC Naarden lukte het een team om op deze wijze de schaal binnen te halen. 
Deze fantastische prijs en prestatie verdienen dan ook een bijzondere plek in ons clubhuis. Afgelopen zomer speelde JH1 de finale om het Nederlands Kampioenschap en won drie keer op rij na ook al in de competitie ongeslagen te zijn geweest. "Dit team heeft in twee seizoenen pas een keer verloren. Het winnen van het NK is een mooi laatste moment voor echte HC Naarden jongens, die nu afscheid nemen. Ik ben zo blij met deze titel!", aldus een trotse trainer-coach Mark Klijnsma destijds.
Vanaf nu, te bewonderen en ter inspiratie voor de jeugd (en senioren) hangt deze schaal achter glas boven de bar. Als eerste mocht Daniël Mackay, sleepcornerspecialist en tegenwoordig uitkomend in Heren-2, de ingelijste prijs in ontvangst nemen.

 
Nieuws afbeelding
6 nov 2019

Fraai bericht over ons Gezonder Clubhuis

Fraai bericht van de gezonde bar commissie: Dat we met z’n allen ook tijdens het weekend gezond willen snacken blijkt; De eierkoeken vinden gretig aftrek en ook de yoghurtjes met vers fruit in de ochtend worden goed verkocht.  Wist je dat er nog meer lekkere gezonde producten te koop zijn? Naast de yoghurt en eierkoeken kun je heerlijke wraps met gerookte kip bestellen, of wat dacht je van een heerlijke notenreep, een pakje Optimel drinkyoghurt en kannen 0% suiker limonade? Allemaal verantwoorde producten, waarmee je vol energie aan je wedstrijd kunt beginnen of juist na de wedstrijd van kunt genieten. Bijna alle genoemde producten bevatten veel eiwitten en die zijn uitstekend voor het herstel van je spieren.  We blijven nieuwe producten introduceren, dus check af en toe het nieuwe krijtbord boven de bar welke producten er nieuw zijn!

 
Nieuws afbeelding
6 nov 2019

Woord van de Voorzitter

Beste leden, Welkom bij een nieuwe goedgevulde nieuwsbrief. Het seizoen is in volle gang en het gaat hartsticke goed met de club. Op het veld halen we mooie resultaten, leren we veel en hebben we plezier. Buiten het veld doen we diverse mooie nieuwe dingen. Ik pik er graag een paar zaken uit.  
Onze JB1 heeft afgelopen week het landelijke niveau gehaald! Onze MA1 en JA1 hebben de super A gehaald en we hopen ook dat de MB1 de super B haalt. Geweldige prestaties! Maar, ook bij de andere teams zijn veel successen gehaald. We hadden maar liefst 12 herfstkampioenen!
Trots zijn we op onze Heren 1 die op 31 oktober voor de Goldcup (de bekercompetitie) mochten aantreden tegen het hoofdklasseteam van Almere. Na een spannende wedstrijd, waarbij de beste kansen op een overwinning uiteindelijk bij HC Naarden lagen, eindigde dit duel in een gelijkspel (2-2). Helaas werden de shoot-outs  in het voordeel van Almere beslecht en gaan zijn door. Maar wat een mooie en spannende wedstrijd was het. Echt geweldig om te zien dat onze heren prima een nog hoger tempo aankunnen! Complimenten mannen!
Bas Bruin is samen met het bestuur, de technische staf, de technische commissie en diverse betrokkenen vanuit de club bezig om onze visie op jeugdhockey aan te scherpen. We hebben besloten dat we de lat nog hoger willen leggen en hebben als gezamenlijke ambitie uitgesproken dat we via het hockeyspel willen bijdragen aan de ontwikkeling van bredere competenties van onze jeugdleden. Binnenkort meer hierover.
Is het jullie opgevallen dat we allemaal mooi nieuw meubilair hebben staan op het terras en langs veld 5 (het Dutch Garden veld)? Fantastisch toch? We hebben een mooie sponsordeal gemaakt met het bedrijf Dutch Garden.

Afgelopen weekend heb ik de eerste nieuwe ledenwijzer in ontvangst mogen nemen. Wat is dat weer een mooi boek geworden vol met prachtige foto’s en achtergrond verhalen over de mensen van onze club! Als je hem nog niet gehaald hebt, zorg dat je dat snel doet! 
Hard gewerkt is ook door de organisatie van het Vrienden van Naarden LIVE feest van vrijdag 15 november. Dit is hét feest van het jaar en dat mag je echt niet missen! We hebben weer een geweldige liveband (The Sensations, met leden van de oude Hermes House Band) en natuurlijk is onze DJ Brambo ook weer van de partij. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!
Veel plezier met deze nieuwsbrief en graag tot op het feest of langs de lijn.
Marc van Wijk Voorzitter HC Naarden

 
Nieuws afbeelding
6 nov 2019

Super Sunday needs YOU!

SUPER SUNDAY NEEDS YOU 
Als Heren en Dames 1 thuis spelen (en dat is meestal om de week) is er altijd veel publiek en gezelligheid op de club.  Vroeger was er op onze club minstens 1x per maand de zogeheten thee dansant. Die traditie willen we weer terug op de club, maar dan onder de hippe noemer SUPER SUNDAY.  Frequenter meer familie gezelligheid met muziek, lekkere happen en drankjes, vertier voor de kinderen en meer van dit soort gezelligheden die het voor iedereen aantrekkelijk maken deze zondagen op de club te vertoeven. We zijn tenslotte een familieclub.  
We weten dat er genoeg seniorenleden zijn die dit ook graag zouden willen, daarom het verzoek aan degene die deze traditie weer nieuw leven in willen blazen door de Super Sunday commissie op te richten. Mail je reactie ajb even naar Carolien: [email protected] . Dan kunnen we met elkaar die zondagen nog leuker maken!

 
Nieuws afbeelding
6 nov 2019

Start zaalhockeyseizoen

Onze eigen Naarden zaal is in opbouw en het trainingsschema voor de zaal is ook bijna klaar! We hebben getracht zoveel mogelijk de tijden aan te houden van het veld schema alleen we hebben simpelweg minder capaciteit dan op het veld dus er moest zo nu en dan geschoven worden c.q. hebben we ook altijd weer rekening te houden met de beschikbaarheid van trainers. Vanaf maandag 25.11 starten de trainingen in de zaal ofwel dat betekent dat je als team 1x zaaltraining hebt vanaf 25.11 en ook 1x veldtraining in deze week. Vanaf 2.12 is het zaalschema leidend naast dat de C&D breedte ook een 2e moment buiten op het veld hebben. De trainers en managers krijgen hier nog een aparte mail over toegestuurd. 
De E8 teams hebben op woensdag zaaltraining i.p.v. veld naast dat hun 2e moment op het veld op een andere dag ook doorgaat. En is er voor de E8 vanaf 2.12 alleen zaaltraining. De Benjamins, F-jes & E6 hebben de week van 25.11 t.m. 1.12 gewoon reguliere veldtraining en nog de laatste wedstrijdjes op hun eigen momenten en daarna dus de winterstop. 

 
Nieuws afbeelding
6 nov 2019

TC update

Poule indeling Herfstcompetitie
We zijn gestart met de laatste ronde van de veldcompetitie voordat we alweer bijna de zaal ingaan. De nieuwe poule-indeling is dan ook bekend voor de herfstcompetitie en wordt het wedstrijdschema elke dag meer gevuld met starttijden. Er zijn 11 juniorenteams een klasse gestegen vanaf de 2e teams. Echter binnen elke klasse, vanaf de 1e klasse, deelt de KNHB horizontaal geslangd in. Dus als het team in poule A speelt betekent dit niet dat het beter is dan F of dat C minder sterk is dan B etc. Pas ook na deze herfstcompetitie zullen teams mogelijk vanuit de 1e klasse naar de subtopklasse worden geplaatst voor de lentecompetitie. 
Wanneer wordt een training afgezegd; - indien de trainer(s) zelf verhinderd zijn, dienen zij zelf vervanging te regelen en dit ook te overleggen met de managers - indien er minder dan 5 spelers zijn, mag de trainer de training afzeggen (uiteraard wel na communicatie met de managers) - indien het weer dermate slecht is c.q. onverantwoord is, wordt dit centraal afgelast vanuit de club Voor vragen hierover graag een mail te sturen aan [email protected]  
Betrokkenheid
Een mooi woord… een woord wat centraal zou moeten staan in een teamsport. Helaas is de betrokkenheid van ouders en/of spelers zelf niet altijd even groot. Persoonlijk vind ik het dan ook jammer om zo nu en dan te moeten horen van managers dat er ouders zijn die nog nooit een wedstrijd van hun kind hebben gezien dit seizoen of dat 2e jaars pestgedrag vertonen t.o.v. 1e jaars… 2e jaars zijn toch 1e jaars geweest?? Andersom vragen we ook actieve deelname van de spelers zelf maar in deze tijd zeker bij de A & B is dat nog wel eens een discussie. De JBL box mee naar de training, liever foto’s op Insta zetten, blijven hangen bij het clubhuis terwijl de training al begonnen is, even het komende weekend doornemen etc. Als club hebben we de verantwoordelijkheid om de training te verzorgen en daar onze trainers in te begeleiden. Dat betekent ook dat de trainers die last hebben van afwijkend gedrag van bepaalde spelers wat ook ten koste gaat van de wel willende kinderen deze spelers naar huis zullen sturen en wordt hierover uiteraard contact opgenomen met de managers. We zijn tenslotte geen BSO 😊. 
HC Naarden Coach jassen
Dankzij een mooie sponsordeal bij de Benjamins voor onze jongste leden die binnenkort in een echt Indian Maharadja jasje krijgen, hebben we ook voor al onze trainers die een Junioren team begeleiden (zowel breedte als lijn) een mooie originele Indian Maharadja HC Naarden jas voorzien van het woord Coach kunnen regelen, een super mooi visitekaartje van en voor HC Naarden! De uitlevering zal spoedig volgen later deze maand.  Heel veel succes & plezier met de laatste wedstrijden komende weken op het veld & laten we vooral betrokken blijven…  
Met sportieve groet,  Suzanne Stuurman Bestuurslid HC Naarden TC Junioren / Jongste Jeugd

 
Nieuws afbeelding
5 nov 2019

Woensdagavond 22 januari Reanimatie-cursus!

Hartstilstand.. Helaas is het ook in onze regio al een aantal keer voorgekomen op het hockeyveld. De TC krijgt vanuit de club jaarlijks een reanimatiecursus. Maar wat gebeurt er als die net niet aanwezig zijn? Weet jij wat je moet doen als er iemand naast je neervalt, bewusteloos is? Wanneer start je nu met reanimeren? Hoe werkt een AED?
Op woensdagavond 22 januari wordt er in het clubhuis een reanimatiecursus gegeven. Tijdens deze cursus leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:
•  Hartstilstand: Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)
•  Bewusteloosheid
•  Verslikking, verstikking
De cursus wordt verzorgd door het Rode Kruis en gegeven door trainers uit de praktijk. Je gaat veel oefenen, er wordt weinig gezeten en we gaan meteen aan de slag, zodat ook jij na de cursus weet en durft te handelen. Hands on! 
Kosten: € 40,00 p.p. (plus nog optioneel 15 euro voor een Rode Kruis Certificaat). NB: Bij de meeste zorgverzekeraars kan deze cursus worden vergoed, dus check bij je zorgverzekeraar of je de kosten kan declareren!
Datum / tijd:  woensdag 22 januari van 18.45 uur tot 21.45 uur.
Locatie: clubhuis HC Naarden
Inschrijven: er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Je kan je opgeven per mail naar de Medische Commissie HC Naarden, Eline van den Berg-Faber, [email protected] . Inschrijving is rond na betaling.

 
Nieuws afbeelding
5 nov 2019

De nieuwe Ledenwijzer ligt voor je klaar!

De nieuwe Ledenwijzer is er!  Je kunt ‘m op zaterdag en zondag ophalen bij de wedstrijdtafel. Ook dit jaar staat ie weer boordevol leuke en handige info. Van gezonde barhappen en sushisalade tot Dutch Garden veld en een dubbele blaashal. En natuurlijk alle teamfoto’s! Dus haal ‘m snel op.  Nb. Voor elk gezin is 1 exemplaar beschikbaar

 
Nieuws afbeelding
5 nov 2019

Broekjes en rokjes van TIM zijn binnen bij Hockey Republic

De bestelde broekjes en rokjes van The Indian Maharadja met HC Naarden logo zijn binnen. Ze zijn op te halen bij de Hockey Republic in Bussum. 

 
Nieuws afbeelding
5 nov 2019

Nieuw Business Club lid: McGregor New York


Interview met Jurryt van Arend van McGregor New York (sinds 1921): Business Club lid (sinds 2019) én 20% korting op McGregor (vanaf heden)
HC Naarden groeit als een paddenstoel met nu meer dan 2000 leden. Dan moet de sponsor commissie ervoor zorgen dat sponsoring inkomsten mee groeien. Dit jaar zijn er weer een paar hele leuke en interessante bedrijven lid geworden van de Business Club. In deze nieuwsbrief stellen we er al één aan jullie voor: McGregor New York! We hebben Jurryt van Arend, die net een paar weken geleden lid is geworden vier vragen gesteld om hem en McGregor beter te leren kennen. 1. Waarom ben je lid geworden. 2. Waarom heb je voor HC Naarden gekozen. 3. Wat wil je met je BC lidmaatschap bereiken. 4. Vertel wat van je bedrijf McGregor. Wil je meer weten, klik dan hier.

1. Jurryt, waarom ben je lid geworden van de Business Club? Ik heb al vier jaar een band met HC Naarden als supporter en later manager van het team van mijn zoon Olivier en in de organisatie van het jaarlijkse zaalhockey seizoen. Ik kwam kort geleden in aanraking met de sponsorcommissie en hoorde zodoende meer over de mogelijkheden van sponsoring en lidmaatschap van de Business  Club. Ik zag een mooie match met het merk McGregor, dat korte tijd geleden geheel opnieuw is opgestart en waar ik zelf werkzaam ben op het vlak van digitale ontwikkeling en e-commerce. Er wordt met een klein team momenteel keihard gewerkt om de heritage van het merk te vertalen naar vandaag. Dat doen we via een online platform, via fysieke winkels en uiteraard via de collectie. Naast dat we als team dus erg gefocust zijn op de herlancering, vinden we het ook belangrijk om ons heen te blijven kijken naar wat we voor impact we hebben op onze omgeving. We kijken daarbij bijvoorbeeld naar goede doelen, maar sponsoring van een sportclub hoort daar zeker ook bij. 2. Jurryt, waarom heb je voor HC Naarden gekozen? Ik heb zelf vroeger veel gehockeyd, altijd op Be-Fair (het latere " ’t Spandersbosch”). Toen wij met het gezin vanuit het buitenland terug in Nederland kwamen wonen en in Naarden settelden, ben ik zelf bij ‘die ene club uit Bussum’ 😉 gaan hockeyen. Door blessures moest ik daar al na een korte periode mee ophouden. Toen Olivier op zijn 6e als eerste van de kinderen ging hockeyen, was de keuze voor Naarden al snel gemaakt: al zijn klasgenootjes en vriendjes gingen ook op Naarden spelen en dat wilde hij dan natuurlijk ook graag. Dat is terug kijkend, 4 jaar later, een erg goede keuze geweest. Naarden is een super leuke club, die me sterk doet denken aan het goede sfeertje van het vroegere Be-Fair. 3. Jurryt, wat wil je met je BC lidmaatschap bereiken? Het is leuk om je club te kunnen steunen. Dat doen we door sponsoring, maar uiteraard is het ook hartstikke leuk dat de Business Club van HC Naarden zo actief is en zoveel activiteiten voor haar leden organiseert. Door deel te nemen aan een aantal van die activiteiten is er altijd weer een mogelijkheid dat je met andere mensen in contact komt waar weer nieuwe samenwerkingen uit voort kunnen komen. Ik ben dus erg benieuwd en kijk uit naar het eerste event op 14 november. Note van de sponsor commissie: op 14 november organiseert de Rabobank met andere Business Clubs uit het Gooi e.o. de College Tour "Ins & Outs van SportSponsoring." Discussieleider John van Vliet, spreekt met Jip Janssen, hockeyinternational en begonnen bij Hockeyclub Naarden, Frank van den Wall Bake, sportmarketing Goeroe, Tom van Kuyk, sponsorstrateeg binnen de Rabobank en Mark Versteegen, directeur sponsoring bij KPN. Aansluitend is er een borrel. Heb jij interesse in de Business Club van HC Naarden, meld je dan aan voor 14 november via [email protected] 4. Jurryt, vertel ons eens iets over McGregor. McGregor is een iconisch merk, daterend uit 1921, opgericht in New York. Eigenlijk de uitvinder van ‘American Sportswear’. Het was in Amerika dan ook de absolute marktleider in de jaren vijftig, zestig en zeventig, toen de grote merken van vandaag nog moesten worden opgericht. Uit die gloriejaren is een enorme heritage ontstaan: technische innovatie, sportiviteit en stijl bewustheid vanuit een klassieke essentie. En toen al met de nodige attitude en humor. Maar er is ook nog steeds een loyale klantenkring en consumentenonderzoek heeft aangetoond dat de naamsbekendheid concurreert met die van de marktleiders. Onze uitdaging is om McGregor ‘opgefrist’ terug te brengen op de markt. Vanuit de bijna honderd jaar oude kernwaarden van het merk, die we vertalen naar deze tijd, ‘anchored in the classics’ noemen we dat. Trots op de heritage, maar altijd met de blik gericht op de toekomst.
Voor leden van HC Naarden heb ik een code MCGREGOR&HCN20 laten aanmaken. Hiermee kun je op de website McGregor New York 20% korting krijgen op je eerste aankoop! Voor McGregor weer interessant om te zien hoe het met de vertaling van de McGregor heritage bij HC Naarden staat. 5. Onze website is live: www.mcgregornewyork.com – met code MCGREGOR&HCN20, krijg je als lezer van de HC Naarden nieuwsbrief maar liefst 20% korting op je eerste aankoop. De ‘kleine lettertjes’: deze code is alleen geldig via de website en geldig tot 31-januari-2020. De code kan een keer per persoon gebruikt worden en is niet in te wisselen voor contant en niet te gebruiken in combinatie met andere aanbiedingen of acties.

 
Nieuws afbeelding
5 nov 2019

Verzin een nieuwe naam voor de Ledenwijzer en win!

Verzin een pakkende nieuwe naam voor de Ledenwijzer en win die bon van Broektiek ter waarde van 30 euro! Nu de club uit de kinderschoenen is, verdient ook de Ledenwijzer een naam die daar bij past. Immers de adressen van de leden staan er allang niet meer in, bovendien is de Ledenwijzer veel meer dan een fotoalbum van de teams. Kortom, tijd voor een naam die de lading dekt! Alles mag, alles kan, maar het is de jury die uiteindelijk beslist. Stuur jouw inzending voor 1 januari a.s. naar [email protected] . Uitslag van de prijsvraag wordt uiterlijk 15 februari bekend gemaakt.

 
Nieuws afbeelding
4 nov 2019

Stakingsclinic woensdag gaat door!

De stakingsclinic van HC Naarden a.s. woensdag 6 november gaat door! De meeste scholen in Naarden en Bussum hebben aangegeven dat ze woensdag dicht gaan, dus de clinic gaat ook door.
Start: 9.00u Einde: 12.30u (geen lunch)
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.
Alle hockeytrainingen deze week (dus ook de woensdagmidag trainingen) gaan uiteraard ook gewoon door.

 
Nieuws afbeelding
30 okt 2019

Zondag 3 november: D1-USHC en H1-Huizen

A.s. zondag is het weer Super Sunday en spelen Heren-1 en Dames-1 allebei belangrijke competitiewedstrijden thuis op Naarden, waaronder de derby van Heren-1 tegen Huizen. 
Kom ze aanmoedigen!
12:45u D1-USHC D1 14:45u H1-Huizen H1
De ballenkids bij Heren-1 worden vandaag verzorgd door MC2, MD1 en MD2. Bedankt meiden!
Tot zondag!

 
Nieuws afbeelding
29 okt 2019

Wie oh wie heeft hoodies besteld voor €240

Heb jij op 13 okt € 240 betaald voor teamhoodies?
Ik kan zien dat er betaald is, het bestelformulier is echter onvindbaar! Misschien heb je het meegenomen? Meld je svp!!!
Clementine Niermans
0623454177
[email protected]

 
Nieuws afbeelding
25 okt 2019

Vanavond: H1 voor Gold Cup tegen Almere

Vanavond speelt Heren-1 de bekerkraker tegen Hoofdklasser Almere in de 2e ronde om de Gold Cup. Een fantastisch affiche. Komt allen!
20:30u H1-Almere H1
https://www.youtube.com/watch?v=ntG50eXbBtc

 
Nieuws afbeelding
23 okt 2019

Blessures voorkomen door Joint Forces Warming-Up

Een van de principes in onze visie op jeugdhockey is dat we veilig en gezond sporten en dat we blessures en overbelasting willen voorkomen. Daarom is HC Naarden vorig jaar een samenwerking met Herfkens Fysiotherapie aangegaan en wordt met behulp van het Joint Forces programma praktische invulling aan dit principe gegeven. 

Joint Forces is een programma ter voorkoming van knieblessures bij kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar. Een korte introductie vind je in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=QPEtYgIxNyo  

Onze trainers worden geïnstrueerd om een uitdagend en effectief trainingsprogramma als warming-up ter preventie van blessures bij kinderen aan te bieden. Door deze warming-up kan de kans op blessures met 50% afnemen. Naast blessurepreventie zorgt de warming up ook voor een verbetering van de beweegkwaliteit, wat weer kan leiden tot een verbetering van de prestatie. Naast deze groepsgewijze warming-ups laten we ook individuele veldtesten (screenings) bij teams uitvoeren om inzicht te krijgen in de beweegkwaliteit van de kinderen. Dit programma wordt stap voor stap uitgerold binnen de hele club. Vorig seizoen zijn er al 19 teams getest , daarvan zijn g emiddeld 2-3 spelers of speelsters uitgenodigd voor een extra meting. Tijdens deze meting bleek dat er bij sommige kinderen een kans op knieklachten van meer dan 75% was. Deze kinderen hebben een uitgebreid oefenprogramma gekregen om dit risico te verminderen.
 
Waaruit bestaat ook alweer het Joint Forces programma? In samenwerking met Herfkens Fysiotherapie worden teams getest door middel van een sprongtest en een lunge looptest. Zo wordt gekeken of er specifieke verandering aan de knie ontstaat. Naar aanleiding van deze test kan uw kind worden uitgenodigd om verder te testen, zodat er een risicoprofiel samengesteld kan worden. Na het testen krijgt elke speler of speelster een specifiek oefenprogramma met extra aandachtspunten. Na alle positieve opmerkingen van ouders en kinderen zijn we ook dit seizoen weer gestart met een testprogramma. 

Kijk voor meer informatie op https://www.jforces.nl/Join-t-Forces/ of neem contact op met Wouter Herfkens: 035 6953586 .

 
Nieuws afbeelding
23 okt 2019

12 HERFSTKAMPIOENEN voor HC NaardenDe herfst is begonnen (en dat is te merken buiten…). HC Naarden kent op dit moment maar liefst 12 h erfstkampioenen. De JB1 staan virtueel bovenaan staan; MB1 bezet op dit moment nog de spannende 2e plek. Deze teams zijn net als JC1 en MC1 nog niet klaar met de voorcompetitie.

Voor nu eerst heel veel dank voor de inzet en energie aan ieder, de kop is er af! Eind  oktober zal in de HC Naarden de nieuwe veldwedstrijdplanning bekend zijn tot aan de zaalcompetitie.

De kampioenen:
- MA1 o.l.v. Chris & Harry hebben Super A behaald
- MA3 - MA4 en MA6, allen getraind door Chris, Karlien & Boudewijn
- MB5 o.l.v. Merel & Isabelle Koenders
- MC6 o.l.v. Hidde Klein Bog & Lars van den Eijnden
- MC7 o.l.v. Marilotte Vinke & Tessa van Elderen
- MD2 o.l.v. Lars van den Eijnden & Maarten Kuipers
- JA3 die getraind wordt door Koen Hylkema
- JB2 o.l.v. Floris Janssen & Daniel Mackay
- JC2 o.l.v. Ernst Jan van Grootel & Alexander de Jong
- JD4 o.l.v. Felix van Logtestijn & Hidde Koelman

Fijne herfstvakantie!

 
Nieuws afbeelding
23 okt 2019

Iets kwijt? Check snel de rode container

Ben je iets kwijt? Kleding, rugzak, een matje, zonnebril, bidon of noem maar op..... Grote kans dat het in de rode container ligt in het clubhuis, of in de vensterbank of het bakje achter de bar! 

 
Nieuws afbeelding
19 okt 2019

FysioHolland in herfstvakantie

Van 19 t/m 26 oktober is er geen inloopspreekuur op Naarden. Zaterdag 26 okt kun je voor fysio van 11.00-12.30 uur terecht bij NVC.

Na de herfstvakantie geldt het normale schema: woensdag en zaterdag fysio op onze club, dinsdag en donderdag op NVC.

 
Nieuws afbeelding
18 okt 2019

Zondag 20 oktober: D1-Myra en H1-Ring Pass

A.s. zondag spelen Heren-1 en Dames-1 allebei belangrijke competitiewedstrijden thuis op Naarden. Heb je nog geen plannen, kom ze dan aanmoedigen!
12:45u D1-Myra D1 14:45u H1-Ring Pass H1
Tot zondag!

 
Nieuws afbeelding
13 okt 2019

Deze week gewoon training

In de week van 14 - 18 oktober wordt er in principe door alle teams gewoon getraind, van de F t/m de A. De enige training die NIET doorgaat is die van de keepers E6/E8 op vrijdagmiddag de 18e.

Spelers: mocht je niet kunnen vanwege schoolactiviteiten, meld dit tijdig aan je coach. Trainers: als jullie vanwege school afwezig zijn, meld dit dan ook tijdig! bij de Technische Staf of via [email protected] en regel zelf een vervanger.
Daarna heeft iedereen een heerlijke week herfstvakantie, geniet er van! Vanaf maandag 28 oktober zien we jullie weer op het veld.
Namens de Technische Staf, Clementine Niermans
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]