Nieuwsbericht

Junioren

De nieuwe Lijnmanagers stellen zich voor (deel 2)

Nieuws afbeelding 8-7-2018

Met ingang van volgend seizoen zullen er vier bekende clubgezichten in een nieuwe rol te zien zijn: die van Lijnmanager. Eerder stelden Hester Kernkamp en Anton-Pieter van Logtestijn zich voor, vandaag de beurt aan Jan van Rhee en Janine Nanninga.

 

Deze Lijnmanagers zullen als klankbord en eerste aanspreekpunt voor de managers van de Lijnteams gaan fungeren. Dit initiatief past in de visie op jeugdhockey op HC Naarden waarin we de samenwerking tussen begeleiders en ouders rondom een team/categorie continu willen verbeteren. In de breedte kennen we daarvoor de categoriemanagers, en in de lijn zijn er vanaf volgend seizoen dus deze Lijnmanagers. Zij zullen een belangrijke rol spelen bij sociale en pedagogische vraagstukken en daarmee een essentiële schakel vormen naar de Technische Staf. Iedere Lijnmanager heeft zijn eigen "blok”, waar geen eigen kinderen in spelen. Hester is er voor Jongens A/B, Janine voor Meisjes A/B, Anton-Pieter voor Jongens C/D en Jan voor Meisjes C/D.

Jan van Rhee

"Ik ben Jan van Rhee, en samen met Ellen hebben we twee jongens die komend seizoen in JC1 (Daan) en JC3 (Jan) van Naarden spelen. Inmiddels ben ik tweede helft veertig en door de weeks ben ik druk bezig met grote projecten binnen de industrie en met het coachen van trainees binnen het bedrijf. Ruim tien jaar geleden ben ik door mijn overbuurman overgehaald om weer te gaan hockeyen bij de Veteranen van Naarden. Twee jaar geleden ben ik overgestapt naar trainingslid+ waardoor ik nog regelmatig een wedstrijd mag invallen. De afgelopen jaren heb ik gezien dat onze club zich heeft ontwikkeld tot een club die een familieclub wil blijven maar die ook op goed niveau weet te presteren. Vooral die combinatie spreekt mij aan. Wat kun je van mij verwachten als Lijnmanager? Niet alleen zal ik ondersteunend zijn aan de managers met zaken die rondom het team spelen. Ik zal ook kijken hoe ik de samenwerking tussen de managers en de trainer/coaches kan verbeteren. Juist die samenwerking is erg belangrijk voor zowel de prestaties als voor het plezier op het veld.”

Janine Nanninga

"Ik ben Janine Nanninga, getrouwd met Rolf Phielix.Mijn zoon Tim is keeper bij Heren 1 en mijn dochter Nikki heeft net haar lidmaatschap opgezegd na haar eindexamen.Hockey is mijn passie.Vanaf mijn jeugd heb ik gespeeld en bij onze verhuizing naar Naarden kwam ik bij de veteranen bij HCN. Helaas moest ik stoppen vanwege een knieblessure. Om toch actief met hockey bezig te kunnen blijven heb ik toen een trainerscursus gevolgd bij de KNHB en heb ik jarenlang op Naarden training gegeven aan verschillende jeugdteams en aan dames veteranen. Ook was ik geregeld bij de teams van mijn twee kinderen betrokken. Bij de Benjamins als trainer/coördinator, als categoriehoofd en als manager. Ondanks de groei en professionalisering is er op Naarden nog steeds plek voor hockey op hoog niveau en hockey voor de gezelligheid. Het plezier van velen in en naast het veld maakt dat ik er graag ben.

Wat kun je van mij verwachten als Lijnmanager? Iemand die de grote lijnen in de gaten houdt en de individuele belangen afweegt tegen het belang van de club en het collectief van speelsters. Als lijnmanager ben je neutraal en kan je een verbindende rol spelen tussen het team, de manager en de trainer coaches.”

 

 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]