Nieuwsbericht

Van het Bestuur

Corona update

Nieuws afbeelding 2-4-2020

Beste leden en ouders van leden van HC Naarden,

Zoals jullie dinsdagavond vernomen hebben van premier Rutte zijn de corona-maatregelen verlengd tot in ieder geval 28 april. Dit betekent dat we ook nog steeds niet kunnen hockeyen, noch elkaar kunnen treffen op onze mooie club.

 

De KNHB schrijft het volgende, waar wij vanzelfsprekend in mee gaan:

 

De KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS en NOC*NSF. Op basis van de op 31 maart gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB daarom helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen.

 

Wat betekent dit voor de competities?

De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is – in beschikbare wedstrijddagen gemeten – niet groot meer.

 

Net als de KNHB bekijken we nu wat de mogelijkheden zijn om competities wellicht op alternatieve manieren af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Ons doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken te hockeyen. Daar zetten we nu onze energie, kennis en creativiteit op in.

 

Naast de reguliere competitie hadden wij als club natuurlijk meer op de agenda staan. Ons alom bekende, drukbezochte B-toernooi bijvoorbeeld, dat altijd plaatsvindt tijdens het pinksterweekend (31 mei en 1 juni), kan dit jaar door de corona-maatregelen niet doorgaan. Ook ons nieuwe initiatief ‘het HC Naarden golftoernooi’ op 15 mei kan helaas niet doorgaan.

 

We houden onze vingers gekruist dat het familietoernooi eind juni wel door kan gaan, want wat hebben we behoefte aan een dag vol hockeyplezier!

 

Zoals het een familieclub betaamt, zijn wij van mening dat we niemand willen laten vallen, ook niet in tijden van crisis. Dat betekent dat we al onze medewerkers doorbetalen tot in ieder geval het einde van dit seizoen. Dat geldt ook voor onze jeugdtrainers die het laatste deel van hun vergoeding uitbetaald krijgen.  

 

Natuurlijk heeft deze corona-crisis ook voor ons als hockeyclub financiële gevolgen. We genereren nul baromzet sinds 13 maart. De afgelopen weken hebben we onze financiële situatie onder de loep genomen. We verwachten dat we het seizoen met een paar passende maatregelen en zonder het genereren van verdere inkomsten, financieel redelijk (gezien de omstandigheden) kunnen afsluiten.

 

Het is overigens wel een feest te zien hoe deze crisis binnen onze club tot ongelofelijke mooie virtuele verbintenissen leidt. Diverse teams doen aan ZOOM teammeetings of -borrels (hoe leuk!) en je hebt vast al de wc-rol challenge gezien op onze social media kanalen? Ook commissies blijven elkaar spreken via de digitale weg. Wat zijn wij daar als bestuur trots op dat we wel elkaar blijven zien en spreken, ook al is het vanachter je laptop of telefoon. Zo hebben we met elkaar allang bewezen dat we het met elkaar kunnen fixen en voorkomen we zo de verdere verspreiding van dat akelige virus.

 

Mochten zich de komende weken weer nieuwe ontwikkelingen voordoen, dan zullen wij weer van ons laten horen. Sowieso met een volgende nieuwsbrief eind volgende week.

 

Heb je nu of in de nabije toekomst vragen of opmerkingen, dan zijn wij bereikbaar op de e-mailadressen of telefoonnummers gemeld onder bestuur op de site.

 

Houd moed en blijf lief voor elkaar!

 

Bestuur HC Naarden

 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]