Nieuwsbericht

Van de Voorzitter

Woord van de Voorzitter

Nieuws afbeelding 20-5-2020
Beste leden,
Graag maak ik gebruik van het voorwoord bij deze nieuwsbrief om een paar zaken over onze club in Corona-tijd toe te lichten. Ik kan me namelijk erg goed voorstellen dat jullie je afvragen hoe onze club er voorstaat nu het clubhuis al twee maanden gesloten is.

Er mag weer gehockeyd worden
Laat ik beginnen met het feit dat ik ontzettend blij ben dat er weer gehockeyd mag worden. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is dit zonder beperkingen. Voor de oudere jeugd, senioren en veteranen mag dit met toepassing van alle 1,5 meter richtlijnen. Een beetje saai wellicht, maar wel fijn om weer lekker het veld op te mogen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we flink moeten puzzelen en allerlei protocollen moeten inleveren bij de gemeente. Ik ben blij om te zien dat deze protocollen nageleefd worden. 
Om iedereen toch nog wat extra hockeyplezier te bieden, hebben we besloten het trainingsseizoen iets langer door te laten lopen. De laatste training zal nu niet op vrijdag 5 juni zijn, maar op vrijdag 12 juni voor de jongste jeugd en junioren en de senioren mogen trainen tot en met vrijdag 19 juni.

Financiën tot het eind van het seizoen
Het gaat redelijk goed met de financiën tot het eind van het seizoen. We hebben gebruik kunnen maken van een aantal steunregelingen en hebben al onze medewerkers doorbetaald. Wel hebben we vrijwel alle andere uitgaven stopgezet en keren nu ieder dubbeltje om. Zoals het er nu uitziet, krijgen we het voor elkaar!

Het Familietoernooi
We hebben nog lang hoop gehouden, maar moeten nu helaas definitief concluderen dat ons geliefde Familietoernooi dit jaar niet door kan gaan. Dat gaat ons enorm aan het hart. Dit gezellige toernooi met 700 verklede hockeyers van jong tot oud is ieder jaar een hoogtepunt en staat voor alles dat we als familieclub graag willen zijn. Maar het is niet anders. Iedereen zal begrijpen dat dit nu echt niet kan. 

Aannames en indelingen
De afgelopen periode heeft ook in het teken gestaan van nieuwe aannames. In lijn met ons 5e veld hebben we weer een extra grote groep kinderen aan kunnen nemen, vooral bij de Benjamins. Helaas hebben we ook dit jaar weer een flink aantal kinderen teleur moeten stellen. De notaris heeft dit keer online de loting verricht. Inmiddels hebben alle kinderen het goede of teleurstellende nieuws te horen gekregen. 
Ook is de technische staf onder leiding van Bas Bruin samen met de TC’s en met input van de trainer-coaches druk aan de slag met het voorbereiden van de indelingen voor volgend jaar. Het indelen verloopt logischerwijs nu iets anders dan de voorgaande jaren. We streven ernaar om uiterlijk eind juni een voorlopige teamindeling te communiceren.  

Volgend seizoen
Hoe gaat het komende seizoen verlopen? Tja, dat is nu nog niet 100% duidelijk. Het opstellen van een goede begroting is daarmee best een uitdaging. We hebben als bestuur een aantal scenario’s uitgewerkt en verwachten de komende maanden steeds meer zicht te krijgen op welk scenario het gaat worden. In lijn met de door het kabinet afgegeven scenario’s verwachten we op dit moment dat we vanaf 1 september weer zonder beperkingen mogen hockeyen. 
We verwachten ook dat het clubhuis vanaf 1 september weer open mag, maar houden er wel rekening mee dat we te maken gaan krijgen met allerlei 1,5 meter beperkingen. Deze zullen ongetwijfeld impact hebben op de baromzet en de begroting. Grote evenementen zullen vooralsnog nog niet mogen. Of het GJK daar ook onder valt gaan we nog bespreken met de gemeente. 

Besparingen
Dit alles betekent helaas wel dat we voor het komende seizoen rekening moeten houden met een aantal besparingen. We zullen onze uitgaven aan moeten passen aan een verwachte afname van inkomsten. We zijn nu met alle portefeuillehouders aan het nadenken waar deze besparingen het beste uit kunnen bestaan. Vanzelfsprekend kijken we daarbij goed naar onze kerndoelen als hockeyclub en zorgen we dat we die zo goed mogelijk kunnen blijven uitvoeren. 

Voortgang blaashal
De financiering van de nieuwe blaashal gaat nog niet zo hard. Eigenlijk heel begrijpelijk want de meeste mensen hebben de afgelopen periode wel iets anders aan hun hoofd gehad. We nemen deze ontwikkelingen mee bij het uitwerken van de scenario’s en zullen jullie binnenkort berichten hoe we hiermee verder gaan. 
Graag wil ik met een positieve noot eindigen. Ons clubhuis is de afgelopen weken onder handen genomen door Clementine en onze groundsman Joost. Alle muren hebben een frisse laag verf gekregen en we zijn bezig om de bar een iets andere indeling te geven. De verf hebben we overigens geregeld via een mooie deal met Vestingh verf. Hopelijk kunnen we hier vanaf begin september met z’n allen van genieten! 

Ik wens je voor nu veel leesplezier en blijf gezond. 

Marc van Wijk
Voorzitter
 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]