Nieuwsbericht

Junioren

Teamindeling seizoen Jeugd 2020-2021

Nieuws afbeelding 21-5-2020
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de teamindeling voor het nieuwe seizoen 2020-2021 voor onze jeugdspelers. De manier van werken is hetzelfde als andere jaren. Van elke speler zijn gedurende het jaar verschillende evaluaties opgemaakt door verschillende personen zoals bijvoorbeeld de (trainer) coach, manager, Technische Staf en de Technische Commissie. 

Er is gekeken naar verschillende criteria conform onze HC Naarden visie op jeugd. Het proces van selecteren en indelen wordt op deze manier zo objectief mogelijk gemaakt. Gezien de vele positieve reacties afgelopen jaren was het ook dit jaar weer mogelijk om sociale voorkeuren op te kunnen geven bij de E8 tot en met de A-junioren. Dit wordt zoveel mogelijk meegenomen in de afwegingen om te komen tot de teamindeling.  

Door COVID-19 en de bijbehorende aanpassingen en beperkingen hebben we dit jaar helaas minder informatie kunnen verzamelen omdat er simpelweg minder wedstrijden gespeeld zijn. 
 
De trainingen lopen door tot en met 12 juni. We hebben ervoor gekozen om een aanpassing te doen in het trainingsschema om zo de al verkregen informatie te toetsen. 

Dit betekent het volgende:
A)Benjamins, F- en E6-spelers trainen door volgens hun huidige vastgestelde trainingsmoment
B)E8- en breedteteams trainen door in hun huidige samenstelling en volgens het vastgestelde huidige trainingsmoment 
C)Spelers van de huidige lijnteams starten vanaf week 22 in de samenstelling van seizoen 2020-2021. Als voorbeeld als je nu als 2e jaars C-speler in een lijnteam speelt, start je volgende week in de B-categorie. Daarbij worden de trainers betrokken, die in het komende seizoen deze groepen zullen begeleiden, zodat ze zelf advies uit kunnen brengen aan de Technische Staf. Uiteraard geldt, dat als je nu in een lijnteam speelt, dit geen garantie is dat dit ook zo zal blijven
D)Spelers vanuit de E8- en breedteteams, die potentieel hebben om in een 1e of 2e team te komen, zijn uitgenodigd om mee te trainen. Echter in sommige categorieën zijn er zo veel spelers met een hoog niveau dat de groepen waarin nu wordt getraind zeer groot zijn. Dit betekent dat spelers die meetrainen met een 1e of 2e team (bijvoorbeeld in de E8) ook in een breedte-team kunnen worden ingedeeld. Daarnaast houden we als club rekening met de verhouding 1e versus 2e jaars voor alle categorieën. Het betekent dus ook dat spelers die zijn uitgenodigd dus 2 keer per week training hebben (eigen en selectietraining) Dit zal zo zijn vanaf maandag 25 mei
E)De keepers die in aanmerking komen voor een 1e of 2e team worden ook uitgenodigd mee te trainen, naast de separate keeperstrainingen. Hiermee kan ook deze groep getoetst worden

Uiterlijk eind juni wordt de voorlopige teamindeling gecommuniceerd, uiteraard streven wij daarbij naar een eerder moment. De teamindeling is strikt genomen voorlopig. In september kunnen we nog beslissen om wissels door te voeren. Dit is iets wat in de praktijk de afgelopen jaren weinig heeft plaatsgevonden. Voor komend seizoen zullen we hier zeer kritisch naar kijken. En uiteraard is alles afhankelijk hoe de richtlijnen dan zijn om te mogen hockeyen. 

Met sportieve groet,

Leon Arendsen & Suzanne Stuurman Bestuur HC Naarden – Jeugd 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]