Nieuwsbericht

Junioren

Aanvulling HC Naarden Corona protocol voor alle jeugd tot en met 18 jaar

Nieuws afbeelding 31-5-2020

De regels voor alle jeugd tot en met 18 jaar zijn vanaf dinsdag 2 juni versoepeld. Er mag vanaf dan weer met contact getraind worden. De KNHB heeft besloten dat voor deze groep kinderen van 13 tot en met 18 jaar niet langer 1,5 meter afstand tijdens trainingen geldt. Ook is het aantal jeugdleden per hockeyveld niet meer gelimiteerd.

 

 

De regels zijn hierdoor voor alle jeugdleden gelijk getrokken. Sinds de herstart van de trainingen mochten kinderen tot en met 12 jaar alweer gewoon trainen. De KNHB benadrukt op haar website dat het nog altijd niet is toegestaan om wedstrijden of interne toernooien te houden.

Kinderen tot 18 jaar mogen onderling (binnen HC Naarden) als onderdeel van de trainingen wel onderling tegen elkaar spelen.

Tijdens de trainingen gelden nog wel de regels van het hockeyprotocol, zoals het niet met de hand aanraken van het materiaal, zijn ouders niet welkom op de club en blijft het clubhuis gesloten.

Mogelijk komt daarin verandering na 1 juli. Premier Rutte kondigde woensdagavond aan dat na 1 juli de sportkantines weer open kunnen, maar het is nog onduidelijk hoe die regelgeving er precies uit gaat zien. De KNHB overlegt hierover nog met NOC*NSF en het ministerie.

Voor seniorenleden, vanaf 19 jaar, blijft de 1,5 meter regel ook na 1 juni van kracht. Dat geldt zowel voor spelers tijdens trainingen als voor de begeleiding van de jeugd. Tijdens trainingen van senioren mogen bovendien maximaal twintig personen (inclusief begeleiding) op het veld staan. Het openstellen van het clubhuis is mede afhankelijk van een uitspraak van de commissie Corona sport van de regio Gooise Meren en Vechtstreken.

 

 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]