Nieuwsbericht

Van de Voorzitter

Woord van de Voorzitter

Nieuws afbeelding 9-9-2020
We zijn weer begonnen! Wat ontzettend fijn dat we weer (vrijwel) normaal kunnen hockeyen. Met vooral dat gevoel liep ik het afgelopen weekend over onze velden. Zoveel blije kinderen en ouders en weer vele mooie teamfoto’s die werden gemaakt. Super! En ja, natuurlijk hebben we veel te stellen met alle corona-regels en is het ook echt niet altijd makkelijk om deze na te leven, maar we moeten wel! Prioriteit nummer één is dat we met elkaar zorgen dat we kunnen blijven hockeyen. En met een beetje extra aandacht en discipline bij het naleven van de corona-regels gaat ons dat lukken!

Op hockey gebied staan we er goed voor. 

Onze Heren 1 is versterkt met een flink aantal heren uit onze eigen jeugd. Sommigen zijn ‘even’ weggeweest, maar nu weer terug in hun oude vertrouwde nest. Het kan soms een prima uitkomst zijn om even een paar jaar ergens anders te gaan spelen. Vanuit HC Naarden staat de deur echter altijd open om weer terug te komen. Fijn om te zien dat dit dan ook gebeurt. Met de huidige groep en begeleiding zou de bovenkant van de Overgangsklasse haalbaar moeten zijn. De sfeer en motivatie is in ieder geval erg goed. We zien uit naar fantastische wedstrijden. Heel veel succes mannen! 

Sinds vorig seizoen hebben we ook een Heren 2. Het afgelopen weekend wonnen deze helden van Gooische H2. Altijd fijn ;-). Dit team bestaat bijna volledig uit oud jeugdspelers van HC Naarden. Een mooi voorbeeld van de doorstromingsmogelijkheden op onze club! 

Onze Dames 1 gaan ook lekker. Zij hebben een aantal versterkingen gekregen. Er is nog meer balans gekomen in het team en onder leiding van hoofdcoach David ten Hove staat er een groep dames die echt zin hebben om te gaan voor een promotie naar de Overgangsklasse. Zonder de lat al te hoog te willen leggen, denk ik dat spelen om promotie dit jaar zou moeten kunnen. Het lijkt mij geweldig als het lukt! We gaan ervoor!

Ook bij onze hogere lijnteams is het weer spannend. Gaat het onze MA1 lukken om weer in de Super A terecht te komen? Ze staan na twee wedstrijden bovenaan in de voor-competitie in ieder geval! En onze JA1? Die strijden om een plek in de landelijke competitie. Het zou toch fantastisch zijn als het hen lukt om dit te halen? Ik heb de wedstrijd uit op Huizen gezien en wat was dat spannend! Jammer dat Huizen twee minuten voor het einde alsnog de gelijkmaker scoorde (1-1). Na twee wedstrijden staan we gedeeld eerste. Zet hem op mannen! En onze MB1, ook zij strijden om een plek in het mooie Super B. Met een gewonnen en een (net) verloren wedstrijd staan ze met vier teams gedeeld tweede en zijn dus nog vol in de race. Spannend! En onze JB1? Met twee gewonnen wedstrijden bovenaan in de strijd om het landelijke B-niveau. Geweldig hoor!! En zo kan ik nog wel even doorgaan ... 

Afgelopen week hebben alle managers van onze 62 juniorenteams een uitgebreid handboek per mail ontvangen. We gaan ervan uit dat dit een handig naslagwerk is voor het komende seizoen. De gebruikelijke interactieve avond op de club is helaas door corona niet doorgegaan. Het is inmiddels ook gelukt om voor bijna alle juniorenteams tot en met de B-categorie een trainer-coach te vinden. 
En, laten we ook de ouders van de jongste jeugdteams niet vergeten. Fijn dat jullie ook weer hebben gezorgd voor een goede en enthousiaste invulling van de manager /coachrollen. Hulde! 

We zijn vorig seizoen met de komst van Bas Bruin gestart met een verdere uitwerking en implementatie van onze nieuwe visie op jeugdhockey. Een belangrijk onderdeel hiervan is onze Jeugd-traint-Jeugd opleiding. Wist je dat we dit jaar maar liefst 178 jeugdtrainers hebben, die via de Naarden Hockey Academy worden opgeleid? Helaas kwam daar een abrupt einde aan door corona. 

Echter, we staan nu weer in de startblokken om onze diverse doelgroepen binnen de club te gaan informeren en de kennis te vergroten waar HC Naarden voor staat. Wat wordt er bedoeld met het breken van ramen of met DIRK. Houd de site en de app in de gaten dus!  

Zoals een familieclub betaamt mochten veel ouders die zaterdag langs de lijn hun kind stonden aan te moedigen, zondag ook hun eigen eerste wedstrijd van het seizoen spelen. En dat met geweldig weer. Na afloop van de wedstrijden werd buiten op het plein nog menig lekker biertje gedronken. Helaas kunnen we dit de komende tijd niet binnen in het clubhuis doen, dus laten we duimen dat het nog lang mooi weer blijft.

Mijn hockey hart is in ieder geval weer sneller aan het kloppen en ik hoop dat dit bij jullie ook zo is. Laten we genieten van al het moois dat deze fantastische sport ons brengt. Winnen is leuk en verliezen is leerzaam. Het hoort er allemaal bij. 

Mijn oproep is: ”Houd je aan alle corona-regels en laten we ervoor zorgen dat we ons favoriete sport kunnen blijven doen.”  

Veel leesplezier en tot langs de lijn!

Namens het bestuur,
Marc van Wijk  


 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]