Nieuwsbericht

Junioren

Naarden Hockey Academie; een uitleg

Nieuws afbeelding 9-9-2020
Vorig jaar hebben we een start gemaakt met het implementeren van een nieuwe baanbrekende visie op opleiding. De kern van het verhaal is dat we de sport zien als middel om zogenaamd ‘life skills’ over te brengen. Het zou mooi zijn als ieder lid na zijn of haar tijd bij HC Naarden in staat is om, met dank aan de sport, met meer zelfvertrouwen keuzes te maken op allerlei gebied. De sport is heel geschikt om dat te ontwikkelen, want in het veld word je gedwongen om onder hoge druk -maar in veilige omgeving- keuzes te maken op basis van je eigen waarneming (en niet per definitie altijd die van je coach).
We hebben dat keuzes-thema uitgewerkt in 4 hoofdlijnen, samengevat in het woord ‘DIRK’. ‘DIRK’ staat voor Doen, Inzet, Regels en Kijken. We redeneren in feite terug vanuit de uitvoering (D van Doen), waarin alle hockeyskills zitten, naar de I van Inzet, dan naar de R van Regels en naar de K van Kijken. Het maken van een keuze gaat in eerste instantie namelijk om waarneming van de situatie, de uitvoering hangt vervolgens af van de context en de kunde van de technieken die bij succesvolle uitvoering horen. Op jonge leeftijd zijn de harde skills belangrijk, dus welke vaardigheden moet je kunnen om de sport te kunnen spelen naast dat het sociale aspect onderling kunnen en leren samenwerken ook van belang is. Daarna gaan we langzaamaan richting softere skills, waarbij analyseren van de keuze en zelfreflectie centraal komen te staan. Per leeftijdscategorie begeleiden we op basis van een duidelijk schema welke aspecten van ‘DIRK’ langs dienen te komen in de training en de coaching.
We zijn reeds eind augustus gestart met de 1e Naarden Hockey Academy sessies voor onze trainers bij jongste jeugd trainers, D&C trainer coaches, een 1e avond voor manager coaches bij de Jongste Jeugd en aankomende week een sessie voor de lijnteam trainers. En er volgt nog veel meer!!! Hou de site en de app in de gaten voor meer informatie over onze visie op jeugdhockey. En bij vragen horen we het heel graag via [email protected] 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]