Nieuwsbericht

Algemeen

Vraag & Antwoord nieuwe Nike tenue

Nieuws afbeelding 1-9-2021

Vandaag ging de Naarden clubshop open op Hockeydirect en werd er meteen massaal besteld. Super goed nieuws natuurlijk! Dit bracht echter ook wat vragen met zich mee: 'Kan ik het tenue eerst passen?', 'Hoe vallen de maten?', 'En moet ik voor mijn kind in de Benjamins ook een tenue aanschaffen?'. Op deze en nog veel andere vragen geven we hieronder antwoord. 


De vragen staan ingedeeld op: 'Algemeen', 'Jeugd' en 'Oude tenue'. 

 

ALGEMEEN

Q. Wanneer kan het nieuwe tenue passen op de club?

Komende zaterdag tussen 8:45 en 11:30 uur is het voor jong en oud mogelijk om de shirtjes, rokjes en broekjes te passen op de club. Voor de trainingspakken zal een apart pasmoment worden ingelast. 

 

Q. Hoe vallen de heren & dames maten? Vallen deze ook kleiner uit?

Nike’s maten vallen kleiner uit dan de gangbare maten. Zie hieronder de maattabellen:


Q. Wanneer moet ik een uittenue aan? En is dit verplicht?

Als je een uitwedstrijd speelt, draag je in principe altijd het thuisshirt van de club. Alleen als je speelt tegen een club met een shirt dat weinig afwijkt van ons thuisshirt, doe je een afwijkend uitshirt aan. Dit staat meestal aangegeven in de app. Het is dus NIET zo dat je altijd als je uitspeelt een uit-shirt aan moet! We hebben als club een officieel uitshirt. Heren 1, Dames 1 en de lijnteams dragen deze shirts tijdens hun uitwedstrijden.

 

Voor de andere teams geldt: we hopen dat zij het uitshirt ook aanschaffen, maar dit is niet verplicht. Als een jeugd breedte/jongste jeugd of senioren/veteranen team gebruik wil maken van een andere afwijkende kleur shirt, is dat ook prima, zolang de kleur maar goed onderling wordt afgestemd binnen het team. Ook een effen bordeaux rode of donkerblauwe kleur shirt volstaat dus ook voor deze teams als uitshirt (check wel of de kleur voldoende afwijkt van het shirt van de tegenpartij). 

 

Q. Is er een verschil tussen mannen en vrouwen shirts? 

Er is een klein verschil tussen dames en heren shirts. Dat zit vooral in de pasvorm. De shirts voor de jeugd zijn gender neutraal. 

Q. Zijn rugnummers en naam verplicht? (suggestie wordt gewekt door bestelprocedure)

Nee. Rugnummers zijn alleen verplicht voor Heren 1, Dames 1, en de lijn-teams uitkomende in wedstrijden in de standaardklassen, de interdistrictcompetities en de hoogste competitieklassen A/B-jeugd. Uiteraard mag dit wel naar eigen (team-)wens; zo ook de toevoeging van je voor- en/of achternaam. Let er wel op dat binnen een team niet tweemaal hetzelfde rugnummer mag worden gebruikt.

 

Q. Komen er ook trainingspakken? Zo ja, wanneer?

Ja, er komen zeker nog trainingspakken! Hier wordt hard aan gewerkt. Ook Nike’s mid-layer als aanvulling op de trainingspakken wordt beschikbaar gesteld in de clubwinkel. Zodra je de trainingspakken kunt bestellen, laten we dit weten via de site. 


Q. Kan ik straks ook een Nike bidon met HC Naarden logo bestellen? 

We kijken nog naar verdere aanvullingen voor onze clubwinkel. Zodra andere accessoires - naast het tenue - beschikbaar komen, dan laten we dit weten via de site. 

 

Q. Waarom werkt HC Naarden met Hockey Direct?

De contracten met onze kledingleverancier Reece, onze retailpartner Jumbo Hockey en alle shirtsponsoren liepen tot en met seizoen ‘20-’21. Via een aanbesteding hebben we de aanbiedingen van bestaande en nieuwe partijen voor een nieuwe periode van drie jaar naast elkaar gezet. Na een uitgebreid selectieproces - waarin o.a. prijs-kwaliteit, distributie, design en verdere samenwerkingsmogelijkheden zijn afgewogen - kwam de combinatie van Nike en HockeyDirect unaniem als beste partij uit de bus. We zijn hartstikke trots met deze samenwerking en het feit dat we als eerste hockeyclub in Nike tenue spelen. 

 

JEUGD

Q. Is het tenue voor Benjamins verplicht?

Nee, voor de Benjamins is het niet verplicht om een tenue te bestellen.

 

Q. Vanaf wanneer zijn de hoodies te bestellen voor teams en hoe kunnen ze dit laten bedrukken?

Ja, er komen zeker nog team truien en hoodies. Daarnaast kijken we nog naar verdere aanvullingen voor onze clubwinkel. De truien en hoodies worden midden September verwacht.

 

Q. Komen er nog kleinere maten (128)? Zo ja, wanneer?

Nee. Nike’s maten vallen kleiner uit dan de gangbare kindermaten. We verwachten dus dat de kleinste maat passend is voor de jongste jeugd. Raadpleeg bij twijfel de maattabel van Nike. Zie ook dit artikel:Maatvoering Nike Kinder tenues’ 

 

Q. Kinder shirts zijn nu niet online te bestellen. Vanaf wanneer wel weer?

Deze shirts zijn momenteel even offline gehaald. De maatvoering van Nike wijkt af van de reguliere maatvoering. Hierdoor ontstond er verwarring bij de bestelling. Hockeydirect neemt contact op met iedereen die een bestelling heeft geplaatst om de maat te overleggen. 

 

Q. Wat moeten de 1e lijnteams rokjes / broekjes zelf bestellen?

De 1e lijnteams krijgen vanuit de club de shirts in bruikleen (uit en thuis). Broekjes, rokjes en sokken dien je zelf te bestellen. 

 

Q. Is het voor lijnteams verplicht om ook nummer op rokje/broekje te plaatsen?

Nee, dat geldt alleen voor Heren 1 en Dames 1. Voor alle jeugdleden/teams is dit een vrije keuze en mag het wel als je dit met je team afspreekt. 

 

Q. Wanneer worden de shirts voor de 1e teams uitgeleverd die besteld zijn via de club? 

Levering van de shirts zal plaatsvinden op vrijdag 3/9, op de club. De tijden communiceren we via de manager. 

Sokken en shorts/rokjes kun je per 1/9 via de Naarden clubshop op Hockeydirect bestellen. Sokken zijn direct leverbaar; de rokjes/broekjes in de loop van volgende week (ofwel: a.s. zaterdag spelen met nieuw shirt, maar oude rokje/broek).

Bij gelijktijdige bestelling van sokken/rok/short vinden deelleveringen plaats (zodat de sokken niet pas geleverd worden als rokje/short leverbaar is).

 

Vrijdagavond 3/9 van 20:00 tot 21:00 en zaterdagochtend 4/9 van 8:30 - 11:30 zullen wij op de club zijn om de shirts uit te reiken (en zaterdagochtend ook om passen door leden mogelijk te maken). 

 

Q. Wanneer is het outfit voor de trainer(coach) beschikbaar, moeten ze dit dan zelf bestellen of centraal via de club?

Voor onze vaste trainer/coach staf is rekening gehouden met een trui en/of een jas. Deze zullen centraal beschikbaar worden gesteld wanneer voorradig. 


OUDE TENUE

Q. Kan ik mijn oude shirt ergens inleveren voor een goed doel?

We zullen net als vorige keer zorgen voor een maatschappelijk doel waar we onze oude shirts aan doneren. Hoe en waar je je oude shirt kan inleveren, zullen we op korte termijn met je delen. 


Q. Kan ik komend seizoen nog mijn oude shirt dragen of is het verplicht om direct een nieuw (thuis)shirt aan te schaffen?

Het eerste jaar is een overgangsjaar. We hopen dat iedereen de Nike tenues dusdanig mooi vindt dat deze snel en met korting worden aangeschaft, maar gedurende dit eerste jaar zullen we de oude tenues nog toestaan. Vanaf het seizoen ‘22-’23 zijn de nieuwe tenues verplicht.


Q. Mag ik mijn oude shirt nog wel tijdens de training dragen?

Ja het oude shirt mag nog wel tijdens trainingen worden gedragen. 

 

Q. Ik heb vorig jaar net een heel nieuwe outfit gekocht, betekent de samenwerking met Nike dat ik nu weer een heel nieuw tenue moet aanschaffen? 

Ja, dat klopt. Ergens gedurende het seizoen ‘21-’22 zul je een nieuw tenue moeten kopen. Deze eerste periode kan dit tegen een forse korting. 


Korting op het thuisshirt loopt tot eind februari 2022. De korting op het uitshirt tot 30 September 2021.


Q. Krijg ik een boete als ik toch in mijn oude shirt en sokken blijf hockeyen?

Nee, het eerste jaar zien we als een overgangsjaar. Vanaf het seizoen ‘22-’23 zullen de nieuwe tenues verplicht zijn. 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]