Nieuwsbericht

Algemeen

Nike trainingspakken staan online

Nieuws afbeelding 28-9-2021

We zijn blij dat we - met de trainingspakken - de rest van de collectie ook online hebben staan in de HC Naarden webshop op Hockeydirect! De trainingsbroek en het trainingsjack zijn zowel los als in combinatie te bestellen. 


Trainingsbroek

De comfortabel zittende trainingsbroek en  is perfect om voor of na de trainings en wedstrijden te dragen, en zit zelfs lekker genoeg voor naast het veld! De elastische taille kan aangetrokken worden door middel van een trekkoord, waardoor hij bij iedereen goed blijft zitten. De broek heeft steekzakken die af te sluiten is met een rits. Op de voorkant staan de logo's van Nike en HC Naarden. 


Trainingsjack

Het jack is comfortabel en zacht, perfect om voor of na de trainingen lekker warm te blijven. Het jack heeft een lage kraag, die dus niet in de weg zit tijdens het dragen. Hij heet twee steekzakken die door middel van ritsen af te sluiten zijn. 


De pakken voor de 1ste en 2de lijnteams worden momenteel gedrukt en asap geleverd. 

Q&A Nike tenue


Q. Hoe vallen de heren & dames maten? Vallen deze ook kleiner uit?

Nike’s maten vallen kleiner uit dan de gangbare maten. Zie hieronder de maattabellen:


Q. Wanneer moet ik een uittenue aan? En is dit verplicht?

Als je een uitwedstrijd speelt, draag je in principe altijd het thuisshirt van de club. Alleen als je speelt tegen een club met een shirt dat weinig afwijkt van ons thuisshirt, doe je een afwijkend uitshirt aan. Dit staat meestal aangegeven in de app. Het is dus NIET zo dat je altijd als je uitspeelt een uit-shirt aan moet! We hebben als club een officieel uitshirt. Heren 1, Dames 1 en de lijnteams dragen deze shirts tijdens hun uitwedstrijden.

 

Voor de andere teams geldt: we hopen dat zij het uitshirt ook aanschaffen, maar dit is niet verplicht. Als een jeugd breedte/jongste jeugd of senioren/veteranen team gebruik wil maken van een andere afwijkende kleur shirt, is dat ook prima, zolang de kleur maar goed onderling wordt afgestemd binnen het team. Ook een effen bordeaux rode of donkerblauwe kleur shirt volstaat dus ook voor deze teams als uitshirt (check wel of de kleur voldoende afwijkt van het shirt van de tegenpartij). 

 

Q. Is er een verschil tussen mannen en vrouwen shirts? 

Er is een klein verschil tussen dames en heren shirts. Dat zit vooral in de pasvorm. De shirts voor de jeugd zijn gender neutraal. 

Q. Zijn rugnummers en naam verplicht? (suggestie wordt gewekt door bestelprocedure)

Nee. Rugnummers zijn alleen verplicht voor Heren 1, Dames 1, en de lijn-teams uitkomende in wedstrijden in de standaardklassen, de interdistrictcompetities en de hoogste competitieklassen A/B-jeugd. Uiteraard mag dit wel naar eigen (team-)wens; zo ook de toevoeging van je voor- en/of achternaam. Let er wel op dat binnen een team niet tweemaal hetzelfde rugnummer mag worden gebruikt.

 

Q. Komen er ook trainingspakken? Zo ja, wanneer?

Ja, Deze staan beschikbaar in de webshop. Ook Nike’s mid-layer als aanvulling op de trainingspakken kun je bestellen via de clubwinkel. 


Q. Kan ik straks ook een Nike bidon met HC Naarden logo bestellen? 

We kijken nog naar verdere aanvullingen voor onze clubwinkel. Zodra andere accessoires - naast het tenue - beschikbaar komen, dan laten we dit weten via de site. 

 

Q. Waarom werkt HC Naarden met Hockey Direct?

De contracten met onze kledingleverancier Reece, onze retailpartner Jumbo Hockey en alle shirtsponsoren liepen tot en met seizoen ‘20-’21. Via een aanbesteding hebben we de aanbiedingen van bestaande en nieuwe partijen voor een nieuwe periode van drie jaar naast elkaar gezet. Na een uitgebreid selectieproces - waarin o.a. prijs-kwaliteit, distributie, design en verdere samenwerkingsmogelijkheden zijn afgewogen - kwam de combinatie van Nike en HockeyDirect unaniem als beste partij uit de bus. We zijn hartstikke trots met deze samenwerking en het feit dat we als eerste hockeyclub in Nike tenue spelen. 

 

JEUGD

Q. Is het tenue voor Benjamins verplicht?

Nee, voor de Benjamins is het niet verplicht om een tenue te bestellen.

  

Q. Komen er nog kleinere maten (128)? Zo ja, wanneer?

Nee. Nike’s maten vallen kleiner uit dan de gangbare kindermaten. We verwachten dus dat de kleinste maat passend is voor de jongste jeugd. Raadpleeg bij twijfel de maattabel van Nike. Zie ook dit artikel: ‘Maatvoering Nike Kinder tenues’ 

 

Q. Een aantal shirts staan op 'uitverkocht', wat betekent dit?

HC Naarden, Nike en Hockeydirect hebben op voorhand een inschatting gemaakt voor de voorraad door goed te kijken naar de verkoop van afgelopen jaren. Daarnaast is er natuurlijk rekening gehouden met de populariteit van Nike. Maar helaas zijn - in deze corona periode - logistieke uitdagingen ook voor Nike en HockeyDirect niet onbekend. Dit betekent dat er voor het merendeel van de maten nog voldoende shirts voorhanden zijn. Maar wel op enkele uitzonderingen na. Hierin zijn alle partijen overdonderd door het enthousiasme vanaf het eerste moment. Als je bij een maat ‘uitverkocht’ ziet staan, duurt het in principe 120 dagen voordat Hockeydirect kan leveren. Hockeydirect en Nike doen er achter de schermen alles aan om dit proces te versnellen en shirts in te laten vliegen.

 

Q. Wat moeten de 1e lijnteams rokjes / broekjes zelf bestellen?

De 1e lijnteams krijgen vanuit de club de shirts in bruikleen (uit en thuis). Broekjes, rokjes en sokken dien je zelf te bestellen. 

 

Q. Is het voor lijnteams verplicht om ook nummer op rokje/broekje te plaatsen?

Nee, dat geldt alleen voor Heren 1 en Dames 1. Voor alle jeugdleden/teams is dit een vrije keuze en mag het wel als je dit met je team afspreekt. 

 

OUDE TENUE

Q. Kan ik mijn oude shirt ergens inleveren voor een goed doel?

We zullen net als vorige keer zorgen voor een maatschappelijk doel waar we onze oude shirts aan doneren. Hoe en waar je je oude shirt kan inleveren, zullen we op korte termijn met je delen. 


Q. Kan ik komend seizoen nog mijn oude shirt dragen of is het verplicht om direct een nieuw (thuis)shirt aan te schaffen?

Het eerste jaar is een overgangsjaar. We hopen dat iedereen de Nike tenues dusdanig mooi vindt dat deze snel en met korting worden aangeschaft, maar gedurende dit eerste jaar zullen we de oude tenues nog toestaan. Vanaf het seizoen ‘22-’23 zijn de nieuwe tenues verplicht.


Q. Mag ik mijn oude shirt nog wel tijdens de training dragen?

Ja het oude shirt mag nog wel tijdens trainingen worden gedragen. 

 

Q. Ik heb vorig jaar net een heel nieuwe outfit gekocht, betekent de samenwerking met Nike dat ik nu weer een heel nieuw tenue moet aanschaffen? 

Ja, dat klopt. Ergens gedurende het seizoen ‘21-’22 zul je een nieuw tenue moeten kopen. Deze eerste periode kan dit tegen een forse korting. 


Korting op het thuisshirt loopt tot eind februari 2022. De korting op het uitshirt tot 30 September 2021.


Q. Krijg ik een boete als ik toch in mijn oude shirt en sokken blijf hockeyen?

Nee, het eerste jaar zien we als een overgangsjaar. Vanaf het seizoen ‘22-’23 zullen de nieuwe tenues verplicht zijn.


 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]