Nieuwsbericht

Algemeen

HCNaarden duurzame club in het Gooi!

Nieuws afbeelding 1-12-2021

Als hockeyclub realiseren we ons dat we grootverbruikers van energie zijn. Daarom vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid. Begin 2021 zijn we met een club experts van start gegaan om hier een plan voor te maken. 

 

Na het inzichtelijk maken van het verbruik hebben we een energiescan laten doen, aangeboden door NOC NSF en uitgevoerd door Sportstroom. Het zal niemand verbazen dat uit het rapport naar voren kwam dat veldverlichting onze grootste energievreter is. Echter de verlichting vervangen door LED is een grote investering en de huidige lampen gaan nog een aantal jaren mee. 

 

Wij hebben er dan ook voor gekozen om eerst zonnepanelen te plaatsen Hierdoor kunnen we met ons huidige verbruik 20% compenseren. In oktober 2022 hebben we, na eerst een constructieve aanpassing aan het dak van het clubhuis te doen, 88 zonnepanelen laten plaatsen. 

 

Om de zonnepanelen te financieren hebben we verschillende subsidies ontvangen van onder andere de Provincie Noord-Holland en Sportakkoord GGM. Wij zijn erg blij met deze financiĆ«le hulp. Eveneens met de medewerkers van Gemeente Gooise Meren die met ons meedenken over de verschillende mogelijkheden voor verduurzaming van onze club. 

 

Vanuit HCNaarden werkten mee: Karin van Schuppen, Coen van Driel, Clementine Niermans, Manus Fleskens en Judith Kurvers. Vanuit Wattnu is Wim Broer aangeschoven. Mede door de aanwezige expertise hebben we een vliegende start kunnen maken. En gaan we door, waar het mogelijk is, met het verduurzamen van HCNaarden! 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]