Nieuwsbericht

Algemeen

Zaalhockey: aandacht voor regels in de sporthallen (KNHB)

Nieuws afbeelding 14-12-2021

Mededeling van de KNHB:

De kop is eraf. We hebben het eerste volle weekend zaalhockey achter de rug.

Na een winter (‘20/’21) zonder zaalhockey hebben we de indruk dat het voor iedereen toch weer even wennen is. De nodige klachten ontvingen we namelijk van verschillende sporthallen:

  1. Aankomst bij de sporthal

Wij krijgen klachten dat teams met name bij de aanvang van het hockeyprogramma ruim drie kwartier voor aanvangstijd van de wedstrijd in de sporthal arriveren en van de hal gebruik willen maken. Dit is niet mogelijk. Dit kan er ook toe leiden dat teams voor een gesloten deur staan.

Uitbreiding van de huurtijd zal leiden tot een significante verhoging van het inschrijfgeld welke nu niet in de begroting is opgenomen.

Wij willen jullie dan ook verzoeken om bij de teams te benadrukken dat zij maximaal een kwartier voor aanvang in de sporthal arriveren. 

  1. Balken opruimen

Ook krijgen we klachten dat na afloop van het hockey programma de balken niet door de twee laatst spelende teams zijn opgeruimd. Hier dient de zaalleiding voor zorg te dragen.

Als gevolg hiervan dient de zaalbeheerder dit alsnog te doen en wordt ons 1 uur opruimkosten in rekening gebracht. Dit is niet acceptabel en wij zullen deze kosten voortaan in rekening brengen bij de vereniging die zaalleiding heeft.

Wij willen jullie dan ook verzoeken om bij de teams te benadrukken dat zij aan het einde van het hockeyprogramma de balken opruimen.

  1. Kleding, schoeisel en sticks

Tenslotte komen er meldingen binnen dat spelers met dezelfde schoenen waarmee zij buiten lopen ook de wedstrijd spelen. Daarnaast komt het voor dat er in de zaal nog gespeeld wordt met een veldstick.

Verder zijn legguards/ klompen met ijzeren gespen verboden.

De zaalleiding dient hierop toe te zien, maar de teams zelf (spelers en coaches) moeten hier uiteraard ook opletten. Eventuele beschadigingen hierdoor zullen wij dan ook in rekening brengen bij de vereniging die zaalleiding heeft.

We wensen jullie teams mooie en sportieve wedstrijden toe en hopen de komende weken op minder klachten vanuit de sporthallen.

Bericht van: Sportaccomodaties zaalhockey KNHB 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]