Nieuwsbericht

Junioren

Jongens D1 naar de Top(klasse)

Nieuws afbeelding 17-10-2010

 Vandaag was de tweede wedstrijd voor Jongens D1 om zich te kwalificeren voor de Top klasse. De tegenstander was Loenen D1 die vierde waren geworden in de top klasse. Zij moesten hun plaats in de top klasse verdedigen. Na de golden goal van gisteren waren de jongens in de winning mood en ze hadden er veel zin in.

Helaas moesten ze nog even wachten daar het waterveld bevroren was. Gelukkig kwam de zon al snel en kon de wedstrijd met een kleine vertraging beginnen.

De opening van de wedstrijd was voor Naarden en de kansen stapelden zich op.

Ook Loenen liet zien waarom ze in de topklasse zaten en liet met snelle uitvallen onze jongens flink rennen. De druk van Naarden resulteerde in een mooie kans in de 5e minuut. De bal kwam terug van het doel en werd door Pieter opgepakt en vervolgens hard in de hoek geschoten 1 – 0 voor Naarden. Naarden kwam beter in de wedstrijd en er kwamen meer goede kansen.  Loenen bleef gevaarlijk met snelle uitvallen. In de 17e minuut volgde er een strafcorner voor Naarden. Na het strakke aangeven van Mees, werd de bal door Pieter gestopt en wederom hard in de hoek geschoten. 2 – 0 voor Naarden. Naarden kwam op dreef en ging steeds beter spelen. Het positiespel werd beter en de bal werd goed onderschept.  De kansen gingen over en weer met een licht voordeel voor Naarden. Na een “scrimmage” voor het doel van Loenen kon Pim in de 24e minuut de 3-0 binnen slaan. Naarden stond op een comfortabele voorsprong van 3 -0 maar konden ze dit vasthouden tot de rust. Het leek erop dat bij Loenen het geloof in een overwinning wegzakte. Maar een paar goede reddingen van de keeper Floris waren nog wel nodig om deze stand tot de rust vol te houden. Na de rust kwam Loenen meteen goed uit de start blokken. Met een alles of niets offensief probeerde ze snel een doelpunt te maken. Deze kwam ook snel  en in de 4e minuut werd het 3- 1 voor Naarden dat nog wel, maar Loenen had de achtervolging ingezet. De druk op het doel van Naarden werd groter en groter en Loenen geloofde er weer in.  Met veel strafcorners voor Loenen kregen ze duidelijk meer kansen dan Naarden maar Naarden bleef goed stand houden.  De goede inzet van onze achterste linie was daarbij van grote waarde. Gelukkig waren de versterkingen uit D3 ook goed in vorm en in de 11e minuut scoorden Pim de 4e goal voor Naarden. De stand was nu weer een comfortabele,  4 tegen 1. Loenen gaf echter nog niet op en ongeveer in de 21e minuut scoorde zij hun tweede doelpunt. 4-2 voor Naarden. Met nog 10 minuten te gaan begon de spanning op te lopen en dit gold met name voor de ouders langs de kant. Zou het dan toch gaan lukken? Loenen bleef goed doorspelen tot de laatste minuut maar gelukkig bleef het bij 4- 2 voor Naarden.

Groot feest en onze jongens hadden het toch maar gedaan. Eerst winnen van Hilversum met een prachtige golden goal van Berend om vervolgens met 4-2 van Loenen te winnen. Hartstikke goed en alle Naarden fans plus bestuur stonden te juichen langs de kant. Een mooie afsluiting van een druk en mooi hockey weekend.

Bijlage

Reacties


Paul Velu: Overleden 11/10/2011

17-10-2010 @ 23:45:14 |goed gedaan jongens. Dat worden leuke wedstrijden van jullie op Naarden

Koen Goossens

18-10-2010 @ 15:38:34 |kampioenen<0>

Reageer op het nieuws


 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]