Umpire Academy & Masterclass

Je hebt je kaart gehaald en dan? De loopbaan van een scheidsrechter begint vaak op de eigen hockeyclub als clubscheidsrechter (CS). Onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter leer je dan in de praktijk fluiten. Afhankelijk van je eigen talent en ambitie je je dan verder ontwikkelen. CS+ of bondsscheidsrechter zijn dan de volgende stappen.

Het niveau verschil tussen CS en CS+/Bond vinden we bij HC Naarden groot. Daarom hebben we twee extra niveaus toegevoegd om die ontwikkeling goed te kunnen begeleiden. De Umpire Academy en de Masterclass.

De volgende leden zijn jullie voorgegaan:

https://youtu.be/nazIvgbsnGU

https://youtu.be/XLiEFMDxkjE

https://youtu.be/YTA9wGFQeoA

https://youtu.be/nyZLddR_Jyg

https://youtu.be/ydA4gn3Vpxk


Umpire Academy – Jeugd fluit Jeugd!


Vanaf seizoen 2019-2020 kent HC Naarden de Umpire Academy. Jeugdleden, die enthousiast zijn om te fluiten, worden intensief begeleid door ervaren scheidsrechters, en krijgen de mogelijkheid om meer ervaring op te doen. En mogelijk door te stromen naar de Masterclass. Bijkomend voordeel is dat de kennis van de regels en het fluiten club-breed groter wordt, en daarmee het fluiten en het hockey naar een hoger niveau wordt getild. Wil je je aansluiten bij de Umpire Academy stuur dan een mail naar [email protected]


Masterclass-CS+

 

Onderdeel van de scheidsrechterscommissie is de Masterclass-CS+ commissie. Deze commissie heeft als doel het algehele arbitrage niveau te verhogen d.m.v. actief begeleiden en opleiden van met name scheidsrechters in de Masterclass en Clubscheidsrechter+ (CS+) groep. Daarnaast is deze commissie continue op zoek naar club scheidsrechters met ambitie en talent die mogelijk door kunnen stromen naar de Masterclass en/of de CS+ opleiding.

 

Het doel van de Masterclass is scheidsrechters klaar te stomen voor de CS+ opleiding d.m.v. begeleiding, workshops, bijscholing, wedstrijdanalyses etc. De CS+ groep bevat scheidsrechters, die de CS+ opleiding van de KNHB hebben gevolgd en deze opleiding positief hebben afgesloten met een praktijkexamen. 
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]