JEUGD Organisatie

GOED LEREN HOCKEYEN MET PLEZIER!

Jeugdhockey is opgebouwd uit een aantal leeftijdsgroepen. De Technische Commissie is verantwoordelijk voor het beleid en de organisatie van het jeugdhockey. In dit stukje wordt weergegeven wie zich bezig houdt met het jeugdhockey (Organisatie), wat de kenmerken van het beleid per categorie zijn (onder Hockey > Jeugd >Mijn weg naar tophockey) en welk trainingsbeleid HC Naarden hanteert (onder Hockey > Jeugd > Trainingen).

 
Zie voor alle namen en e-mailadressen:
De club > Organisatie >
 

Technische commissie Jeugd


De TC Junioren bestaat uit een enthousiaste en betrokken groep van categoriemanagers die samen met de Technische Staf (TS) verantwoordelijk zijn voor het technisch beleid van de A t/m D breedteteams.

Naast de 16 lijnteams zijn er ook maar liefs 45 breedteteams. Gedurende het jaar zijn de categoriemanagers het aanspreekpunt voor managers voor alle lopende zaken en volgen zij bijvoorbeeld ook de wedstrijden. Bovendien zijn ze samen met de TS aan het eind van het jaar verantwoordelijk voor de indeling van de teams voor het nieuwe seizoen. De TC & TS worden ondersteund door onze verenigingssecretaris Gabriëlle Slieker, onze spil in het web die bijvoorbeeld weer contact onderhoudt met de KNHB. En voor ouders geldt – als er vragen zijn – stel deze altijd eerst aan de manager en de manager zal dan contact opnemen met de categoriemanager.Achter van links naar rechts: Boudewijn van de Bosch (hoofdtrainer), Chris van Nus (hoofdtrainer), Charles Marres (cat.mngr MA), Yvonne Veraart (*Ass.cat.mngr MC/MD), Frederique Schornagel (cat.mngr MC), Coen van Driel (cat.mngr JD) , Jeroen Buné (Technisch coördinator), Saskia Laane (cat.mngr JA/JB), Theo Korver (voorzitter TC).

Voor van links naar rechts: Karlien Vellinga (hoofdtrainer), José Kippersluis (cat.mngr JC), Juliette van Enckevort (cat.mngr MD), Liesbeth Hogenbirk (cat.mngr MB), Gabriëlle Slieker (verenigingssecretaris), Suzanne Stuurman (Bestuurslid TC Junioren & Jongste Jeugd). Niet op de foto: Vincent van de Peppel (Algemeen Technisch Manager), Mark Klijnsma (hoofdtrainer) & Daan Goote (Bestuurslid Lijnhockey & D1/H1).


Technische commissie Jongste Jeugd


Bij de Jongste Jeugd maken kinderen kennis met de hockeysport, waarbij spelplezier en (sociale) veiligheid voorop staan. Vanaf de Benjamins (zes jaar) tot en met de E8-tallen (tien jaar) maken de kinderen ieder jaar een stapje naar een groter veld. Daarnaast worden er ook grote technische sprongen gemaakt. Dat is wat deze groep zo leuk en boeiend maakt.

De Technische Commissie Jongste Jeugd bestaat uit een grote groep enthousiaste en betrokken ouders, die ervoor zorgen dat de kinderen (ruim vijfhonderd!) goed begeleid worden. Samen met de Technische Staf is de Technische Commissie verantwoordelijk voor het beleid en de organisatie van de Jongste Jeugd op HC Naarden: het aanstellen van de managers/coaches, het indelen van alle teams, het volgen van de wedstrijden, het begeleiden van de jeugdtrainers, het zorgen voor de juiste materialen en de organisatie op en rond de velden. Wij onderhouden het contact met de managers/coaches en de trainers, verzorgen clinics, (onderlinge) oefenwedstrijden en de minislotdag.
Achter van links naar rechts: Marlijn van Straaten (cat.mngr zaterdag E6), Léon Arendsen (voorzitter TC JJ E6/E8), Nynke Quant (cat.mngr zaterdag F), Henriette Grijzenhout (trainingscoördinatie), Meike Wentink ((cat.mngr zaterdag E6), Babette Hoefnagels-Verdult (voorzitter TC JJ Benjamins/F), Ilse Bögels (cat.mngr zondag E8).


Voor van links naar rechts: Jan Schouten (cat.mngr zaterdag E8), Cindy van Liempdt (secretaris JJ), Sjoerd de Bruin (cat.mngr zondag F), Frederike Regenboog (cat.mngr Benjamins), Karlijn van Hartingsveld (cat.mngr zondag E6), Ronald van Kampen (cat. mngr Benjamins. Niet op de foto: Miranda van der Kwaak (trainingscoördinatie), Pauline Arendsen (cat.mngr zaterdag F), Mark Klijnsma (technisch manager Jongste Jeugd), Jeroen Buné (coördinator technische zaken), Suzanne Stuurman (bestuurslid TC Junioren & Jongste Jeugd).


Commissie Zaalhockey


De Zaalhockey Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het gehele zaalhockeyseizoen. Zaalhockey staat los van het veldhockey. In principe hebben alle spelers vanaf de D-jeugd de gelegenheid deel te nemen. Deelname is vrijwillig. Zoveel mogelijk teams krijgen training in de zaal, helaas is er niet voldoende zaalcapaciteit aanwezig om iedereen binnen te laten trainen.

Er wordt apart contributie geheven ter dekking van de kosten voor zaalhuur, training en afdracht aan de KNHB.
Zaalhockey vindt plaats van half december tot half februari. Er is geen overlap met de veldwedstrijden, alleen in geval van inhaalwedstrijden.
 
Zie verder onder Hockey > Zaalhockey


Commissie Overgang Junioren - Senioren


HC Naarden biedt je de mogelijkheid jouw hockeycarrière voort te zetten in de Senioren; het aantal seniorenteams is inmiddels uitgebreid tot zes team, het doel is dit in de toekomst verder uit te breiden. Doel van de commissie is dan ook de A-spelers te behouden voor de club en de overgang zo soepel mogelijk, en gestructureerd, te laten verlopen. De A-categorie is dus een speerpunt in het jeugdbeleid.
In de 'Overgangscommissie' zijn vertegenwoordigd:
- Categoriemanagers Meisjes en Jongens A
- TC Senioren
- Voorzitter TC Jeugd.
 
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]