ZONDAG JEUGD HOCKEY

Op 2 november 2008 is de Zondag Jeugd Competitie als pilot gestart op initiatief van HC Keramikos; de ‘hockeyclub zonder veld’. We noemen deze Zondag Jeugd Competitie 'ZoJeCo'. Doel van deze hockeycompetitie op de zondagochtend is om de jeugd, die als gevolg van capaciteitsgebrek niet deel kunnen nemen aan de reguliere zaterdagcompetitie van de KNHB, toch kennis te kunnen laten maken met de hockeysport. De competitie richt zich op kinderen van 6 tot 12 jaar. Spelvreugde en leren hockeyen staan centraal.
De eerste deelenemende verenigingen waren naast HC Naarden en HC Keramikos, MHC Laren, AHC IJburgHV ‘t Spandersbosch en HC Eemvallei.
 
Met ingang van het seizoen 2011-2012 is de ZoJeCo onder de vlag van de KNHB verder gegaan. In eerste instantie met de bestaande 5 verenigingen en inmiddels zijn Schaerweijde, Fletiomare en Gooische ingestroomd. Ook in de Haagse regio is de Zondag Jeugd Competitie inmiddels uitgerold. Naar verwachting wordt het concept binnenkort mogelijk gemaakt voor heel Nederland.
  
Ontwikkeling van Zondag Jeugd Competitie
In het seizoen 2008-2009 zijn we gestart met 12 teams: 9 van Naarden en 3 van Laren; 2x 6 wedstrijden afwisselend op Naarden en Laren, en waren 100 wachtlijstkinderen actief. In het seizoen 2011-2012 speelden er al 68 teams met totaal bijna 600 kinderen in F, E6, E8 en D8 categorie op de verschillende locaties op de zondagochtend.  HC Naarden was tot nu toe actief binnen de F, E6, de E8 en de D8 categorie en voegt hier met ingang van seizoen 2013-2014 de Mini categorie (Benjamin, 6 jaar op 1 oktober) aan toe.
 
Per 1 juli 2013 is HC Keramikos gefuseerd met HC Naarden.
 
Waarom ondersteunt HC Naarden deze competitie?
De Zondag Jeugd Competitie (en wachtlijsthockey op de zondag in het algemeen) hebben wij vanaf het moment dat wij in gesprek zijn met HC Keramikos om twee duidelijke redenen ondersteund:
1. We willen de kinderen die op de wachtlijst staan een kans geven kennis te maken met de hockeysport. Meer beweging, meer sport, meer plezier.
2. HC Naarden kan aan de gemeente en de locale gemeenschap laten zien dat zij alles in het werk stelt om de aanwezige veldcapaciteit optimaal te benutten.
 
Competitie
De Zondag Jeugd Competitie wordt in zogenoemde toernooivorm gespeeld. Een hele categorie speelt op 1 locatie.
 
Indien jullie dochter of zoon niet naar de training kan komen dit doorgeven aan: [email protected].
 
Leden van Zondag Jeugd Competitie zijn Zondag Jeugd leden
Een deelnemer aan de Zondag Jeugd Competitie wordt Zondag Jeugd lid van HC Naarden en heeft recht op training, wedstrijden op zondag en deelname aan speciale voor de jeugd georganiseerde evenementen. Deelname aan de zondagcompetitie geeft geen recht op toelating als Zaterdag Jeugd lid van de deelnemende clubs.
 
Inschrijving Zaterdag Jeugd
  • Indien men Zaterdag Jeugd lid van HC Naarden wil worden zal men het kind in april -opnieuw- moeten aanmelden (zie De club > Lidmaatschap > Inschrijfformulier). Op 31 maart van ieder jaar worden de wachtlijsten automatisch verwijderd uit het ledensysteem. 
  • Het vrijkomen van plekken bij de Zaterdag Jeugd (F en ouder) is afhankelijk van opzeggingen!
  • Voor de toelating als Zaterdag Jeugd lid blijven de gebruikelijke criteria gelden zoals staan vermeld onder De club > Lidmaatschap > Aannamebeleid.
Voor meer informatie over onze Zondag Jeugd kunt u contact opnemen met Suzanne Stuurman en Taco van Witsen via [email protected]


 
 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]