Nieuws

 
Nieuws afbeelding
1 sep 2021

Maatvoering nieuwe kindertenues

De nieuwe shirts, rokjes en broekjes worden al veelvuldig besteld, super! Er blijkt wel wat verwarring over de maatvoering van Nike kinder tenues. Daarom heeft HockeyDirect meteen contact met ons opgenomen om dit zo snel mogelijk te verhelderen en op te lossen. Het zou natuurlijk jammer zijn als je zoon of dochter een te klein shirt ontvangt!
Nike Hockey kinderkleding valt redelijk klein. Kinderen die normaal maat 140 hebben en een S hebben besteld, krijgen dan een shirt maat 128/137. Die zit waarschijnlijk wat krap......
Als jouw kind het tenue heeft gepast, dan kun je de maatvoering aanhouden die in het shirt, broek of rokje stond, dan weet je zeker dat je de juiste hebt. Komende zaterdag tussen 8:45 en 11:30 uur is het mogelijk om de shirtjes te passen op de club. Dus bij twijfel, kom langs!
Wat als ik al heb besteld?
Mocht je al een bestelling hebben gedaan en twijfel je over de maat van de kinder kleding, neem dan voor donderdag 2 sept 12.00u contact op met HockeyDirect. Dan kunnen ze je huidige bestelling aanpassen en je krijgt meteen de juiste maat thuis. Mocht dat niet lukken, dan kun je het shirt natuurlijk gewoon kosteloos omruilen/retourneren. Neem dan ook even contact met de klantenservice van HockeyDirect op via 0252-200014 of [email protected] Ze staan klaar voor al je vragen!
Let op: dit gaat alleen over het tenue voor de jeugd spelers. 
De maattabel is als volgt:


Nog meer hockey items nodig? 
Je kunt ook in de clubshop terecht voor het kopen van een nieuwe stick, schoenen of andere accessoires. Gebruik bij je bestelling op www.hockeydirect.nl de code NAARDEN10 om €10,- korting op je bestelling te krijgen! Korting van €10 geldt op een bedrag vanaf €50,- ex. Clubshop items, KNHB items en waardebonnen. De actie is geldig t/m 31 oktober.

 
Nieuws afbeelding
1 sep 2021

Vraag & Antwoord nieuwe Nike tenue

Vandaag ging de Naarden clubshop open op Hockeydirect en werd er meteen massaal besteld. Super goed nieuws natuurlijk! Dit bracht echter ook wat vragen met zich mee: 'Kan ik het tenue eerst passen?', 'Hoe vallen de maten?', 'En moet ik voor mijn kind in de Benjamins ook een tenue aanschaffen?'. Op deze en nog veel andere vragen geven we hieronder antwoord. 


De vragen staan ingedeeld op: 'Algemeen', 'Jeugd' en 'Oude tenue'. 
 
ALGEMEEN
Q. Wanneer kan het nieuwe tenue passen op de club?
Komende zaterdag tussen 8:45 en 11:30 uur is het voor jong en oud mogelijk om de shirtjes, rokjes en broekjes te passen op de club. Voor de trainingspakken zal een apart pasmoment worden ingelast. 
 
Q. Hoe vallen de heren & dames maten? Vallen deze ook kleiner uit?
Nike’s maten vallen kleiner uit dan de gangbare maten. Zie hieronder de maattabellen:


Q. Wanneer moet ik een uittenue aan? En is dit verplicht?
Als je een uitwedstrijd speelt, draag je in principe altijd het thuisshirt van de club. Alleen als je speelt tegen een club met een shirt dat weinig afwijkt van ons thuisshirt, doe je een afwijkend uitshirt aan. Dit staat meestal aangegeven in de app. Het is dus NIET zo dat je altijd als je uitspeelt een uit-shirt aan moet! We hebben als club een officieel uitshirt. Heren 1, Dames 1 en de lijnteams dragen deze shirts tijdens hun uitwedstrijden.
 
Voor de andere teams geldt: we hopen dat zij het uitshirt ook aanschaffen, maar dit is niet verplicht. Als een jeugd breedte/jongste jeugd of senioren/veteranen team gebruik wil maken van een andere afwijkende kleur shirt, is dat ook prima, zolang de kleur maar goed onderling wordt afgestemd binnen het team. Ook een effen bordeaux rode of donkerblauwe kleur shirt volstaat dus ook voor deze teams als uitshirt (check wel of de kleur voldoende afwijkt van het shirt van de tegenpartij). 
 
Q. Is er een verschil tussen mannen en vrouwen shirts? 
Er is een klein verschil tussen dames en heren shirts. Dat zit vooral in de pasvorm. De shirts voor de jeugd zijn gender neutraal. 


Q. Zijn rugnummers en naam verplicht? (suggestie wordt gewekt door bestelprocedure)
Nee. Rugnummers zijn alleen verplicht voor Heren 1, Dames 1, en de lijn-teams uitkomende in wedstrijden in de standaardklassen, de interdistrictcompetities en de hoogste competitieklassen A/B-jeugd. Uiteraard mag dit wel naar eigen (team-)wens; zo ook de toevoeging van je voor- en/of achternaam. Let er wel op dat binnen een team niet tweemaal hetzelfde rugnummer mag worden gebruikt.
 
Q. Komen er ook trainingspakken? Zo ja, wanneer?
Ja, er komen zeker nog trainingspakken! Hier wordt hard aan gewerkt. Ook Nike’s mid-layer als aanvulling op de trainingspakken wordt beschikbaar gesteld in de clubwinkel. Zodra je de trainingspakken kunt bestellen, laten we dit weten via de site. 


Q. Kan ik straks ook een Nike bidon met HC Naarden logo bestellen? 

We kijken nog naar verdere aanvullingen voor onze clubwinkel. Zodra andere accessoires - naast het tenue - beschikbaar komen, dan laten we dit weten via de site. 
 
Q. Waarom werkt HC Naarden met Hockey Direct?
De contracten met onze kledingleverancier Reece, onze retailpartner Jumbo Hockey en alle shirtsponsoren liepen tot en met seizoen ‘20-’21. Via een aanbesteding hebben we de aanbiedingen van bestaande en nieuwe partijen voor een nieuwe periode van drie jaar naast elkaar gezet. Na een uitgebreid selectieproces - waarin o.a. prijs-kwaliteit, distributie, design en verdere samenwerkingsmogelijkheden zijn afgewogen - kwam de combinatie van Nike en HockeyDirect unaniem als beste partij uit de bus. We zijn hartstikke trots met deze samenwerking en het feit dat we als eerste hockeyclub in Nike tenue spelen. 
 
JEUGD
Q. Is het tenue voor Benjamins verplicht?
Nee, voor de Benjamins is het niet verplicht om een tenue te bestellen.
 
Q. Vanaf wanneer zijn de hoodies te bestellen voor teams en hoe kunnen ze dit laten bedrukken?
Ja, er komen zeker nog team truien en hoodies. Daarnaast kijken we nog naar verdere aanvullingen voor onze clubwinkel. De truien en hoodies worden midden September verwacht.
 
Q. Komen er nog kleinere maten (128)? Zo ja, wanneer?
Nee. Nike’s maten vallen kleiner uit dan de gangbare kindermaten. We verwachten dus dat de kleinste maat passend is voor de jongste jeugd. Raadpleeg bij twijfel de maattabel van Nike. Zie ook dit artikel: ‘Maatvoering Nike Kinder tenues’ 
 
Q. Kinder shirts zijn nu niet online te bestellen. Vanaf wanneer wel weer?
Deze shirts zijn momenteel even offline gehaald. De maatvoering van Nike wijkt af van de reguliere maatvoering. Hierdoor ontstond er verwarring bij de bestelling. Hockeydirect neemt contact op met iedereen die een bestelling heeft geplaatst om de maat te overleggen. 
 
Q. Wat moeten de 1e lijnteams rokjes / broekjes zelf bestellen?
De 1e lijnteams krijgen vanuit de club de shirts in bruikleen (uit en thuis). Broekjes, rokjes en sokken dien je zelf te bestellen. 
 
Q. Is het voor lijnteams verplicht om ook nummer op rokje/broekje te plaatsen?
Nee, dat geldt alleen voor Heren 1 en Dames 1. Voor alle jeugdleden/teams is dit een vrije keuze en mag het wel als je dit met je team afspreekt. 
 
Q. Wanneer worden de shirts voor de 1e teams uitgeleverd die besteld zijn via de club? 
Levering van de shirts zal plaatsvinden op vrijdag 3/9, op de club. De tijden communiceren we via de manager. 
Sokken en shorts/rokjes kun je per 1/9 via de Naarden clubshop op Hockeydirect bestellen. Sokken zijn direct leverbaar; de rokjes/broekjes in de loop van volgende week (ofwel: a.s. zaterdag spelen met nieuw shirt, maar oude rokje/broek).
Bij gelijktijdige bestelling van sokken/rok/short vinden deelleveringen plaats (zodat de sokken niet pas geleverd worden als rokje/short leverbaar is).
 
Vrijdagavond 3/9 van 20:00 tot 21:00 en zaterdagochtend 4/9 van 8:30 - 11:30 zullen wij op de club zijn om de shirts uit te reiken (en zaterdagochtend ook om passen door leden mogelijk te maken). 
 
Q. Wanneer is het outfit voor de trainer(coach) beschikbaar, moeten ze dit dan zelf bestellen of centraal via de club?
Voor onze vaste trainer/coach staf is rekening gehouden met een trui en/of een jas. Deze zullen centraal beschikbaar worden gesteld wanneer voorradig. 

OUDE TENUE
Q. Kan ik mijn oude shirt ergens inleveren voor een goed doel?
We zullen net als vorige keer zorgen voor een maatschappelijk doel waar we onze oude shirts aan doneren. Hoe en waar je je oude shirt kan inleveren, zullen we op korte termijn met je delen. 


Q. Kan ik komend seizoen nog mijn oude shirt dragen of is het verplicht om direct een nieuw (thuis)shirt aan te schaffen?

Het eerste jaar is een overgangsjaar. We hopen dat iedereen de Nike tenues dusdanig mooi vindt dat deze snel en met korting worden aangeschaft, maar gedurende dit eerste jaar zullen we de oude tenues nog toestaan. Vanaf het seizoen ‘22-’23 zijn de nieuwe tenues verplicht.

Q. Mag ik mijn oude shirt nog wel tijdens de training dragen?
Ja het oude shirt mag nog wel tijdens trainingen worden gedragen. 
 
Q. Ik heb vorig jaar net een heel nieuwe outfit gekocht, betekent de samenwerking met Nike dat ik nu weer een heel nieuw tenue moet aanschaffen? 
Ja, dat klopt. Ergens gedurende het seizoen ‘21-’22 zul je een nieuw tenue moeten kopen. Deze eerste periode kan dit tegen een forse korting. 


Korting op het thuisshirt loopt tot eind februari 2022. De korting op het uitshirt tot 30 September 2021.

Q. Krijg ik een boete als ik toch in mijn oude shirt en sokken blijf hockeyen?
Nee, het eerste jaar zien we als een overgangsjaar. Vanaf het seizoen ‘22-’23 zullen de nieuwe tenues verplicht zijn. 
Nieuws afbeelding
31 aug 2021

Clubshop op hockeydirect geopend!

Vanaf morgen is het mogelijk om je nieuwe Nike tenue in de Naarden clubshop op Hockeydirect te bestellen. Bestel je morgen je shirt en sokken, dan heb je die asap in huis! De levering van de broekjes en rokjes duurt mogelijk een paar dagen langer.
Early bird korting En zoals we al eerder mede deelden willen we deze unieke samenwerking vieren met een mooie korting. We geven als club 50% korting geven op de nieuwe shirts! Dit betekent dat normaal een shirt €45,- kost en nu €22,50. Deze kortingsperiode duurt tot en met de zaalperiode (eind februari). HockeyDirect geeft daarnaast - gedurende 12 weken - een extra korting op de nieuwe uitshirts; van €45,- voor €30,-. 
Heb je je tenue per ongeluk te groot of te klein besteld, dan kun je dit kosteloos ruilen voor de juiste maat. Uiteraard willen we de retouren tot een minimum beperken; beter voor het milieu en minder gedoe voor jou. Twijfel je aan jouw maat of de juiste pasvorm, dan kan je op korte termijn proefpassen op de club. Zodra dit mogelijk is, laten we dit via de site weten.
Nog meer hockey items nodig?  Je kunt ook in de clubshop terecht voor het kopen van een nieuwe stick, schoenen of andere accessoires. Gebruik bij je bestelling op www.hockeydirect.nl de code NAARDEN10 om €10,- korting op je bestelling te krijgen! Korting van €10 geldt op een bedrag vanaf €50,- ex. Clubshop items, KNHB items en waardebonnen. De actie is geldig t/m 31 oktober.

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2021

De Sponsoring Commissie van HC Naarden zoekt twee nieuwe leden!

Heb jij zin om in dit enthousiaste team een sponsor-steentje bij te dragen? We zijn op dit moment vooral op zoek naar een nieuwe secretaris en een nieuwe penningmeester. Sandra Pouw heeft jaren lang het secretariaat gevoerd en is onlangs benoemd tot Steunpilaar van de club en gaat zich focussen op de catering in de rol van gastvrouw. Oscar Hoefnagels heeft het ‘huis op orde’ gebracht wat betreft alle contracten. Voor hem zoeken we een opvolger die vooral ook zin heeft om de  huidige sponsoren te stimuleren en vooral nieuwe sponsoren contractueel aan ons te verbinden.  Meld je aan via [email protected]
Wat doet de sponsorcommissie eigenlijk? In het Corona jaar hebben we ons uiterste best gedaan om onze belangrijke bron van inkomsten, de sponsoren, te behouden voor onze club. We hebben met Kerst alle businessclubleden een voucher voor oliebollen en een fles wijn gebracht. In het vroege voorjaar zijn praktisch alle sponsoren verblijd met een verse bos tulpen. Nu zijn we volop aan de slag met het verwelkomen van nieuwe sponsoren voor de trainingspakken, de Benjamin jasjes en de trimshirts voor het aankomende seizoen. Met NIKE zijn we in de voorbereiding voor heel leuke en hippe deals voor alle teams. En de evenementen voor het aankomend seizoen staan alweer gepland: de Battle of the Business Clubs op 27 augustus, de Super Sundays in september waarna de Borrel Business & Bubbles in de Kraan weer in zicht komt.  En elke maand een gezellige vergadering lekker buiten in een leuke Gooise hut onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes…   Dus meld je aan, twijfel niet en verrijk ons team! 

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2021

Start of the Season senioren

Vanaf deze week zijn trainingen weer begonnen voor de senioren-, trim- en veteranenteams op hun vaste trainingsavond. Na de training kan er ook weer wat gedronken worden, maar voorlopig moeten we dat nog wel buiten doen (corona protocol). We zijn helaas nog steeds gebonden aan de coronamaatregelen.
29 augustus: Start of the season Aanstaande zondag is voor een groot aantal teams de start van het nieuwe seizoen met een aantal onderlinge oefenwedstrijden.  Naast de senioren- en veteranenteams spelen die dag ook dames en heren 1 oefenwedstrijden op HC Naarden. Dus kom gerust kijken aanstaande zondag, het wordt een gezellige dag.
Start competitie Voor de meeste senioren- en veteranenteams zal de competitie beginnen op 12 september. We hopen uiteraard op een normaal seizoen, waarin we alle wedstrijden kunnen spelen. Ook hier geldt uiteraard dat we ons ook op de zondagen nog steeds moeten houden aan de coronaregels, ook bij de uitwedstrijden. Hou je dan ook aan de regels die gelden op de club die je bezoekt.
We kijken uit naar een mooi seizoen, vol hockeyplezier!

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2021

Factuur contributie komt er aan.

Op dit moment zijn we druk bezig met het verwerken van alle lidmaatschappen voor het komende seizoen. De (veld)contributie voor het seizoen 2021-2022 zal omstreeks 05 september, 06 oktober en 10 november worden geïncasseerd.
Voor de meeste leden geldt dat de contributie wordt voldaan middels een incasso. Hiermee wordt de jaarlijkse contributie automatisch in één of drie gelijke termijnen van je rekening afgeschreven via Mollie (www.mollie.com) namens Hockey Club Naarden. Je kunt dit herkennen aan STG Mollie Payments. In de omschrijving van de transactie staat ‘Hockey Club Naarden’ vermeld en het factuurnummer. 
Leden die om welke reden dan ook niet (kunnen) betalen, krijgen automatisch uit het systeem een herinnering met daarin een iDEAL Betaallink. Houd daarom je e-mail goed in de gaten! Mocht je de eerste en/ of de tweede termijn niet hebben voldaan, dan zal rond het jaareinde het uitstaande contributiebedrag worden overgedragen aan een incassobureau.
Leden zijn zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat je gegevens correct in het LISA systeem staan (eg. adresgegevens, team indeling, type lidmaatschap). Mocht dit niet het geval zijn, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan onze ledenadministratie en penningmeester. Op LISA kan je inloggen met de inlogcode die je aan het begin van het seizoen van de ledenadministratie ontvangt.

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2021

HC Naarden heeft jou nodig, scheids!

Met het nieuwe seizoen voor de boeg wordt ook de roep om (goede) scheidsrechters weer luider. Die zijn altijd nodig en na het slome Coronaseizoen meer dan ooit! 
Wil je je kaart halen, geef je dan op! Ben je al scheidsrechter en vind je het leuk, maar toch een beetje spannend. Laat het ons weten, op alle niveaus kun je begeleid worden door ervaren (bonds)scheidsrechters. De echte die-hards kunnen zelfs doorstromen tot de Masterclass of CS+ scheids worden.
Jeugdleden met een scheidsrechterskaart worden in het bijzonder uitgenodigd om te komen fluiten. Zij kunnen lid worden van de Scheidsrechters Academy en daar speciaal opgeleid worden. 
Ouders met een kaart of een hockeyverleden: kom fluiten! We hebben jullie nodig! Hoe fijn is het als er elke wedstrijd weer 2 scheidsrechters klaar staan om de wedstrijd in goede banen te leiden. Ook jij kunt die goede scheids zijn! Er zijn voldoende mensen die je daarbij willen helpen.
Dus, als je zin hebt om te komen fluiten, geef je dan op: [email protected]
Een wedstrijd heeft 3 teams nodig! #thirdteam #scheidsrechters
Tijn Maathuis Voorzitter Arbitragecommissie Alwiene Sterk Voorzitter Masterclass en CS+ Rolf Phielix Commissie Masterclass en CS+ Fred van der Werff Commissie Masterclass en CS+

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2021

HC Naarden doneert oude trainingspakken aan Kinderen in Nood!

HC Naarden heeft alle oude trainingspakken gedoneerd aan Kinderen in Nood. Deze werden deze week door de vrijwilligers van deze stichting in ontvangst genomen. Ze gaan in de vrachtwagen op 11 september op transport naar Hongarije. 
Dank aan Kinderen in Nood voor hun goede werk. Mocht u spullen bij hun kwijt willen, kijk hier voor meer info!

 
Nieuws afbeelding
27 aug 2021

Leden gezocht voor de Zaalhockey- en Halcommissie

De zaalhockeycommissie en de halcommissie zijn nog op zoek naar nieuwe leden. Nu vraag je je natuurlijk af wat houdt dat in? En hoeveel tijd gaat me dat kosten? Dat kan behoorlijk verschillen maar bij beide commissies begint het werk zo rond de zomervakantie tot maximaal de voorjaarsvakantie. Met als uitgangspunt dat vele handen licht werk maken.
Wat doet de Zaalhockeycommissie:
De zaalcommissie regelt de huur van de Lunet (de zaal naast de hockeyclub), heeft contact met de KNHB gedurende de voorbereiding en/of tijdens het zaalseizoen en heeft contact met de Technische Commissie en de teammanagers tijdens de 9 speelweekenden in december, januari en februari. En ze regelt het wedstrijdsecretariaat tijdens deze 9 weekenden.
Wat doet de Halcommissie:
We willen als HC Naarden een eigen blaashal aanschaffen. De halcommissie is daarom hard bezig met aanschaf en vergunningstrajecten voor 2022-2023. Dit jaar huren we, net als voorgaande jaren, een grote evenemententent om op een van onze eigen velden neer te zetten. Ook die tent inclusief zaalvloer, installaties en inrichting, moet worden geregeld, opgebouwd, ingericht, beheerd en weer worden afgebroken. 
Kortom een enorme keuze tussen regelwerk, communicatie, administratief werk en praktisch aanpakken waarbij de commissieleden onderling de taken verdelen afhankelijk van de beschikbare tijd die iedereen heeft. Beide commissies zoeken nieuwe leden. Dus wil je je inzetten voor de club (en dan bij voorkeur natuurlijk bij een van de bovenstaande commissies) neem dan  contact op met [email protected] 
Met sportieve groeten, Zaalhockeycommissie en Halcommissie HC Naarden  Ingrid Quant Lisette Bakker Marjon Haijtink Jasper de Jong Vincent Ledeboer Karlijn van der Meer Tom Schotkamp Bob Vinke Gabrielle van Waes Vanessa Wisse-de Jong 

 
Nieuws afbeelding
26 aug 2021

Corona Protocol

Welkom bij de start van het nieuwe seizoen! 
Het nieuwe seizoen staat op het punt van start te gaan. En wat een feest dat we allemaal weer - jong en oud - naar de club mogen komen om te spelen of een wedstrijd te kijken!
Uiteraard hopen we dat we - in de komende weken of maanden - met steeds minder corona maatregelen te maken krijgen. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de KNHB om Corona waar mogelijk van de club te weren. En hier hebben we ook jullie hulp bij nodig. We hanteren in ieder geval tot 20 september (wanneer hopelijk de 1,5 meter regel gaat verdwijnen) het volgende Corona protocol.
Corona protocol
Iedereen (zowel spelers als publiek) is welkom om naar de club te komen om een wedstrijd te spelen of bekijken.  Alle volwassenen bewaren onderling 1,5 meter afstand.  Ben je alleen verkouden? Dan mag je wel komen.  Kom niet naar een training of wedstrijd als je verkoudheidsklachten hebt (loopneus, neusverkouden, niezen en keelpijn) in combinatie met koorts, benauwdheid of hoesten. Bij twijfel geldt: blijf thuis en laat je testen. Bij een negatieve test kan je weer komen trainen of spelen.   Is je klas naar huis gestuurd van school, omdat een klasgenootje positief is getest (en heb je zelf geen negatieve test of ben je in afwachting van de testuitslag) - kom dan ook niet naar de hockeyclub.  Heb je je laten testen en wacht je nog op de uitslag? Blijf dan thuis.  Meld je in alle gevallen af bij de manager van je team. En als er sprake is van quarantaine of positieve uitslag vragen we (aan ouders) om dit zelf te communiceren binnen de team app.  Het clubhuis is open maar er mogen helaas maar een beperkt aantal personen (max. 27) tegelijkertijd in het clubhuis zijn.  Iedereen ouder dan 18 jaar moet een gezondheidscheck doen bij de ingang* Clubhuis
Dan nog even een belangrijke mededeling om de verwachtingen van leden, ouders en begeleiders te managen: in geval van regen sluiten we het clubhuis. Dit in verband met het maximale aantal personen dat tegelijkertijd binnen mag zijn. Maar we laten je natuurlijk niet in de regen staan :-) We plaatsen een tent op het boven-terras tot 20 september (wanneer hopelijk de 1,5 meter regel verdwijnt). Zo kun je met regen toch even ergens schuilen. Het luik zal hier open zijn, zodat je een kopje koffie, drankje of die vertrouwde tosti kan scoren. Bij goed weer is het clubhuis gewoon open, maar verzoeken we iedereen vriendelijk de 1,5 meter afstand te bewaren. 
*Gezondheidscheck bij ingang
NOC*NSF heeft in samenwerking met de sportbonden besloten dat alle bezoekers van sportverenigingen die 18 jaar en ouder zijn een gezondheidscheck moeten doen voordat zij het terrein van de club betreden. Bij de entree van de club hangen posters met de QR-code. Met deze code kom je bij enkele vragen aangaande de gezondheid van jou en je gezinsleden/huisgenoten (opgesteld door het RIVM). Lees deze goed door! Zodra je alle vragen met 'NEE' kunt beantwoorden, registreer je je via deze QR-code en ben je welkom op HC Naarden. Als je één of meer van deze vragen met 'JA' beantwoordt, verzoeken we je dringend om terug naar huis te gaan.
Basisregels
In en rond het clubhuis staan de palen met desinfecterende spray om je handen te ontsmetten. Let er daarnaast zelf op dat je je aan de basisregels houdt. Dus lekker vaak je handen wassen en altijd in je elleboog niezen. 

 
Nieuws afbeelding
26 aug 2021

Woord van de Voorzitter

We zijn weer begonnen! En wat heerlijk, na twee coronaseizoenen is weer ouderwets reuring op de club. De afgelopen weken werd al een groot aantal oefenwedstrijden gespeeld, en eindelijk weer mét publiek langs het veld -  bij een oefenwedstrijd van Heren 1 zelfs met vuurwerk.    Onze échte start van het seizoen is het Gooische Jeugd Kampioenschap komend weekend. Met bijna 300 teams met in totaal ruim 4.300 jeugdspelers is het GJK het grootste hockeytoernooi ter wereld. GJK-commissie is druk doende met de organisatie (dank voor jullie inzet!).  
Tijdens het GJK zal iedereen benieuwd zijn naar het nieuwe HC Naarden-tenue. Nog heel even geduld. De nieuwe Nike-shirts zijn iets langer onderweg uit Azië dan gepland. Bij onze partner Hockey Direct wordt nu met man en macht gewerkt om ons op tijd van shirts te voorzien. Zoals het er nu uitziet, zijn alle HC Naarden/Nike-producten op 1 september bij Hockey Direct beschikbaar. Dus nét voor de start van de competitie.    Ook het bestuur van HC Naarden is hard aan de slag. De vier nieuwe bestuursleden (Max, Jan, Boudewijn en ik) worden goed ingewerkt door Suzanne, Mark en Oscar.  We leren veel van alle kennis en ervaring die zij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. En naast het bestuurswerk genieten we, net als alle leden, dat we weer lekker kunnen hockeyen. Laten we hopen dat we corona onder controle houden en ‘net als vroeger’ gewoon een lekker seizoen kunnen draaien!   Namens het bestuur, Bea Berndsen 

 
Nieuws afbeelding
15 aug 2021

Get ready for the new season! In het nieuwe tenue :)

De zomervakantie is nog in volle gang en wij hopen dat iedereen heerlijk aan het genieten is van deze mooie tijd. Het nieuwe seizoen komt steeds dichterbij en daar kijken we natuurlijk allemaal erg naar uit. De samenwerking tussen HC Naarden, Nike en HockeyDirect gaat er een worden van groots formaat en wij staan in de startblokken om te kunnen beginnen. 
Helaas zijn ons de nodige logistieke uitdagingen (als gevolg van COVID-19 gerelateerde verstoringen in de ketens) niet bespaard gebleven. Met man en macht wordt er met alle partijen aan gewerkt om voor aanvang van het seizoen het nodige gereed te hebben. Zoals het er nu naar uitziet zijn alle unieke HC Naarden – Nike producten beschikbaar vanaf 01-09-2021. Check dus af en toe ons nieuwe tenue en de bestelmogelijkheden op www.hockeydirect.nl/verenigingen/hc-naarden komende tijd.

Je kunt nu natuurlijk al wel terecht voor het kopen van een nieuwe stick, schoenen of andere accessoires. Gebruik bij je bestelling op www.hockeydirect.nl de code NAARDEN10 om €10,- korting op je bestelling te krijgen! Korting van €10 geldt op een bedrag vanaf €50,- ex. Clubshop items, KNHB items en waardebonnen. De actie is geldig t/m 31 oktober.

 
Nieuws afbeelding
11 aug 2021

Belangrijke informatie zaalhockey

 
We zijn weer begonnen met de voorbereidingen voor het zaalhockey seizoen 2021-2022.
Omdat het voor de bond altijd weer een hele puzzel is om de wedstrijd- en zaalschema's rond te krijgen, hebben ze de deadline om zaalhockeyteams aan te melden, weer als vanouds lekker vroeg in het seizoen. Dat betekent dat we half september moeten laten weten aan de KNHB hoeveel teams er vanuit HC Naarden meedoen in de zaal. Vandaar dat we gaan starten met de inventarisatie.
 Alle E8 t/m B-jeugdteams doen automatisch mee met zaalhockey.
Wil je zoon of dochter niet meedoen, dan kan afmelden voor breedteteams tot en met zondag 12 september door een mail te sturen naar [email protected] Spelers van lijnteams kunnen zich in principe niet afmelden. NB: Vermeld voor en achternaam van je zoon/dochter, de teamnaam en een cc naar de manager van je team. Alle senioren en alle A-breedte teams melden zich per team aan voor zondag 12 september.
Begin dus op tijd met de inventarisatie (voor de jeugd bijvoorbeeld tijdens het GJK) om te zien of er voldoende spelers zijn. Lijnteams van de A-jeugd worden automatisch ingeschreven. NB heb je minder dan 8 spelers laat het ons dan op tijd weten dan kunnen we, in overleg, combinatieteams samenstellen met spelers uit verschillende teams. Denk dus nu alvast na of je mee wilt doen met zaalhockey. En...Geniet nog van de laatste vakantiedagen!
Met sportieve groeten,
Zaalhockey Commissie HC Naarden

 

 
Nieuws afbeelding
7 aug 2021

Bitjes happen dinsdag 24 augustus

Kom op dinsdag 24 augustus tussen 17 en 20 uur op de club je bitje happen en je krijgt een op maat gemaakt exemplaar thuisgestuurd voor €45,-. Prijs is inclusief opbergdoosje, gebruiksinstructie, afdruk maken en verzending. Het bitje is verkrijgbaar in 18 basiskleuren zonder meerprijs. Kleur(en) kies je tijdens de hapdag. 
Let op: Happen met een beugel is helaas niet mogelijk tijdens de hapdag.
Aanmelden is verplicht en kan via deze link. 
Het team van EndoGooi werkt belangeloos mee aan de hapdag!

 
Nieuws afbeelding
7 aug 2021

20 aug. Esports/gaming Event in de Zandzee

Komen jullie in de laatste week van de zomervakantie kennismaken met E-sports? Tijdens de Kickoff op vrijdagmiddag 20 augustus laten wij bewegen en gamen samenkomen in een programma met uitdagende activiteiten. Dit event is een voorproefje op nieuwe activiteiten, die Gooise Meren Beweegt het komende seizoen in samenwerking met verschillende partijen zal organiseren. Dit wil je dus absoluut niet missen!
Meld je snel aan, want VOL = VOL


 
Nieuws afbeelding
5 aug 2021

Hockey op Naarden van 9-13 aug. met Nat. Sportkampen

In de zomer organiseren wij weer Hockey- en Tophockeykampen op HC Naarden. Je gaat de tijd van je leven hebben en echt een betere hockeyer worden! Haal jouw gemiste hockeyuren dubbel en dwars in tijdens een van onze kampen. Met een Olympisch thema en een masterclass van een (Jong) Oranje speler ga je dit kamp nooit meer vergeten. Met het super uitdagende programma en enthousiaste trainers zal jij optimaal worden uitgedaagd. Ben jij erbij?
 
Gratis stick t.w.v. max €170,- bij hockeykamp van drie dagen of langer* Wauw, wauw, wauw! Dankzij onze partner The Indian Maharadja krijg je eengratis* hockeystickbij aanmelding voor hockeykamp in iedere vakantieperiode van drie dagen of langer!Je kan zelf je maat doorgeven en wij zorgen dat jij een stick in de door jouw opgegeven maat ontvangt tijdens het kamp. Bekijk de voorwaarden hier.  
Data en informatie -9 t/m 13 augustus 2021 in de zomervakantie
 
De hockey- en tophockeykampen zijn voor hockeyers van 6 t/m 16 jaar. Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau, maar ook bij je vriendjes. De namen van jouw vriendjes kan je opgeven op het aanmeldformulier en wij zullen jullie samen indelen.
 
De kampen starten dagelijks om 9:30 uur en zijn afgelopen om 16:30 uur. Eerder brengen of later ophalen is geen enkel probleem.
 
INCLUSIEF: o Heerlijke en gezonde lunch, limonade en tussendoortjes
o The Indian Maharadja hockeystick
o Meet & greet en masterclass van (Jong)Oranje Speler
o Gegarandeerd beter worden! Lekker fanatiek trainen onder begeleiding van onze speciaal opgeleide hockeytrainers
o Je persoonlijke hockeycertificaat
 
Hockey- of Tophockeykamp? Bij het Original Hockeykamp ben je 75% van je dag aan het hockeyen en krijg je één clinic van een topspeler. Ook wordt er gebruik gemaakt van het luchtkussen of de knotshockeyboarding en doen we andere leuke sporten en activiteiten. Tijdens het Tophockeykamp hockeyen we de hele dag en krijg je iedere dag een clinic, masterclass of analyse.
 
Vanaf 5 jaar kan je meedoen aan het Sport & Spelkamp en voor keepers is er het Topkeeperskamp.
Inschrijven of meer info: www.nationalesportkampen.nl  
*Gratis juniorstick. Seniorstick met kleine bijbetaling. Bekijk alle voorwaarden van de stickactie op de website. Er is een beperkt aantal sticks beschikbaar

 
Nieuws afbeelding
15 jul 2021

Woord van de nieuwe voorzitter

Met deze nieuwsbrief sluiten we een bijzonder seizoen af. Vanwege de coronamaatregelen werden de competitiewedstrijden al snel geannuleerd en hebben de seniorenteams maar weinig op het veld gestaan. Gelukkig hebben de jeugdleden een volledig seizoen kunnen doorspelen. Hun trainingen konden gewoon doorgaan en in het weekend organiseerden we onderlinge wedstrijden in allerlei varianten. Nogmaals dank aan de Technische Commissie en de Technische Staf, die bergen werk hebben verzet om dit op te organiseren en begeleiden.    Ook achter de schermen liepen de activiteiten grotendeels gewoon door. En met succes! Want dankzij intensief overleg met de Gemeente Gooise Meren gaan de kosten van de club structureel omlaag. Het resultaat: komend jaar een contributieverlaging (!) voor alle leden. Ook hebben we nieuwe afspraken kunnen maken met onze sponsoren, waardoor we vanaf augustus allemaal in een nieuw shirt spelen. Daarnaast zijn we druk met ons accommodatie. Zo komen binnenkort zonnepanelen op het dak en zijn nu (eindelijk!) concrete plannen gemaakt om het terras komend jaar te vernieuwen.   Wat kijken wij uit naar het nieuwe seizoen. Gewoon weer lekker competitie spelen, veel publiek langs de lijn en daarna nog de derde helft op het terras van ons clubhuis. We zien elkaar weer, tijdens het Gooise Jeugd Kampioenschap op zaterdag 28 augustus.    Fijne vakantie!   Namens het bestuur van HC Naarden, Bea Berndsen 

 
Nieuws afbeelding
15 jul 2021

De ALV stemt in met contributieverlaging

Tijdens  de jongste ledenvergadering heeft de ALV ingestemd met een verlaging van de contributie. In zijn voorwoord van 3 maart gaf Marc van Wijk al aan dat het - door de gemeenteraad aangenomen - harmonisatievoorstel vanaf het komende seizoen leidt tot een verlaging van onze accommodatie kosten. Deze lastenverlichting is met de corona perikelen een zeer welkome ontwikkeling en kunnen we als club goed gebruiken. Deze structurele kostenverlaging zetten we op drie punten in: Ca. 40% wenden we aan voor een structurele contributie verlaging van 15 euro per lid (kan iets verschillen per categorie). Ca. 10% gebruiken we om het materiaalbudget aan te vullen. Jaarlijks geven we veel geld uit aan hockeymateriaal. Denk hierbij aan ballen, loopladders, pionnen en vooral niet te vergeten het keepersmateriaal. Met ca. 90 keepers vervangen we jaarlijks bijna 30 keeper outfits. Dat is geen sinecure en daarvoor zijn we onze materiaalcommissie en keeperscommissie erg dankbaar alsook enkele sponsoren die ons hierin jaarlijks ondersteunen. Het restant gebruiken we voor eenmalige investeringen en of projecten. Zo wordt komend seizoen het Joost Grasso plein onder handen genomen. De eerste schetsen hiervoor staan al op papier. Het bestuur en de ALV zullen komende jaren kijken naar daaropvolgende projecten. 

 
Nieuws afbeelding
15 jul 2021

Start nieuw seizoen senioren/veteranen/trimmers

Start trainingen Op dit moment wordt er even niet getraind en geniet iedereen van een welverdiende vakantie, maar vanaf maandag 16 augustus worden de trainingen voor senioren, veteranen en trimmers weer hervat en kan ieder team weer lekker fit worden voor de start van de competitie.
29 augustus, start of the season toernooi Om het seizoen met alle teams te starten, is op zondag 29 augustus het 'start of the season' toernooi, hou deze datum alvast vrij in de agenda. Op deze dag spelen we onderlinge wedstrijden tegen elkaar en uiteraard sluiten we deze dag af met een borrel (uiteraard binnen de regels die dan gelden). Meer informatie volgt nog via de aanvoerders van de teams.
12 september, start van de competitie En dan hopen we op 12 september 'gewoon' te kunnen starten met de competitie voor veteranen en senioren teams. Vorig jaar een seizoen gehad van slechts 6 wedstrijden, natuurlijk hopen we dat we komend seizoen een volledige competitie kunnen spelen, met veel sportiviteit, maar natuurlijk ook gezelligheid.

 
Nieuws afbeelding
15 jul 2021

Statiegeld op kleine plastic flessen op HC Naarden

Beste leden van HC Naarden,
Vanaf 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine petflessen ingevoerd. Omdat veel sportlocaties ook water en frisdranken in plastic flessen verkopen, heeft dit ook voor ons impact. Goed om te weten dat sportclubs niet verplicht zijn om flessen in te nemen en statiegeld uit te betalen; sportclubs vallen onder de vrijwillige innamepunten. Wanneer een sportvereniging flesjes gaat innemen, kan je de opbrengst van het statiegeld ten gunste van de eigen vereniging laten vallen. Ook kan een vereniging de opbrengst aan een erkend goed doel doneren. Ook levert deze gescheiden inzameling een vermindering van kosten en volume van het restafval. Dus laten we er allemaal voor zorgen dat in de toekomst alle plastic flessen en flesjes in de donatiebak terecht komen!
ALGEMEEN Vanaf 1 juli 2021 verandert het statiegeldsysteem op petflessen van frisdranken en waters. Veranderingen op hoofdlijnen: • Er komt € 0,15 statiegeld op kleine petflessen van frisdranken of waters (niet sap, zuivel of siroop). • Grote flessen blijven onderdeel van het systeem met €0,25 statiegeld. • Flessen krijgen een nieuwe EAN-code & statiegeldfles-logo op het etiket.
Laten we samen duurzaam aan de slag gaan voor HC Naarden. Ga op zoek naar de donatiebak in het nieuwe seizoen en houd de diverse media in de gaten voor meer informatie!

 
Nieuws afbeelding
15 jul 2021

Scheids bedankt! #3eteam #letsgo

Wat zijn we trots op alle scheidsrechters van HC Naarden! Dankzij al jullie inspanningen heeft met name de jeugd toch nog met heel veel plezier kunnen hockeyen dit seizoen. Een wedstrijd wordt nou eenmaal gespeeld met 3 teams, dus we kunnen niet zonder jullie. Namens de Masterclass en CS+ Commissie willen wij alle scheidsrechters bedanken voor hun inzet, enthousiasme en bereidheid om soms zelfs meerdere wedstrijden op een dag te fluiten. 
Vind jij fluiten ook zo leuk? En wil je hogerop komen zodat je ook de 1e & 2e lijnteams mag fluiten? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar [email protected] dan komen we graag een keertje bij je kijken om je te begeleiden. Voor nu, heel veel plezier bij het kijken naar de Olympische Spelen.
Met fluitende groet, Fred, Rolf & Alwiene

 
Nieuws afbeelding
15 jul 2021

Start nieuw seizoen voor alle jeugd

Beste jeugdspelers & ouders, 
Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan de start van het nieuwe seizoen. 
- Het trainingsschema is zichtbaar in de HC Naarden app. Trainingsschema blijft nog onderhevig aan veranderingen i.v.m. schoolroosters van trainercoaches.  - 28 augustus, Gooise Jeugd Kampioenschappen (GJK) voor alle A t/m D teams, iedereen doet automatisch mee - 29 augustus Start of the Season wedstrijden senioren/veteranen - 30 augustus, start reguliere trainingen voor alle overige jeugdteams inclusief F-E6 & E8 teams - 30 augustus Coachavond Breedte teams A t/m D  - 1 september Managers informatie avond Lijn- en Breedteteams A t/m D - 4 september, start competitie A&B Landelijke (sub)top - 6 september Infosessie Jeugdtrainers F - 8 september Infosessies Jeugdtrainers E6/E8  - 11 september, start competitie alle overige jeugdteams inclusief F-E6 & E8 - 12 september, start benjamins 
Uitnodigingen voor de diverse informatie avonden zijn verstuurd. 

 
Nieuws afbeelding
6 jul 2021

Feestelijk tekenmoment hoofdsponsors HC Naarden

Zondag 27 juni hebben we op een feestelijke manier gevierd dat onze bestaande en een aantal nieuwe hoofdsponsors Indicia, HockeyDirect, Nike, Nienaber, Florencius en Rabobank zich aan HC Naarden verbinden.   We vonden dit een passend moment om ze letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten. Onder het genot van de zon en heerlijke hapjes van onze nieuwe catering sponsor Floris & Co uit Huizen werden de contracten ondertekend en door Wilfred Pera vereeuwigd (zie hieronder).   Onze nieuwe kledingsponsor Nike gaat, na een zorgvuldig en professioneel aanbestedingstraject door HC Naarden, hun eerste stappen in de hockeywereld zetten met de wedstrijdkleding, lijnteam pakken en de Benjamin jasjes. De distributie zal dit jaar via internet gaan in samenwerking met HockeyDirect. Aan het begin van het nieuwe seizoen zullen de pasmaten op de club hangen en kan er besteld worden.   Wie zijn de sponsoren die we op de nieuwe kleding gaan zien: •Indicia is een onafhankelijk digitaal bureau dat sinds 1996 organisaties slimmer maakt. Ze combineren creativiteit, technologie en ondernemerszin. Zo geven ze concrete antwoorden op soms complexe vragen. •Nienaber is specialist in Gooi en Vechtstreek op het gebied van woningmakelaardij, bedrijfsmakelaardij, vastgoed management, en taxaties & advies. Zij zijn een intensieve samenwerking met Meijberg aangegaan die komende tijd meer vorm gaat krijgen.  •Rabobank is al jaren partner van de KNHB en sponsor van HC Naarden. De bank in het Gooi voor particulieren, bedrijven en private banking. •Nike De missie van Nike is: Bringing Inspiration and innovation to every athlete in the world. En vanaf volgend seizoen dus voor het eerst in de hockeywereld en wel bij HCN. •HockeyDirect is ook officiële sponsor van de KNHB. Ze zijn gespecialiseerd in hockey gear bestellen voor 22.00 uur met de dag erna levering en gratis retour. •Florencius is een particuliere school waar kinderen in kleine groepen meer aandacht krijgen. Van pre-school tot en met groep 9, huiswerk-HBO-WO-begeleiding en international school. Wij zijn trots op deze mooie line up van partners en danken jullie voor het vertrouwen om de komende drie jaar sponsor zijn van de leukste familieclub van ’t Gooi!
 
Nieuws afbeelding
28 jun 2021

Huldiging Lid van Verdienste en Commissies van het jaar

Tijdens de borrel waarin het bestuur de commissies bedankte voor de inzet in het afgelopen jaar zijn verschillende personen in het zonnetje gezet. Kijk voor de foto's van deze happening onderaan dit bericht. 

Lid van Verdienste:
Patrick Lemmens
Theo Korver
Carolien Schaafsma
Rolf Phielix
Joost Ruempol

Jan’s Tap:
Jan van Nederveen 

Commissies van het jaar:
TS
TC

Steunpilaar:
Sandra Pouw

Vrijwilliger van het jaar:
Sasja Lemmens

Gouden fluit:
Marcel van de Meent 

Heel erg bedankt voor de inzet voor HC Naarden!
 
Nieuws afbeelding
28 jun 2021

Leer nieuwe hockeyskills van Joosje en Daan!

Heb jij ook geen zin om de hele zomervakantie niet te hockeyen? Tijdens het hockeykamp van SportWays in de zomervakantie kun jij drie hele dagen aan de slag met nieuwe hockeyskills en -tricks, zodat jij het nieuwe hockeyseizoen goed begint!
Ga samen met de enthousiaste trainers van SportWays aan de slag met verschillende hockeytechnieken. Tijdens de afwisselende en fanatieke trainingen en clinics komt van alles aan bod. Daarnaast komen Joosje Burg en Daan Dekker langs om met jou het veld op te gaan, zodat jij alle ins en outs van hen kunt leren. Weet jij wie Joosje en Daan zijn? Joosje is aanvalster van Den Bosch Dames 1. Haar specialisme? Scoren! Deze kersverse landskampioen is met Jong-Oranje Europees én Wereldkampioen geworden. Daarnaast heeft ze met Den Bosch Dames 1 vóór 2021 ook al vier keer eerder het landskampioenschap binnen gesleept.

Daan maakte 2 jaar geleden de overstap naar AH&BC Heren 1, en speelt voor het Nederlandse zaalhockeyteam. Deze ijzersterke verdediger is alle aanvallers de baas en laat geen enkele bal passeren.
Joosje en Daan komen naar het kamp van 14 t/m 16 juli 2021. Ben jij tussen de 5 en de 14 jaar oud? Schrijf je dan in voor het Kids (5 t/m 7 jaar), YoungStars (7 t/m 9 jaar), Top (8 t/m 14 jaar) of Goalie (8 t/m 14 jaar) hockeykamp. Klik hier!

 
Nieuws afbeelding
25 jun 2021

Publiek, welkom terug!

Aankomend weekend, 26 en 27 juni, zijn er wedstrijden op de club gepland. Het zijn de laatste competitiewedstrijden van dit jaar. 
Omdat de bijna alle maatregelen zijn opgeheven is het weer mogelijk om te komen kijken bij de wedstrijden. Dat is goed nieuws. 
Tot langs de lijn! En vergeet de 1,5 meter maatregel niet want die geldt nog wel. 

 
 

HC Naarden - Sportpark 'Naarden'
Amersfoortsestraatweg 14
1411 HC Naarden
Tel: 035 - 695 1001
[email protected]